Хванаха шофьори, паркиращи на "зелено" в "Овча купел"

Гражданин сигнализира за нарушенията чрез HelpBook
22 мар 2018 15:52,
55
Хванаха шофьори, паркиращи на "зелено" в "Овча купел"
Снимки: HelpBook; Колаж: Dnes.bg

Сигнал за нерегламентирано паркиране върху зелени площи бул. "Президент Линкълн" в участъка пред бл. 525 в столичния квартал "Овча купел" бе подаден от гражданин до Столичен инспекторат чрез платформата за сигнали HelpBook.info.

Столичанинът алармира за това, че върху зелените площи в участъка се паркира целогодишно, превръщайки го по този начин в паркинг, както може да се види от снимките.

В резултат на изпратения сигнал инспектори от Столичен инспекторат са извършили проверки за неправилно паркиране, като са установени 19 броя автомобили, които са паркирани в нарушение, съгласно чл. 28, ал. 1, т. 7 от Наредбата за организация на движението на територията на Столична община /НОДТСО/.

"На нарушителите са съставени 15 броя констативни протоколи за неправилно паркиране върху тротоар, 4 броя констативни протоколи за неправилно паркиране върху зелени площи и 6 броя фишове. След установяване самоличността на нарушителите, ще бъдат предприети действия по ЗАНН", четем в отговора от Столичен инспекторат.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1:ето начин да почнат да си вършат работата. посочва им се проблемът в очите и на всеослушание и няма как да се правят, че не го виждат. и както се вижда има резултат :)тия като получат по няколко глоби, ако живущите в района са упорити и не спрат да подават сигнали, ще се замислят занапред. и аз всеки ден имам проблем с паркирането, ама не е имало случай да не намеря къде да спра и то не на тротоар или в тревата. просто ми се налага да повървя 200-300 метра до нас.
1
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Инспекторите от Столичен Инспекторат само като излят от домовете си, да отидат на работа, виждат стотици автомобили паркирани по този начин, но защо да си вършат работата. А и като напишат фишове, някой ще ги плати сигурно... Правила има, никой не ги спазва, контрол пък още по-малко, защото кой да те подкупи, като може въобще, да не си плати глобата...