Военна техника в София! Подготовка за парада

Вертолети ще изпълнят тренировъчни полети на малка височина
Обновена: 3 май 2018 14:10 | 3 май 2018 14:00, Анисия Иванова
9

Започва подготовката за военния парад по повод 6 май. Пред Националния исторически музей ще се проведе репетицията на военнослужещите, които ще участват в парада.

Генералната репетиция ще се състои утре пред Паметника на Незнайния воин и на площад "Княз Александър I". Вертолети на Военновъздушните сили ще изпълнят тренировъчни полети на малка височина над София днес.

Още по темата

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще поздравят военните ни контингенти в чужбина чрез видеоконферентна връзка.

Дали ще участват ВВС в парада на 6 май зависи само и единствено от времето. Със сигурност обаче тази година ще видим повече военни машини, отколкото през миналата година.

Командир Пламен Дончев ще е един от пилотите, които ще управляват военните машини - както по време на тренировката, така и в деня на самия парад.

"Полетът ще трае не повече от 22 минути, ще бъде на около 150 м височина. Формацията ще бъде от 3 вертолета - два "Кугър" и един Ми-17. Сложността на полета е само спазването на мястото в строя, защото формацията е доста стегната и иска добро взаимодействие между екипажите. Всичко е разпределено по минути и секунди за минаване над площада", каза пред Bulgaria ON AIR пилотът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
7
 
! Отговори
Аз съм си аз преди 5 години
Може да нямаме армия и лазарма вече, но имаме Празник на армията. Жалко, че нищо вече не е останало от предишната България, в която момчетата се превръщаха в Мъже, отивайки в казармата, а сегашните си скубят веждите. Преди чакаха призовка за казармата, а сегашните чакат поръчка от Орифлейм.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано е хубаво и слънчево времето, да не вали и да няма вятър, че ще загубим последните си три останали хеликоптера!
6
1
 
6
 
! Отговори
клуб на Отбраната преди 5 години
Генералната репетиция е в чест на трагедията ЦСКА 1948-2016.Успех на цско София дошли от Ловеч кв. Етрополе.
5
7
 
9
 
! Отговори
koko преди 5 години
това няма да бъде парад,това ще е пародия,смешни препоръчвам на зяпачите на пародията носете си на главите тенджери ,*** че да не вземе някоя 30-40 годишна ръждясала гарга да не се разпадне във въздуха.И викайте абе имаше едно време един при които имаше армия и самолети добре че беше тои иначе и тези гарги нямаше да ги има.Те новите само крадът и не им пука за народа
4
6
 
3
 
! Отговори
,,власт,, хахаха преди 5 години
слава богу че не е парад на ,,транссексуалните,, ,,военна техника,, на ес и фаш забранете ги никой не е ,,транссексуален,, ,,натрапена лъжа от рим,, не живеем в лъжите на ,,откачени хора,, живеем в нормалност и относно секса изненада хм
3
4
 
4
 
! Отговори
мачу пикчу преди 5 години
Не е ли заради ЦСКА? Каракачанов ни показва как се харчат държавни пари!
2
2
 
12
 
! Отговори
Марин преди 5 години
Половината армия е там.
1
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям парад бе, голямо нещо и дори завиcи от времето, защото това са пустинни хеликoптери ако падне дъжд и ще паднат в морето, като оня други хеликоптер къде падна в реката. Като купуваме барутниците на краварите, а не качествена руска техника тъй ще е.