От утре: Софиянци плащат местни данъци с 5% отстъпка

Налозите могат да се заплащат във всеки отдел на НАП
28 яну 2018 13:18,
6
От утре: Софиянци плащат местни данъци с 5% отстъпка
Снимка: архив "Булфото"

От утре собствениците на недвижими имоти в София вече могат да плащат местните си данъци и такси. Това съобщи заместник-кметът на София Дончо Барбалов, цитиран от пресцентъра на Столичната община и БТА.

Срокът за ползване на 5 процента отстъпка от данък сгради и данък МПС е 30 април 2018 г., при условие, че дължимите суми бъдат платени наведнъж. За такса битови отпадъци отстъпка не се предвижда.

Задълженията могат да се плащат и на равни вноски, а сроковете са съответно - за данък недвижими имоти и данък МПС: 30 юни - първа вноска, и 31 октомври - втора вноска. За такса битови отпадъци има четири вноски: 30 април, 30 юни, 30 септември и 30 ноември.

Плащането може да се извършва във всеки от данъчните отдели на Столичната община, независимо от адреса на имота или на задълженото лице. Всички каси разполагат с ПОС устройства. Друга възможност за плащане е по банков път или през интернет страницата на Столичната община.

Тази година кампанията за данък МПС в София започна още на 2 януари и столичани имаха един месец повече да ползват отстъпка от 5 процента за колите си. През януари 2018 г. от този данък в бюджета на столицата са постъпили 3, 65 млн. лв. За сравнение - за същия период на 2017 г., от данък МПС са постъпили 3,18 млн. лв.

Съобщенията за дължимите данъци и такси ще се получават от собствениците от средата на февруари. Гражданите, които вече са се отказали от хартиените съобщения, ще ги получат на посочения от тях имейл адрес. Така информацията за притежаваните от тях недвижими имоти няма да минава през пощенски или разпространителски фирми.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Още един полезен иди преди 5 години
Да, да, ама не...Дори когато поискаш известието за данъци по електронна поща, искат изрично да потвърдиш, че се съгласяваш с това трети лица да ти обработвт личните данни...
5
0
 
1
 
! Отговори
Димитров преди 5 години
Данъци се плащат в полза на НАП /такива са и местните/ чрез банки,пощи,електронно и т.н. Лични документи се вадят от РПУ-тата. Който пренебрегне това...си е изцяло за негова сметка. + това естествено е "чантаджийте" в община " Младост" да съботират или бавят нещата...също като началничката им...щото знаят че като дойде новият кмет...е напълно възможно да се разделят с топлите местенца. Толкоз просто и логично !
4
0
 
6
 
! Отговори
радев преди 6 години
чаках цял ден на опашка за зелен билет, недочаках, пък и въздуха се оправи и си запалих колата и се прибрах с нея
3
0
 
6
 
! Отговори
нула единица преди 6 години
А нулите от инфлацията деветдесетте години некой ше ми ги върне ли ?
2
4
 
9
 
! Отговори
Сашо преди 6 години
Данък МПС масово не се плаща, а и повечето луксозни автомобили се водят N1, демек тиварни и данъка им е под 10 лева.
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тя пък една отстъпка ...70 ст.