"Лозенец, "Студентски" – преди да цъфнат дърветата, цъфва асфалта!

Квартали със зейнали дупки, общината се готви за спешни ремонт
Обновена: 20 мар 2018 09:03 | 20 мар 2018 09:00, Петя Славова
40

Належащи ремонти на нови и стари дупки се очакват в столицата, а фирмите отговарящи за поддръжката на улиците в София се очаква да имат извънредно много работа.

Най-много до лунния пейзаж в столицата се доближават кварталите - "Витоша", "Студентски град", "Лозенец" и "Манастирски ливади".

По стара традиция малко преди да цъфнат дърветата в България цъфва и асфалта. Под въпросните локви се крият какви ли не изненади, съобщава Bulgaria ON AIR.

Улица "Могилата" свързва двата столична булеварда "Черни връх" и "Симеоновско шосе", това е и една от най-натоварените улици в район "Витоша". В някои части от нея заедно с липсата на път, липсва и тротоар за пешеходците.

За тази годината Столичната община е заделила 38 милиона лева за ремонт и поддръжка на пътната мрежа.

Юристите припомнят, че в случай на щета по автомобила, може да бъдем компенсирани само ако докажем, че общината е виновна за повредата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
22
 
2
 
! Отговори
Без драма преди 6 години
И в Норвегия е така, и в Ню Йорк сигурно и на други места. Стига драми, асфалтът се напуква след зимата и се образуват дупки. Фандъкова няма власт над природата.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В другите градове на България пътищата са в много по-лошо състояние, а средства за ремонт или не са предвидени или са много по-малко.
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига глупости, разБойко не може да позволи некачествен ремонт на пътищата в България. Пък и проявете мялко разбиране - "пломба да е, ще падне..............."
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Погледнете от друга страна, ако нямаше дупки щяха да карат по кварталните улички с 50км/ч. Сега има дупка до дупка и скоростта рядко надвишава 20км/ч. Иначе казано, изкопай дупка на пътя спаси детски живот
12
0
 
6
 
! Отговори
Галин преди 6 години
черни връх и СИМОНОВСКО ШОСЕ ЛИ? :o
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дупки? в Лозенец? Че там не струваше ли по 2500-3000 евро квадратния метър жилище? закачам се с брокерите извинете, но някои се опитва да ми обясни как София не било България, а върпосните гореизброени квартали били престижни дори за София. Пук!
10
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди дни видях как на магистрала тракия до пловдив двама сипват в дупка асфалт и я затъпкват с крака. Бях потресен.
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре е нацъфтял, скоро ще даде и реколта в сервизите за ремонт.
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакам герберастките ***, предимно стари бекапейци да обвинят момчето, което мери дупките, че е комунист.
7
2
 
36
 
! Отговори
БГ особености преди 6 години
Такива лъксави коли сред такива кални дупки, не могат да се видят никъде освен в страната на Абсурдите - БГ.Също така не може да се види никъде, един народ, претендиращ да е сред най-интелигентните в света да избира десет години да го управлява един полуграмотник, заедно с крадлавата си шайка.
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са Герб.... Безобразията им нямат край.... Не само ремонтите им са фалшиви, а всичко останало...
5
0
 
14
 
! Отговори
Качеството е виновно преди 6 години
На ГЕРБ им куца качеството. Нямат качествени хора, не правят нещата качествено. Тези дупки трябва не да се кърпят и след първия дъжд пак да ги има, а трябва качествено преасфалтиране. И да не се оправдават, че няма пари. Я всеки милионер в общината да извади по 2-3 милиона. Също така да отидат кръстовището на Околовръсното и Ломско шосе. Там новото платно е хлърнало 50 см и се образува язовир Искър при все дъжд. Сигурно е в гаранция да викнат съответната фирма да го ремонтира
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От цъфналите дупки ще цъфнат гербери на всяка дупка директор и чиновник ще им баят да не цъфтят.
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тези дупки на репортажа едва ли са само от тази зима, то цялата държава е станала като швейцарско сирене, та и цялата бюджетна сфера да изкарат със семействата им няма да стигнат да ги пазят, а то с пазене не става иска качество и действие не само говорене по медиите
2
0
 
32
 
! Отговори
zeus преди 6 години
На пътищата нарочно не се прави основен ремонт, понеже тогава трябва да има и гаранция. По-лесно е всяка година да се кърпят, така има повече пари за суджук ;)
1
0
 
35
 
! Отговори
ЧАКАМЕ преди 6 години
Вчера нашият много велик премиер нареди до всяка дупка да има полицай.Вече сме в очакване, на нашата улица има 16 дупки.Само да ни е излъгал премиерът пак, да му мисли.И едно предложение: Докато пазят дупките, полицаите могат да ловят снежинките още във въздуха. За уплътняване на работното време.