Протест и в София: Свобода за доктора, убил крадец!

Тръгна подписка до премиера за бърза промяна на закона
5 мар 2018 17:42,
200
Протест и в София: Свобода за доктора, убил крадец!
Снимка: Трафикнюз

Протестиращи и в София поискаха свобода за д-р Иван Димитров, рентгенологът, който бе задържан след като уби крадец, влязъл в дома му.

Десетки граждани са се събрали пред Съдебната палата в София, в района има засилено полицейско присъствие.

Протестиращите препречиха движението на превозните средства от градския транспорт по бул. "Витоша". През там преминават трамваите с номера 4, 10 и 18, пише "Фокус".

Още по темата

Хората са се организирали в социалните мрежи и излизат с искане лекарят да бъде освободен, защото е извършил убийството при самозащита, след като в дома му са влезли крадци. Според тях той е направил това, което всеки би направил, ако почувства, че е заплашен неговият живот или този на член от семейството му.

Предвиденото в закона наказание за престъплението, в което д-р Димитров е обвинен, е лишаване от свобода от 10 до 20 години, заради което протестиращите настояват и за приемане на законодателни промени, които да регламентират правото на самозащита.

Заради това протестиращи събират подписка, с която да бъде изпратено писмо до министър-председателя, председателя на Народното събрание и министъра на правосъдието с искане за незабавна промяна на закона .
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер се получи. Ама какъв кеф е управляващите да нямат полезен ход. Наказват доктора - пада правителството. Не наказват доктора - иликторатя спира да гласува. Тръпна в очакване любимите на всички юристи как ще се гърчат. 9 присъди. Съчетани с нападение с нож. И плъхока на свобода. Дойде време да се берат плодовете на абдикацията от всички държавни задължения. И да не се крият зад закона. ХОРАТА са закона.
5
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да сега ще ни занимават с това седмица, две и през нова време и Ч.Е.З. ще купят и Истанбулската конвенция ще мине и няма да променят закона, защото освен масово трепят и на Крадливи Роми ще има и трупане и на мутри.
4
0
 
55
 
! Отговори
Guest преди 6 години
Добре стачкуват хората. Доктора е невинен.
3
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само така.Един индобългарин по-малко, един хляб повече за народа.
2
4
 
27
 
! Отговори
Бато преди 6 години
Мене ме е еня за мнението на раята ! Мойте началници са в Вашингтон и Брюксел.
1
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак клатят преЦедателството МУ, гадовете с гадове.