Ремонт без ефект: Асансьорите на столични подлези не работят

500 000 лева струваха ремонтите на "Плиска" и Окръжна болница
2 фев 2018 16:30,
21
Ремонт без ефект: Асансьорите на столични подлези не работят
Снимка: архив, Reuters

Почти четири месеца след като приключи ремонта на подлезите при Окръжна болница и хотел "Плиска", съоръженията продължават да не работят.

Преди две седмици от Столичната община обещаха, че до края на януари асансьорите ще заработят. Вече е 2 февруари и проблемът все още не е разрешен.

Барбара е майка на две деца и почти всеки ден й се налага да преминава през подлезите с детската количка. Вече е разработила и различни тактики за слизане и качване по стълбите, разказа тя пред Нова тв.

А освен че асансьорите не работят, не могат и да бъдат използвани всички поставени рампи. Проблеми с преминаването през подлезите имат и по-възрастните и трудноподвижни хора.

Вместо асансьорите вече да са пуснати, все още текат ремонти. Те са възложени от Столичната община на консорциум от няколко фирми. Над 182 000 лева струват трите асансьора в подлеза на Окръжна болница. Двата асансьора, заедно с ремонта на подлеза при хотел "Плиска" пък струват над 452 000 лева.

От общината отговориха писмено защо асансьорите все още не работят. Причината - Агенцията по метрология и технически надзор е установила нарушения в представената от производителя на асансьорите документация, а от отговора от агенцията става ясно, че нередности се откриват за втори път.

На фирмите ще бъдат наложени най-високите санкции. Какви ще бъдат те зависи от това какво ще е закъснението, след което ще заработят асансьорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Твърде вероятно, поради същата причина довела до това да има по 2 тоалетни чинии в една тоалетна из хотелите в Сочи по време на олимпиадата. Велика инженерна мисъл...
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хора се питат, защо и от двете страни на стълбищата на подлезите има релси за колички? Това прави невъзможно ползването на парапетите от трудноподвижните възрастни хора и инвалиди, които вървят сами.Редно е детските и инвалидните колички да ползват релсите само от едната страна на стълбището, а хората, които имат нужда да се държат за парапет, ще слизат и ще се качват от другата страна, където няма такива релси!Толкова ли е трудно да се разбере това?
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадене на пари, лоши ремонти, когато нещо се открива - се закрива на следващия ден!!!! ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ И ТИКВВОЧ!
10
0
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ в действие преди 6 години
Всичко, което се прави по времето на ГЕРБ е бутафория. Взимат се парите (от наши хора), прави се нещо, колкото да не е без хич, реже му се лентата, телевизиите хвалят цар Тиквун и след половин месец почват ремонтите. После ремонти на ремонтите. И така до края на света. Пак за тези в Парламента да гласувате и все така "хубаво" ще бъде.
9
0
 
9
 
! Отговори
Тиквун Строителя :) преди 6 години
Трябва да има постоянен ремонт и да се краде. Че не можете да ползвате асансьори... не е важно. Тиквун асансьори и подлези не ползва.
8
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
И новите аснсьори на надлеза на Цариградско шосе за Тех парк също не работят но поне има надпис,че се извиняват,че не работят но парите са усвоени от правилните хора.
7
0
 
13
 
! Отговори
Торнадо преди 6 години
Важното е че парите са усвоени от правилните хора
6
0
 
11
 
! Отговори
ДО ПРОКУРАТУРАТА преди 6 години
Явно някой в Столична Община си стиска сега дупето да не го нахендри Прокуратурата .Няма такива Асансьори по 200 000 лева в Света . Явно яко са краднали от Общината .Не знам защо Прокуратурата не се Самосезира и да наема Частна Фирма за Експертиза - Може да вземат такава от БЮРМ , Украйна или Казахстан - там все още има Инженери които могат да напишат Доклад и да се подпишат под него .
5
1
 
7
 
! Отговори
Корупция преди 6 години
Вижте подлеза на малкото НДК под бул Витоша. От горе тече здраво. Оправят го всяка година. Без да оправят теча.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЙ ГОЛЯМАТА КАТАСТРОФА Е ЧЕ ПРО-ДЪЛЖАВАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ В бГЕТО И ДА СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ВСИЧКО ЩЕ СЕ ОПРАВИ САМО ДА СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВ-И,ДА А *** НЕ ТВАЕ бГЕТО
3
16
 
2
 
! Отговори
dдфсф преди 6 години
До до когаТо щото през мандатите на НДСВ, Тройната коалиция и Орешарски една стотинка не е изхарчена неправомерно, нали.
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Катастрофа е само за обикновените хора...
1
1
 
33
 
! Отговори
до кога преди 6 години
Така се прави източване на бюджета на София,този мандат на ГЕРБ е катастрофа....