Пак смърт на пътя: Бус уби пешеходец в София

Трагедията е станала на бул. "Сливница" и бул. "Опълченска"
55
Пак смърт на пътя: Бус уби пешеходец в София
Снимка: Facebook

Поредна трагедия на пътя.

Микробус блъсна и уби на място пешеходец в София. Инцидентът е станал на кръстовището на булевардите "Сливница" и "Опълченска", съобщи БНТ.

На място се извършва оглед от полицията.

Шофьорът на микробуса все още е на мястото и полицията го разпитва.


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 11 месеца
Преди Опълченска има междинен светофар
50
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Две неща мога да кажа със сигурност - това е светофара Преди Опълченска, всеки ден минавам оттам с колата, този светофар се регулира ръчно, ако иска пешеходец да мине просто го активира. Там рядко минават пешеходци и почти винаги светофара свети зелено за колите, след като се мине кръстовището с Димитър Петков, там се развиват доста високи скорости докато се стигне Опълченска.И винаги има хора дето притичват да минат...не им се чака някакви секунди да светне зелено...жалко е и за двете страни
49
2
 
21
 
! Отговори
Пешеходец преди 11 месеца
Стига сте защитавали шофьорите, сутрин се оглеждам като гърмян заек по пешеходната пътека на всички страни да мина бързо и да няма наоколо коли и винаги от някъде ще се намери някой, който да даде газ точно на пътеката и да ме отвее. Нека бъдем честни, българските шофьори карат все едно возят смъртно болен към болницата.
48
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
При всички случаи шофьорът трябва да понесе отговорност за смъртта, независимо дали е минал на зелено. Поне 6 месеца затвор.
47
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мисленето на българина: не е важно аз да съм добре, важно е Вуте да е зле. Или с други думи: Аз ще се изстрелям с 200 на улицата, ще стъпя на пешеходната пътека, пък той като ме сгази, ще си носи последствията. Нищо, че светофара свети червено, щом съм се качил на пешеходната съм безсмъртен.
46
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Много плачковици тук, явно пешеходци без мозък в главите. Имате право, така е но вие как пресичате, бавно, нарочно бавно, със спиране по средата да ди извадите телефона, защото някой ви звъни, с наведени глави, изненадващо, бързо, без никакво съобразяване с движението, прегърнати с гаджето, тържествено с целувка по средата, загледани в бъдещето, със спринт, щото нещо са забравили, или рязко връщане назад. Е, как няма да го газят, ще ги газят. И кво, те в болница или на Онзи свят, еодача жив.
45
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Някъде прочетох в коментарите за безусловното предимство на пешеходеца на пешеходна пътека.... така е, но има едно НО, досега не съм чул при сблъсък между МПС и пешеходец, пешеходеца да е излязъл победител. Просто и пешеходците трябва да мислят малко повече за безопасността си. Не казвам, че всички шофьори или всички пешеходци са като коне с капаци. Навремето инструктора ми казваше: най - много внимавай с децата пешеходци те не мислят и възрастните те понякога не искат да живеят и правят глупост
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Джурналята надуха главите на пешеходците, имате права, вие сте винаги прави както ибда се движите по улиците, дори и на платното. Добре, имат права но като пресичат да поглеждат и съобразяват. И сега кво, с права и мъртъв. А малко мисъл е трябвало.
43
0
 
11
 
! Отговори
нн преди 11 месеца
Жалко и за двете страни, убития 80 годишен, дали е бил в ред той си е знаел, шофьора виновен, видял не видял, преценил не преценил.
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Отне ми човек...считай се за мъртъв
41
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ей тази бай-ганьовщина край няма ! Без значение на какво е пресичал пешеходецът - човешкият живот не е като бронята на колата, не можеш да го поправиш за 300 лева !
40
3
 
1
 
! Отговори
не управляващ МПС преди 11 месеца
Много знаещи, много нещо. Смешно девойки и жалко, много жалко.
39
4
 
17
 
! Отговори
..... преди 11 месеца
А защо не казват че пешеходеца е пресичал на червен сигнал ?
38
3
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 11 месеца
За съжаление е пълно с "шофьори" като гого, които не знаят какво е пешеходна пътека и че на пешеходна пътека пешеходецът е с предимство. Това е една от причините да стават много инциденти с пешеходци на пешеходни пътеки. Освен задължителен курс през примерно 10 години, за опресняване на знанията на шофьорите за Законът за движение по пътищата и Правилникът за прилагането му, не виждам какво друго може да се направи. Самият факт, че гого пишейки неверни неща е получил плюсове, е много тревожен.
37
0
 
22
 
! Отговори
Законът казва преди 11 месеца
В законът съвсем ясно е написано, че на пешеходна пътека пешеходецът е с предимство, като има определени изисквания за това, като:
ЧЧл. 113. (1) При пресичане на платното за движение пешеходците са длъжни да преминават по пешеходните пътеки при спазване на следните правила:
1. преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с приближаващите се пътни превозни средства;
2. да не удължават ненужно пътя и времето за пресичане, както и да не спират без необходимост на платното за движение;
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Един сеянин уби друг сеянин. Алооо това не вие на село мегданя бе сеяне. Тук е София! Четвърто поколение съм тази София по голям бър..дак никога не е било.
35
0
 
10
 
! Отговори
Законът казва преди 11 месеца
Чл. 119. (1) При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре.
(2) При заобикаляне на спряло пред пешеходна пътека пътно превозно средство водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да се движи с такава скорост, която да му позволи да спре, за да пропусне преминаващите по пешеходната пътека пешеходци.
И т.н. същото е при завиване
34
1
 
10
 
! Отговори
Жо преди 11 месеца
СПОРЕД СНИМКАТА инцидентът е станал на спирка Банишора, кръстовището на "Сливница" с ул. "Българска морава". Там има пешеходен светофар за пресичане.
33
3
 
18
 
! Отговори
До 33 преди 11 месеца
По принцип си прав, но само ако светофарът работи. Ако не работи, пешеходецът е с предимство на пешеходна пътека от всякакъв вид, вкл. и на неочертаните, които са продължения на тротоара. даже и да работи светофарът, всеки, който блъсне човек, ще си има ядове, даже и човекът да пресича на червено. При разрешена максимална скорост до 50 км/час в този участък, всеки би трябвало да може да спре, ако му изскочи пешеходец пред него.
32
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аман от шАфьори които спират само ако видят Зебра, ама жива, свободно отглеждана! то в Софето коне има, ама зебри няма!

Гого, ако някой ден някой пешеходец те заблъска с паве по главата, недей да се плашиш. От нея си патиш!