"Люлин" на нокти: Роми нападат до училища и метрото! Искат пари!

Нападателите били с ножове, жертвите – ученици и възрастни
423
"Люлин" на нокти: Роми нападат до училища и метрото! Искат пари!
Кадър: Нова телевизия

Група млади роми нападат деца и възрастни в столичния квартал "Люлин". За това сигнализират родители и потърпевши на набезите.

Нападенията са станали пред няколко училища – 137-мо, 90-то, 33-то и в близост до метростанции. Част от тях са извършени посред бял ден, по обяд, когато децата се прибират или отиват на училище. В някои от случаите жертвите са били заплашвани с нож.

"На път за работа, в 6 без 15 сутринта, минавайки покрай блоковете, усетих някакви стъпки, обърнах се и в момента в който се обърнах да тръгнах наобратно и ме нападнаха. Хвана ме за гушата и каза дай чантата", разказа жена пред Нова.

Когато се осъзнала видяла момче със сива качулка да тича с чантата й. "Уплахът беше много голям", споделя жената.

Сред жертвите на наглите роми е и младеж, който бил сам на улицата.

"Появиха се отнякъде, двама по-големи и един по-малък, минаха зад мене, заобиколиха ме отляво и отдясно, двамата по-големи, малкото остана по-отзад. Когато прецениха, че няма никой и че е удобно да нападнат, започнаха да разпитват за пари", спомня си младият мъж. Той казал, че няма пари и тръгнал да бяга. Нападателите обаче го ударили.

"Скрих се в метрото, три дни имах голяма синина на окото", каза младежът.

За проблема сигнализират и родители на нападнати деца. Майка на учеинк в 137-мо училище разказа, че детето й е в 6 клас и било нападнато на връщане от училище. Ромите пресрещнали него и още две момчета и им казали да си дават парите, за да нямат проблеми. Момчето доброволно извадило всичко, което има, другите деца нямали пари.

"Нападателят е от ромски произход, децата го разпознаха", каза майката и разказа и за други такива случаи.

"Съученик на сина ми, преди около две седмици, е бил брутално пребит в "Люлин 2", каза жената. Момчето отивало на училище, когато го пресрещнали трима младежи от ромски произход, повалили го на земята и му взели абсолютно всичко – пари, телефон, ключове и др.

Баща разказа, че и синът му е бил потърпевш. Момчето се връщало от тренировка, когато го нападнали на излизане от залата.

"Тръгнал към спирката, отзад двама цигани го питат има ли пари, блъскат го. Той казва, че няма, ритат го. Били са с нож", разказа мъжът.

На другия ден той и синът му подали жалба в Девето районно. Докато пишели, ромите минали покрай сградата и младежът ги разпознал.

От полицията обясняват, че нападателите са задържани, но после са освободени.

Проблемът стигнал и до кмета на "Люлин", който свикал спешна среща с ръководството на районното. По време на разговорите станало ясно, че за квартал, който е с големината на град с 250 000 жители, отговарят 16 квартални полицаи.

"Пет патрулки отговарят за целия "Люлин", "Обеля" "Модерно предградие", "Надежда" 5 и 6 "Банкя" и "Иваняне", каза люлинчанин, присъствал на срещата. Според него било решено да се искат още униформени, но всичко е въпрос на бюджет.


423
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва каторга за по 20-30г. А не пробации. И нищо че са малолетни. Щом се е... на по 10г. значи трябва да се съдят като възрастни. Или като в Бразилия - разтрел на място.
11
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей го обикалят покрай училищата.....искат да учат хората.....
10
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имало агресия в обществото? Има. Заради всеобщата безнаказаност и беззаконие. Скатавайте се още, управляващи. Агресията ще стигне и до вас. И тогава няма да се размине само с шамари.
9
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 16. Парите просто са достатъчни но мвр и пожаена се напълни с Шуробаджанащина! Чисти роднински тюфлеци и тюфлечита заеха длужби и службички за които нямат ценз и физическа подготовка! Както и не ла желание с справяне на проблемите...вън шуробаджанацие и тюфлеците от системата!
8
0
 
54
 
! Отговори
ей тикви преди 1 година
Задълженията на полицията по закон е да пази гражданите,закона и реда а какво излиза те не си изпълняват задълженията но са на работа и получават големи заплати и привилегии!?!?!?коя нормална структура може да си позволи подобна с.винщина?
7
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали от ЕС все ни разправят да ги интегрираме, ама ако това се беше случило в Париж или в Рим тия такава "интеграция" щяха да видят в полицията, че да им държи влага до живот! А нашите, хванали ги, почерпили ги с кафенце и ги пуснали, щото те обещали, "че няма да правят повече така!" Все едно става дума за наказание на първокласник!
6
0
 
68
 
! Отговори
Пипето преди 1 година
17-18... Когато това го направят българи идват едни с палки каски и щитове... И не пускат а съдят и глобяват... И бой има... Отделно махалата по цял ден си е в махалата... а българите по работни места...
5
0
 
73
 
! Отговори
стига вече преди 1 година
Полицията лъже че нямат пари и хора,бюджета им е огромен ,щата също всичко е от некадърно ръководство и разпределение на силите време е да си поемат отговорността или да си ходят и да върнат парите.
4
0
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хванали ги,Боги пуснали...и те пак нападат и пак ги пускат...смях в залата..
3
5
 
64
 
! Отговори
българина преди 1 година
докато не закриете америка срещу България, бхк и отворено общество всеки ден ще е така до последния етнически българин. сащ са маша на евреите в плана за унищожаването на българите. спасихме 48 000х а за благодарност евреите обезбългаряват България! има интервю от 2017 с равин който ясно осъзнава защо хитлер ги е мразил и съветва да не правят повече така защото ще се повтори. явно ще ги потрети всъщност от Адриан насам
2
0
 
66
 
! Отговори
Когато преди 1 година
се даде идеята за Национална гвардия ревахте, а!Хак ви е!
1
2
 
114
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ще е и ще става все по-страшно, защото ромите стават все повече, особено в младежка възраст, а поради ПЪЛНАТА ЛИПСА НА БЕЗНАКАЗАНОСТ стават и все по-нагли и опасни!