Мантинела на "Симеоновско шосе" – предпоставка за ПТП

За проблемът е подаден сигнал в платформата HelpBook.info
Обновена: 16 мар 2018 10:39 | 16 мар 2018 10:15,
88
Мантинела на "Симеоновско шосе" – предпоставка за ПТП

Автомобил катастрофира на столичния булевард "Симеоновско шосе", в близост до Околовръстния път.

"Мерцедес"-ът се е забил в мантинелата, поставена на булеварда. Колата е все още там.

Мантинелата е сложена уж за осигуряване на повече безопасност в движението, а всъщност се оказва причинител на ПТП-та, сигнализира гражданин в HelpBook.info.

Мантинелата е сложена на бул. "Симеоновско шосе" в района на супермаркет. Отсечката е известна с честите си катастрофи, но очевидно тази уж предпазна мярка се оказва предпоставка за повече инциденти. 

"За по-малко от седмица са станали поне две ПТП-та, като това, случило се днес, показва колко "полезна" и подсигуряваща безопасност е мантинелата", пише сигнализиращият.

От снимката е ясно, че мантинелата буквално се врязва в колата и я разцепва на две.

Ако вие също видите нередност, проблем, инцидент, за чието решение могат да помогнат институциите подайте сигнал в HelpBook.info.

Платформата ще ви даде шанс да подадете сигнал, но и проблемът да придобие повече гласност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Дани преди 6 години
"Мантинелата е сложена уж за осигуряване на повече безопасност в движението, а всъщност се оказва причинител на ПТП-та"...."От снимката е ясно, че мантинелата буквално се врязва в колата и я разцепва на две".....Ами хайде да напишем акт на мантинелата която се врязва в 20 годишният Мерцедес който по никакъв начин не е виновен :) Как изобщо може някой да напише подобна новина !?!?! Не мантинелата е виновна а манталитета на водача на 20 годишният гробник ! Освен, че трябва да го глобят и да плати
76
1
 
4
 
! Отговори
Gost преди 6 години
Мантинела е добро решение след като шофьорите не се възпитават по друг начин,но и КАТ трябва да си гледат работата не само да пищят за заплати.На всеки булевард където има задръстване е заради неправилно спрели на аварийки коли.Като мине по бул.Черни връх от бул.Дж.Бучар до Мол Парадайз една патрулка и снима колите няма да ви казвам колко пари ще съберат.Същото е и до пазар Ив.Вазов и навсякъде.
75
1
 
3
 
! Отговори
No.: 76 преди 6 години
... А отговорът на въпроса е - защото това е високоскоростен път, а има хора и магазини все едно някъде дълбоко в квартала си се наврял в Младост, защото е тясно, защото има 100 000 светофара, и разбира се, защото това изнервя шофьорите и те правят нарушения. 2 години само оттам карах за работа. Далеч не е само в шофьора проблемът, още по - малко е в човека, който е подал сигналът.
74
3
 
3
 
! Отговори
No.: 76 преди 6 години
Не е ли малко инфантилно да хвърляте цялата вина върху нанизалия се шофьор. Много ясно, че той се е блъснал в мантинелата, а не обратното. Но тука 58 първосигнални философи са решили да наливат акъл без да схващат какъв е реалният въпрос. А той е - ЗАЩО СЪС или БЕЗ мантинела на това шосе стават толкова много ПТП. И хора убиваха там.
73
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мантинелата си върши работата! Всеки ден минавам минимум по 2 пъти по това шосе. Омръзна ми от правещи неправилни завой през двойно непрекъсната линия, каращи в насрещното, дрифтещи и сечащи завои. Да, затормозява движението, предимно заради неправилно паркиралите, но съм твърдо за! Само си мисля че бетонна щеше да е по добре
72
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки ден минавам по този булевард. От както сложиха тази безмислена мантинела положението е много по-страшно. Първо, лентите са много тесни и движението доста се усложнява. Ако мине линейка, как ще й направим място!? Второ, постоянно има паркирани коли и в двете посоки на дясната лента, или коли на аварийни. За да караш, трябва да правиш постоянни маневри ту в едната, ту в другата лента. Трето, като ще се слага мантинела, да забранят обратните завои.
71
0
 
3
 
! Отговори
wild horse преди 6 години
До От 67 А знаете ли ,че срещу Фантастико,на малкия светофар е комплекс Макси с 40 блокчета и сутрин и вечер,дори със светофар излизането и влизането отнема по 20 минути.
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
щом мантинелата е виновна, значи катастрофиралия е някой от търтеите хрантутници
69
4
 
4
 
! Отговори
све преди 6 години
Ясно е, че за катастрофата е виновен шофьора, но тази мантинела определено е предпоставка. Ако целта на поставянето на мантинели по Симеоновско шосе е да се изтрепят неразумните шофьори и така движението да стане по-безопасно - има резултат, но това ли е начина? Повечето хора не харесват и не заслужават да се движат зад заграждения. Шосето и без това е твърде тясно за трафика, който върви там. Ако трябва да се направи път на линейка или пожарна - с тези мантинели е нежъзможно.
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
проблема не е в мантинелата със сигурност, просто някои се мислят за безсмъртни, то като не ги санкционират, си мислят че всичко им е позволено
67
0
 
13
 
! Отговори
Az преди 6 години
Хора, проблема не е в мантинелата, дори и двуметрова бетонна ограда да сложат, *** пак ще намерят начин да се забият и да ги прескочат. По няколко пъти на ден минавам по Симеоновско шосе, преди да сложат мантинела там се караше постоянно в насрещното. Докато не се научат как се кара и да спазват законите, ще си размазват колите в мантинелите
66
2
 
3
 
! Отговори
От 67 преди 6 години
Единственият реално необходим светофар там е този на кръстовището с бул.Г.М.Димитров. Останалите не са чак толкова необходими. Ако ги махнат, катастрофите ще намалеят значително. На този паркинг пред супермаркета, където е станала катастрофата, входа и изхода не трябва да са към Симеоновско шосе и мантинелата трябва да е между паркинга и шосето.
65
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тези безкрайни светофари през 10 метра, София скоро ще бъде напълно блокирана от коли висящи в задръстване пред поредния светофар. По света се опитват да намалят светофарите, а в София всяка година ги увеличават почти двойно. На Симеоновско шосе от бившата Гара Пионер до Околовръстното трябва да има три светофара, а не "100", както е сега и продължават да се увеличават. Светофарът на Н.Габровски е ненужен. Светофар трябва на бул.Г.М.Димитров, на ул.Проф. д-р Иван Странски и на ул.Георги Русев.
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бахмаамо и държаваЗа кръстовище трябват две улици или две шосета. Това е изход от паркинг.
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 60 метра светофар, през 20 метра вход/изход. Е, как няма да стават катастрофи? Ще стават разбира се, даже сега са малко.
62
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"От снимката е ясно, че мантинелата буквално се врязва в колата и я разцепва на две." - Мантинелата събира сили... засилва се.. затваря очи и право в колата :)
61
2
 
18
 
! Отговори
anon преди 6 години
Крайно време е да се вземат мерки. Крайно време е да кажем "НЕ" на купуването на шофьорски книжки от мантинели самоунийци със сънна апнея.
60
1
 
5
 
! Отговори
Бахур преди 6 години
Там има знаци бе ***.
59
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"От снимката е ясно, че мантинелата буквално се врязва в колата и я разцепва на две." или колата се е врязала в мантинелата?!?Кое от двете питам и отговор не искам!Тази мантинела е поставена там за да попречи слабоумни хора да правят обратен завой на двойна непрекъсната линия и да отнемат човешки животи, което за съжаление е факт.Ако спазваше правилата за движение, нямаше да станем свидетели на тази грозна гледка!
58
0
 
2
 
! Отговори
??? преди 6 години
Правилата се нарушават когато няма контрол за спазването им и когато организацията на движениeто и паркирането е лоша. В случая кое от двете или и двете...