Ток за 800 лв. - "Факултета" на бунт след високите сметки

ЧЕЗ категорични: Няма нарушения, сметките са реални!
9 фев 2018 11:15, Анисия Иванова
40
Ток за 800 лв. - "Факултета" на бунт след високите сметки
Снимка: bTV

Недоволство се надига в столичния квартал "Факултета" заради изключително високите сметки за ток. Хората през последните месеци получават фактури за между 600 лв. и 1000 лв.

"Ние не можем да си позволим да работим за 300-400 лв. и да плащаме такива високи цени”, коментира Рашо Илиев, който наскоро е платил 774 лв., а сега му предстои да даде над 800 лв. Домът му е обзаведен с модерни електроуреди, но и отопление на печка тип "кюмбе", разказва bTV.

"По цял ден нито съм тук, нито семейството ми, всички сме на работа", подчерта мъжът, който преди години имал малък цех и даже за него плащал наполовина на това, което сега искат от ЧЕЗ за потреблението в къщата му.

Хората от квартала, в който живеят предимно роми, се оплакват, че волтажът е нисък, спиранията на тока продължават по няколко дни, никой не знае към кое табло е, хартиените сметки не идват и електромерите не се подменят. Техниците от енергото пък никога не констатирали проблеми.

От квартала са категорични, че не е възможно някой да се прикачва към коректните платци - сложен е СОТ, имало и охранители.

Тази вечер от "Факултета" организират протестно шествие по бул. "Възкресение" с искане за среща с началника на енергото.

От ЧЕЗ заявиха в своя позиция, че проблемите с разпращането на хартиените фактури се дължат на неточни адреси, а направените проверки по сигнали за нереални сметки не са открили нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
30
 
! Отговори
МачуПикчу до 1 преди 6 години
Бай Тошовото време остана в архивите като държавата на великтие инки и маи. Нмяа кой да се грижи за вас сега, ще трябва дасами да воювате.
7
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да проверят колко съседи са се включили нелегално към техния електромер! Щото Рашко може да дължи 800 лв ,а съседката Айше да е пускала тока на макс и да дължи 5 лв.
6
2
 
70
 
! Отговори
НАП пита: преди 6 години
Семейно счетоводство:1.Доходи- 300-400 лева на месец. За двама работещи-700 лв.2.Модерни уреди в дома.Ако са на лизинг-поне по 150 лева на месец;3.Храна, транспорт, дрехи....???4. Ток-774 лева. ПЛАТЕН!Въпрос:КАК ???
5
4
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
..........както винаги говорят лъжи . Да се огледат и да видят по колко къщи са свързани към един електромер, а относно това какво получават и какво могат да платят много българи и особено пенсионери не са в по-добро положение, но не крадат ток и вода, и не живеят на чужд гръб.
4
2
 
60
 
! Отговори
Чичо Митко преди 6 години
Къде е ,,наследника"на Арлин Антонов,да въведе ред както на времето в Пазарджишкото гето.Няколко години не смееха да гъкнат. Млади хора ,наберете само името на Ар.Антонов за да видите какво ги направи в далечната 92 година и само като му чуеха името ,,залягаха и кротуваха" .
3
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Pigi! От де идва тая злоба мари Pigi? Я се успокой, пак не си си испила хапчетата май А?
2
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже съм егати нещастника, имам зле платена работа. Поради тази причина имаме една крушка и отопляваме една стая, само вечер преди сън. Това са ни възможностите.
1
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По бай Тошово време милицията щеше да им даде едни всекидневни бунтове на тез индиянци!Знаеш ли как щеше да им набие обръчите за година напред!