Заради многото бумащина: Личните лекари – на протест!

Събират се утре пред здравното министерство, в 12:00 часа
Обновена: 28 фев 2018 09:13 | 28 фев 2018 08:40, Петя Славова
22

Общопрактикуващите лекари в София излизат на протест пред сградата на Министерството на здравеопазването утре в 12 часа.

Причината за недоволството им са влошените условия на работа през последните месеци, а решението е взето още в края на януари и засега засяга само столицата.

"Това, което преля чашата е прословутият отчет с опис на номерата на касовите бележки, които отчитаме към здравното министерство, за да не се реимбурсира една социална дейност, която изпълняваме от години, а именно да освобождаваме всички лица в пенсионна възраст от потребителска такса", това обясни в студиото на "България сутрин" д-р Георги Миндов от Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари.

По думите му вместо медиците да си гледат работата, трябва да се занимават с допълнителна административна работа.

Д-р Миндов обясни, че той и колегите му искат да се върне медицината в кабинетите и при личния лекар хората да получават медицинска помощ, а не административна услуга.

"Евентуално на втори етап ще поставим точни срокове, в които искаме да се започнат законодателните инициативи, въпросът е да не затъваме повече", категоричен беше той пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Георги Миндов подчерта също, че от софийското дружество поддържат връзка с други лекарски организации, които ще ги подкрепят в утрешния протест.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
11
 
! Отговори
нормално преди 6 години
За това моя лекар взима само под масата