Блок 58 в "Гео Милев" – дом за мнозина, затвор за Николина!

Деменцията докара доцент от СУ да живее в мизерия
30 мар 2018 09:00, Петя Славова
8

8900 гледания   |  Още видео

Доцент по физиология на растенията в Софийския университет живее в пълна мизерия. 86-годишната Николина Ковачева дели един апартамент с куче, коте и разлагащия се труп на своя съпруг. Съседи разказват, че от апартамента на жената се носи непоносима миризма.

Блок 58 в столичния квартал "Гео Милев" е дом за мнозина и затвор за Николина. Почти цяло десетилетие 86-годишната жена не е излизала от дома си.

До съвсем скоро живеела със съпруга и сина си. Но двамата умират, а тя остава сама. След това идва и сигналът за тежка миризма на мърша, която се носи от апартамента на доцент Ковачева.

Полицаите се натъкват на смразяваща гледка - до ваната лежи труп на мъж, който се разлага. Оказва се, че това е починалият преди три седмици съпруг на Николина.

А до него стояло кучето. Съседката Ралица извела животното от банята и проверила стаята на Николина. Лекарят, който се отзовал на повикването, установил, че жената е с деменция.

Със съпруга си осиновяват момче - Ивайло, което от години имал проблеми с наркотиците, а преди 2 месеца издъхва на операционната маса.

От полицията обясняват на Ралица, че още в понеделник са потърсили социалните. Те обаче не реагирали, твърдят униформените. Bulgaria ON AIR подаде сигнал и службата се отзова незабавно. Могат да настанят жената в дом за възрастни, но първо трябва да бъде прeгледана от лекар.

Николина обаче отказва категорично, което връзва ръцете на социалните. Кристина е етърва на Николина, но няма възможност да се грижи за нея.

Единственият вариант за попечител остава съседката Ралица, но тя има достатъчно свои грижи, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пише се Уронва с "у".
6
2
 
34
 
! Отговори
Всичко разбираща преди 9 месеца
Наистина сериозен проблем и трябва да се даде гласност, защото такива "Параграфи 22" у нас с лопата да ги рине човек. Единствено не съм съгласна да се разкрива самоличността на жената... Кому е нужно???
5
1
 
49
 
! Отговори
Всичко разбираща преди 9 месеца
И защо беше нужно да се оронва и малкото останало достойнство на тази жена? Много се обогатихме всички ние, като научихме за семейната и лична драма на един болен човек, който има нужда от помощ...
4
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трите *** от коментар 3 се отнасят за кучетата!
3
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А някои са се загрижили за ***, котки, коне, кози, пръчове и т.н....
2
1
 
24
 
! Отговори
бг преди 9 месеца
В Германия в такива случаи съдът назначава попечител на нуждаещия се .Съдът разполага с попечители -проверени хора ,или фирми също така както българския съд разполага със съдебни експерт. Попечителствата са различни -от просто преглеждане и заплащане на сметките до пълно попечителство.Решението се взема от съда след експертиза на съдебен експерт психиатър.
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма ли законов начин жената да бъде закарана ако трябва насила в подходящо за нея заведение? Други полезни ходове в случая няма.