За 2 лева по 4 линии от 7 април: Тръгва нощният автобус

Паник бутони и прегради ще пазят пътниците и шофьора
9 мар 2018 15:30,
41

София реши – пуска нощен градски транспорт! Първите нощни автобуси ще тръгнат на 7 април – в нощта на Великден. Проектът е експериментален и ще продължи до края на годината.

"Ако се окаже, че към нощният градски транспорт има интерес, той ще стане постоянен", обяви столичния зам.-кмет на транспорта Евгени Крусев.

Нощните автобуси ще се по четири линии, сборният им пункт ще бъде площад "Княз Александър I", където хората ще могат да се прекачват, информира Bulgaria On AIR.

Още по темата

На площада, където се пресичат четирите линии, всеки пристигнал автобус ще изчаква 5 минути, за да може пътниците да извършат трансфер. Спирката ще бъде обозначена като автобусна, уточниха от Центъра за градска мобилност.

Линиите са номерирани като N1, N2, N3 и  N4, и ще се движат съответно по маршрути: ж.к. "Люлин 1,2"- ж.к. "Младост 4" с 50 спирки, кв. "Обеля" – ж.к. "Студентски град" с 38 спирки, ж.к. "Овча Купел 2" – ж.к. "Левски" (Автостанция Изток) – 33 спирки  и ж.к. "Дружба 2" – ж.к. "Гоце Делчев" - 49 спирки в едната посока и 55 в другата.

Билетът за всички нощни маршрути ще е един на цена 2 лева. Той ще важи за цялата нощ и ще има дата. Билетът ще се продава от кондуктор, какъвто ще има във всеки автобус и няма да има нужда да се продупчва.

В нощните автобуси ще има и засилени мерки за сигурност. Във всеки от тях ще има паник бутон и преграда, която ще разделя шофьора от пътниците. Ще има и видеонаблюдение.

От Общината са говорили с различни фирми да купуват на служителите си ваучери за нощния градски транспорт вместо за такси.

Рейсовете ще се движат от 0 до 4 ч. през нощта на интервал от 40 минути.

Спирките на нощните автобуси ще бъдат обозначени със специален знак. Ако няма хора на спирката, автобусът няма да спира. Ако някой иска да слезе, трябва да заяви това с натискане на бутон.

Както и с дневния градски транспорт, така и с нощния пътниците ще могат да следят на всяка спирка кога ще дойде автобусът. Справка ще може да се направи и в сайта на Центъра за градска мобилност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
Perry преди 6 години
Тези, които са с карти да ползват билети от 0,40 стотинки. Защо столична община ги прецаква винаги, както при замърсен въздух?
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер.
34
1
 
3
 
! Отговори
Киро преди 6 години
Отлична идея! Искаме нощни автобуси и в Пловдив и всички по-големи градове! Иначе звъня на моя частен Юбер шофьор да дойде да ме вземе.
33
2
 
4
 
! Отговори
гошко преди 6 години
по добре да си правиш сметката и да си ползваш градския или лич автомобил или в краен случай такси отколкото да плащам двоен нощен билет който ще ми осигъри пътуване през тъмната софииска вселена до моргата или райнонното ...иначе знаеми как се носи отговорност в българия гошо дръж топката не не ти я дръж неее твоя е
32
0
 
11
 
! Отговори
готъм сите преди 6 години
тоя транспорт ще бъде нещо средно между хорър и криминален филм пълен с най долните персонажи от Марвел даже куентин тарантино може да направи филм за съжаление ще бъде истина пълно с криминални алкохолни и тъмни сили и адидас фенове в неадекватно състояние ...
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди години имаше нощен градски транспорт и не беше икономически изгодно , защото никой не го ползваше . Автобусите подминаваха гражданите по спирките , като пътни знаци . Трябва да има повече информация за маршрутите и в каква посока е . А не да се чудиш дали си се качил в правилния автобус и дали пътуваш в правилната посока .
30
2
 
3
 
! Отговори
Радост вкъщи преди 6 години
Идеята е добра, но ако автобусите са на интервал 40 мин е множко.
29
0
 
3
 
! Отговори
Jels преди 6 години
Shofiorite ste rabotiat bez zaplati, v imeto na svetia d.uh...
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господ да пази шофьорите по нощните линии !!!!!!!!!!!
27
2
 
14
 
! Отговори
Тръба преди 6 години
Камери, паник бутони, обикновени бутони, ядрени бутони, огради, прегради, спътници, сателити, ще спира-няма да спира, милиционери, сотове, кондуктори, контрольори, горещи телефони, пари-мари, отпечатъци, биометрични данни, документи, подслушвателни, записващи, снимащи, обиски, рутинни проверки, джи-пи-еси, чипове, баркодове, водни знаци...
26
5
 
33
 
! Отговори
дедо преди 6 години
Най-накрая нещо смислено! Хак да им е на миризливите бакшиши! Остава само да пуснат и свързващи с летището совалки.
25
2
 
16
 
! Отговори
! преди 6 години
Нещо малко недомислено - в Люлин са 10 микрорайона, а тоя ще тръгва от място където ще покрие само 20%. Поне да минаваше през пазара, т.е. през средата... Карта нямате ли?
24
3
 
10
 
! Отговори
Смешник преди 6 години
За 2 кинта 1 час всичкия вид транспорт както е в европата
23
1
 
32
 
! Отговори
Невен преди 6 години
Значи шофъора зад преграда, а кондуктура с голи гърди ще брани честта на автобуса.Може бивши барети за кондуктури да наемат :).
22
1
 
26
 
! Отговори
шишо бакшишо преди 6 години
До летището няма да има линия за да могат нелегалните копърки да се нагушкват
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тая услуга Масовия транспорт ще засенчи западняците.
20
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а ще имали и нещо като "вагон ресторант.", както е в БДЖ
19
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не можах да разбера с годишна карта дали ще е безплатно
18
16
 
22
 
! Отговори
Измислили са го ! преди 6 години
Цяла нощ клошарите и мауглитата ще се возят и топлят безплатно а също и ще имат подвижна безплатна тоалетна и пивница на разположение а на сутринта гражданите ще си плащат по 1.60 лв за билетче за правото да отидат на работа. "Евала на холдинга" както се пееше в една песен.
17
0
 
14
 
! Отговори
младен преди 6 години
Супер, ама за това:"От Общината са говорили с различни фирми да купуват на служителите си ваучери за нощния градски транспорт вместо за такси."не бързайте. Само ще си дойде ако услугата е добра.