Агресивно куче пред блок в "Гео Милев". Живущите искат решение!

Животното ръмжи и лае минувачите, алармира гражданин
13 апр 2018 21:05,
98

Кучета в двора на 71 ОДЗ в "Младост". Снимка: Helpbook.info

Агресивно безстопанствено куче е заплаха за част от живущите в блок в столичния квартал "Гео Милев". За това алармира гражданин в онлайн платформата HelpBook.info на Investor Media Group.

"Безстопанствено куче, маркирано от "Екоравновесие", е агресивно и е заплаха за част от живущите в София, кв. Гео Милев, ул. Коста Лулчев №60, вх. Д и Е. Някои от съседите го хранят пред вх. Д и отпред е невъобразима мръсотия. На няколко метра има детска площадка, която е единствена за няколко блока. Кучето е агресивно – ръмжи и лае преминаващите минувачи", пише до Столична община потребителят и настоява да бъдат взети мерки.

По думите му от "Екоравновесие" са ходили два пъти на място, но не са открили животното.

"Живущите в двата входа на блока сме заложници на безстопанственото животно, което заради криворазбраната доброта и "човещина" на някои съседи живее необезпокоявано и тормози малки и големи", заключва гражданинът.

Друг потребител пък се оплаква, че в "Младост" стопани разхождат кучетата си в двора на детска градина.

"Кучкарки около 118 СОУ си разхождат кучетата пуснати свободно и им позволяват да влизат в двора на 71 ОДЗ, за да си свършат физиологичните нужди на пясъчника и свободно да обикалят", сигнализира до Столична община гражданинът.

Той пита кога ще има проверки и глоби за безотговорните стопани.

Ако и вие видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Ние пък ще отразим вашия сигнал, а медийното внимание е още един стимул за институциите да свършат работата си!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хляб и антифриз върши работа. И ако журналята пак ми изтриете поста, ще напиша рецептата на 200 листа и ще я разлепя в квартала на кучето.
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 123Като си натириш домашното, става бездомно и агресивно. Но и чисто бездомни са искали да ме нападнат. Хубавото е, че те по-принцип са по-страхливи, защото всяко от тях някога е патило от човек. Та имах в чантата един гел за бръснене, извадих го и веднага побягнаха.И едно конкретно предложение. Като защитаваш кучето, имаш адреса, *** и го превъзпитай. Иначе някой непрочел поста ти ще го свитне.
62
3
 
0
 
! Отговори
123 преди 6 години
АГРЕСИВНИ СА ДОМАШНИТЕ КУЧЕТА, БЕЗДОМНИТЕ НЕ СА АГРЕСИВНИ!!!!!!
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до Ana - и сега какво - хората със страхова невроза са виновни така ли ?Всички трябва да обичкаме кучетата и да им се радваме ?До Анонимен - какъв хейт, каква мизерия ? Колко акъл трябва да имаш да вкараш кучето в детска градина, да се ... в пясъчника на децата ? Вие хора ли сте, нормални ли сте..
60
6
 
4
 
! Отговори
Ana преди 6 години
Агресивно куче е много субективно понятие. Има хора, които просто имат страх от кучета и при всеки лай изпадат в някаква страхова невроза. Имах малко куче, което гледах в двора си близо 10 години. Кучето никога не е било агресивно и не е ухапало никого, но в един момент съседското дете реши, че кучето е много страшно и баща му дори се опита да го убие. За щастие се прибрах на време и заведох животинчето за спешна операция при ветеринар.
59
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде да спрете с този хейт! А майките с децата си колко мизерия правят с опаковки от снаксове, памперси, фасове, люспи от семки и т.н! Ще ви изяде кучето празните безмозъчни глави! Да не се е появило само там, нали някой безотговорен човек го е пуснал!!! Аман от злобен народ!
58
9
 
14
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Вие ще изхвърляте,аз ще прибирам?Вие ще сте безотговорни,аз ще тичам да ви оправям вересиите?!Българинът все някой му е длъжен,все някой му е виновен,все друг да му върши мръсната работа...Култура липсва,човещината хич я няма...И по въпроса:да прибирам,лекувам,грижа се...но не мога да насмогвам на всички егоисти и комплексари.Но възмездие ще има,лошотията незаплатена няма да остане!
57
5
 
19
 
! Отговори
do 55 преди 6 години
Защо не си го прибереш вкъщи?
56
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да му се отрежат лапичките?
55
17
 
12
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Анонимен,защо всички вие тровите животни криейки се?Силни сте само в интернет?Защо нямате доблест и смелост да го направите на всеослушание,пред очите на много хора?Защо не предупредите,че ще извършите убийство,пък да видим дали ще се приберете цял вкъщи?
54
3
 
25
 
! Отговори
1974 преди 6 години
Зад всяко агресивно и бездомно животно стои друго наречено ЧОВЕК
53
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една флоберка и отдалече с едно куршумче в тиквата. И настава спокойствие.
52
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучкара или кучкарката, вторите са издухани лели които хранят мас(((тиите пред входовете на блоковете. Така кучетара започват да пазят териториите, и всеки чужд минал от там е обект на атака. Общината нищо няма да направи. Червен антифриз и бяло хлебче да се остави и гадината ще пукне. Къде по света така се хранят и гледат кучета? На първо място сме по тения заради това. Всеки кучкаря трябва да е с жълта книжка. Не прибере ли тортичката от псето, да му се натика в устата. Огромни глоби!!
51
6
 
13
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Четейки коментарите стигам до извода,че българинът е деградирал тотално,да не говоря ,че всеки втори има спешна нужда от психиатър!Личности с лабилна психика и склонни към убийство се разхождат навред.Това е плашещо!
50
5
 
15
 
! Отговори
Психология преди 6 години
Аз пък от своя страна се изправям сам срещу 4-5 улични и агресивни кучета и в момента в който почнат да лаят им се нахвърлям директно. Но Сте права когато става въпрос за дете, възрастен или жена нещата стоят по различно. Не се бях замислял. И все пак тук става въпрос за цял блок срещу 1 куче. Оплаквания, драми, тревоги, та чак медиен отзвук. Няма ли мъже в тоя блок бе да го...
49
3
 
2
 
! Отговори
Психотерапия преди 6 години
До Психология Агресивното поведение невинаги е решава проблема, особенно, когато гражданин се окаже дете, възрастен или жена, която не носи мъжка аргесия в себе си, а срещу него лае животно. Аз имам куче и преминавайки покрай глутница винаги приемам, че има възможност за агресия от страна на доминиращите лидери на глутницата. Винаги!
48
8
 
6
 
! Отговори
Психология преди 6 години
До 48. Май май скоро не си получавала мъжка ласка. На това си обяснявам агресивното ти поведение ;). Ако си под 35 може да измислим нещо.
47
9
 
10
 
! Отговори
Психология преди 6 години
Лае защото усеща, че се страхувате. Следващия път просто му се засилете с готовност да му вкарате един шут в мусурата да видим дали ще лае.
46
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подателят нарочно е написал "агресивно". За подадения фалшив и злонамерен сигнал ще бъде глобен.
45
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пред блока има прекалено много цветя, събират пчели, няма къде да си паркирам голфа в градинката. Направо не се търпи, ще пусна жалба в общината или в хелбук или в господари на ефира.