6 май: Пускат дясното платно на околовръстното от Казичене до "Тракия"

Министър НИколай Нанков провери работата по обекта
21 апр 2018 14:26, Анисия Иванова
4
6 май: Пускат дясното платно на околовръстното от Казичене до "Тракия"
Снимка: МРРБ

За Гергьовден ще бъде пуснато движението в дясното платно на източната дъга на Софийския околовръстен път от Казичене до АМ "Тракия". Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира ремонта на участък от източната дъга на дясното платно на Софийския околовръстен път от Казичене до АМ "Тракия“, който започна вчера, съобщиха от МРРБ.

В момента трафикът се пренасочва двупосочно в платното в посока АМ "Хемус“.

Ремонтните дейности включват студено фрезоване на асфалтобенната настилка, полагане на геомрежа, на нова асфалтова настилка, пътната сигнализация и ограничителните системи.

Скоро ще започне ремонтът на втория участък от пътното съоръжение над “Цариградско шосе” до разклона за село Лозен. До края на юни се очаква дейностите да приключат.

През миналата година беше извършен ремонтът на лявото платно.

По-късно през деня регионалният министър направи и оглед на рехабилитацията на второкласния път София - Петрохан – Лом в района на Петрохан. Пътят е изграден през 1970 г. и на участъка Бучин проход – Петрохан през годините е правен само превантивен ремонт.

С над 22 млн. лв. от Оперативна програма "Региони в растеж“ ще бъдат рехабилитирани 43 км от второкласния път Костинброд – Бучин проход – София – Берковица. Те са включени в лот 2 Костинброд - Бучин проход с дължина малко над 22 км и лот 3 Бучин проход – Берковица с дължина близо 20,8 км. Със завършването на двата лота и с изпълнената рехабилитация на участък с дължина 33 км от прохода "Петрохан“ до Боровци в област Монтана по програма "Транзитни пътища V“ целият проход ще бъде основно ремонтиран.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А от Бояна до Люлин няма да направят и след 5 години.Това е най -проблемният участък на ОП.
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И София пак няма да има околовръстно шосе, докато не се изгради отсечката от Младост до АМ Тракия. И пак Цариградско шосе ще е "Булеварда убиец". Провинцията разсипа столицата...
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Прохода Петрохан от Берковица до билото беше ремонтиран преди четири години и се ядва , но от билото до София е тотален ужас. Ха да видим какво ще сътворят....