С маски и калцуни, защото няма тротоари и улици в кв. "Витоша"

Жителите на протест, не искат да плащат местни данъци
10 мар 2018 14:30, Петя Славова
67

Снимка: Булфото

 Жителите на квартал "Витоша" излязоха на протест заради инфраструктурните проблеми на квартала, които само се задълбочават. Демонстрацията започна точно в 10.30 часа.
Още по темата

Протестиращите казаха, че няма да плащат данъци, докато живеят в прах, строителен шум, разбити или липсващи и тъмни улици и тротоари и непрестанни задръствания заради единствените два изхода от квартала. На няколко пъти протестиращите блокираха "Симеоновско шосе".

"Искаме нормален живот на нашите деца", пишеше на част от плакатите, издигнати от хората. В квартала липсват тротоари, зелени площи и детски площадки. хората стават все по-многобройни.

Не за първи път хората от кв. "Витоша" излизат на протест. В края на януари те отново изразиха недоволството си заради градоустройствената среда в района - липсата на тротоари, детски площадки и училище, интензивен трафик и замърсяване. Недоволни са и от строежа на нова 17-етажна сграда.

Според гражданите въпросната сграда, която е с капацитет от 30 000 кв, ще предизвика трафик от минимум 400 автомобила.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
33
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Елитните квартали са кални ниви с отстояния по 6 метра между сградите, кални улици и наблъскани общи части в заплащаната цена. Тъй го виждам аз. Предпочитам си старата и не-елитна част на София.
17
0
 
30
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
абе хора, от тротоари, зелени площи и детски площадки НЕ СЕ изкрават пари, че отгоре на всичкото СТРУВАТ пари. Кои да мисли за такива неща, демокрация е, има по-важни неща от това
16
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
като ходите по избори и гласувате без да мислите сега за какво се оплакватевие сте си виновни за всичко пьрво за сдс сега за герб не си взехте поука от нищо
15
1
 
26
 
! Отговори
акълия преди 6 години
Като сте си купували апартаменти да бяхте питали строителя каква инфраструктура се предвижда! Кой очаквате да ви я направи? Някой от вън ли? То лесно се строи кутийки насред ливади. Но този номер минава само в България. Навсякъде другаде освен сградата се прави и инфрастуктура от строителя на жилищната сграда!
14
0
 
21
 
! Отговори
Стар софиянец преди 6 години
По времето на социализма ми дадоха там едно местенце по някакво министерско постановление тогава. Садих си ягоди и ставаха много добри. Ако бях в далаверата и бях купил тази земя, сега щях да съм богат пенсионер.
13
1
 
27
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
Е що са с маски? Нали уж дишат чист въздух от Витоша?
12
1
 
37
 
! Отговори
жена на 30 преди 6 години
Преди десетина години трябваше да занеса едни документи в геодезическа фирма. Офисът им в кв. Витоша. Изкарах картата в Гугъла, разпечатих я и тръгнах. Обкалях като луда, празни и полупостроени блокове с ровове наоколо, а около тях работници със съмнителен цвят, които се кокорчеха страшно. Уплаших се, прибрах се и изпратих документите по куриер:))
11
2
 
35
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Сега същото става в Кръстова вада. Хайде тия, дето купуват днес, да нямат претенции утре, става ли? Виждате в каква кал и екскременти купувате, нали?
10
3
 
33
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Затворени комплекси, вътре богати хора, а чакат на общината за 100 метра асфалт... Там са ниви, улиците дори не са отчуждени. И е било така още когато сте купували, не се правете, че не знаете! До 20 години ще има и улици.
9
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали като се прибереш на село, трябва да се похвалиш, че имаш апартамент в престижен квартал, а най-добре затворен комплекс
8
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Кореняк СофиянецПродали нива, купили нива. Сега ще мълчат.
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
разсъждаващ човек преди да си купи жилище, ще се замисли върху рекламата " престижен" квартал . само за това,че е в полите на витоша, че мутрите имали пари да го построят а купувачите имали пари и его да го купят не прави квартала престижен !
6
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ходиш да оглеждаш имота, който ще купуваш, не оглеждаш ли и инфраструктурата???
5
1
 
45
 
! Отговори
шоп преди 6 години
Какви улици, кв. Витоша е застроен върху ниви на софийските села, върнати от реституцията. Там дори канализация няма. Всички живущи са пришълци, дошли от село и заселили се на село. Па и претенции отгоре на всичко.
4
1
 
35
 
! Отговори
Хах преди 6 години
Всеки строи където му падне и искат на минутата да е изградена инфраструктура. Така наречения квартал Витоша е бивша вилна зона , значи и аз мога да си построя къща насред полето и да претендирам за булеварди , метростанция и тротоари.
3
6
 
22
 
! Отговори
От провинцията преди 6 години
Драги софиянци, тук нямаме кал, прах, задръствания, тъмни и разбити улици. Имаме градинки и паркоместа, въпрос на избор е кой как иска да живее.
2
0
 
20
 
! Отговори
българина преди 6 години
вие ако си мисличе че само витоша р така!!! 3-4 от страната е така,
1
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди да пристъпите към закупуване на жилище преди това се оглежда инфраструктурата около това жилище. Когато тази инфраструктура липсва или е в окаяно състояние никой нормален човек няма да закупи жилище! Веднага се насочва в други райони и комплекси където има изградена и подържана инфраструктура. Така постъпвят умните образованите и културните хора. А тези със 100 грама сиво вещество в главите си купуват жилища в калта и тинята!