Познахте ли го? Площад "Славейков" без сергиите

Половината вече са демонтирани
29 апр 2018 19:30, Петя Славова
92

Снимка: Булфото

Половината от книжните сергии на площад "Славейков" вече са демонтирани. Другите рафтове за литература ще бъдат премахнати след 1 май, предава Булфото.

Действията са част от подготовката за реконструкцията на площада. През месец юни започва обновяването на столичната улица "Граф Игнатиев", част от което е и ремонта на книжния пазар.

Това е първият проект, който ще бъде изпълнен в резултат на проведения през 2015 година архитектурен конкурс за обновяване на публичните пространства в централната градска част на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
2
 
! Отговори
Ангелина Тодорова преди 5 години
На книжният пазар не му е мястото на пл Славейков
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да бъде. Простор, спокойствие, чистота, без вехтории, без зло гледащи търговци. Дано проработи здравият разум. Да има красиви кашпи и 2 кошници-продавачки с цветя, три събрани един до друг кръгли павильони за книги и сувенири и толкоз. Пейки, музиканти, художници - НО НЕ ПРЕКАЛЕНО, нека най-после в София погледът да има предимство и свобода, а не търговията, та било то и с култура. Има място и за търговия, НО НЕ НА ТОЗИ СВЯТ ЗА СТАРИТЕ СОФИЯНЦИ ПЛОЩАД!!!
82
7
 
6
 
! Отговори
Селска пръчка преди 6 години
Гражданите от село искат книжният пазар да бъде премахнат. Ние софиянци си живеем с него и не ни пречи, напротив, искаме си го!
81
5
 
3
 
! Отговори
Селска пръчка преди 6 години
Само *** искат книжният пазар на площада да бъде премахнат!
80
0
 
7
 
! Отговори
Джак преди 6 години
До #11 СфВ този фонтан един млад мъж намери смъртта си! Докосна се до него и тока го уби на място!
79
3
 
10
 
! Отговори
До #62 преди 6 години
Браво! Много си прав, тия правят ремонт, ремонт и след месец, пак ремонт! Заробиха народа, променят историята ни, обезбългаряват България! А Фандъкова прави ремонти на парче, нищо не изгражда. Боли я за София ама друг път. Натрупа 2 млрд. дълг без да разберем за какво. Ремонт ми дай, и повече не ме търси. Недоразумение бойково!
78
4
 
6
 
! Отговори
До #78 преди 6 години
Пич, трето поколение софиянец съм, а Фандъкова я избират натурализирани софиянци като теб!
77
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И нека така да остане! Стига будки в София! Това е център,не Битпазар! И това не е пътят! Това което съм прочел аз и моето поколение,не сме го купували на Битака!
76
9
 
17
 
! Отговори
аз преди 6 години
Отдавна е време да се изгонят книжарите от "Славейков" и площадът да се върне на хората за разходка и почивка.За книгите-има книжарници.
75
17
 
13
 
! Отговори
До 46 - Джак преди 6 години
"А аз не харесвам Фандъкова. И тя е ***. Писна ми от ***!" Какво ни пука, че не харесваш Фандъкова??? Това си е твой проблем... Ние, софиянци си я харесваме и затова си я избираме! А ти си отивай на село и там си избери кмета, който ти си харесваш.
74
2
 
17
 
! Отговори
До 54 преди 6 години
"Друг е въпроса че заради тази демо. криза се строй много и софианцииите, който до вчера бяха многооо беднииии, сага продавайки една полянка вече не са обиждайки положението заради което вече не са." Боже, личи си, че не си от София и не четеш книги. Такова неграмотно изречение, че нищо не се разбира!!!??? За какво се включваш в дискусията относно книгите???
73
8
 
1
 
! Отговори
До 71 преди 6 години
Има да чакаш оди ремонт още две години.Понеже си голям умник.
72
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде, хайде, драги ми коментиращи ! Ако цялата йиннация се снабдява с книги от там и изчезването на 10 барак, ще застраши културата ни, то вече е прекалено късно ...
71
3
 
15
 
! Отговори
До 24 преди 6 години
"някой май разглежда вече каталога на Бентли.!! А невестите им...екскурзии по света !!Откак почна санирането..в България значимо са се увеличили колите от типа на Ферари, Бентли, Ламборджини..." Да, откакто разграбихте България и си раздадохте куфарчетата с пари, то другарите-мутри се возят на такива коли. Червени ***, направете си справка, преди да пишете поредните глупости, които нямат нищо общо с темата. Опорните ви точки са известни на всички и не се повтаряйте, че сте скучни
70
5
 
18
 
! Отговори
До 51 преди 6 години
"Голям- мерак да изгоните още хора в чужбина." Поредният тъпизъм!!! Откога я чакаме тази реконструкция и обновяването на площада!!!
69
4
 
16
 
! Отговори
До 50 преди 6 години
"Махнахте книгите,оставихте няколко човека без работа,а хората без книги и за какво?Малоумие!" Това Вашето е малоумие. Как се реконструира площад със сергии на него??? Всички са преместени временно на друго място. Книгите няма да изчезнат. Или си пишете глупости, само за да напишете нещо отрицателно и за да се изкажете глупаво??? Аман от всезнайковци!!!
68
5
 
13
 
! Отговори
До ##67 и 68 преди 6 години
Това си е, селяните се подкрепяте! Споко бе, цървула лачена обувка никога няма да стане! Чудно 67 къде видя слюнки...само факти, без оплювки!
67
23
 
6
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
До ***.Ти нещо си в голяма грешака, както повечето Цофианци. Благодарение на хората който плащат наем и кредит заплатите се вдигнаха, а не намалиха. Цофианците спрете със злобата си и си извадете главите от задниците и погледнете РЕАЛНО на нещата. Сериозно ли нямата друго в живота си освен жлъч и злоба, толкова много ли ви е ограничен, *** и пуст живота ви?
66
6
 
5
 
! Отговори
До 66 преди 6 години
Само крайно незадоволени и силно комплексирани от живота си хора биха написали такъв коментар. Както вече написаха и други всяко едно публично пространство в България е точно толкова твое, колкото и мое и колкото и да злобееш и да плюеш това няма да се промени.
65
4
 
23
 
! Отговори
Селска пръчка преди 6 години
До.#63 АнонименНещо бъркаш. Ние не им цапаме, от нас им зависи сезона и годината. Отиваме, стоим 10 на дни и ни оскубват. А те превзеха София трайно, мЬекат повсеместно, уреждат се чрез други селски, подбиха заплатите защото са готови на всичко, само и само да живеят в София!