За 8 г.: 200 км ВиК мрежа изградена и ремонтирана в София

Инвестирани са над 470 млн. лева, пресметна Фандъкова
22 май 2018 14:37, Красимир Ангелов
14
За 8 г.: 200 км ВиК мрежа изградена и ремонтирана в София
Снимка: БТА

Близо 200 км ВиК мрежа е изградена и реконстроирана в София в периода 2009-2017 г. на територията на Столична община, съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова по време на дискусионен форум "Новите инвестиции във ВиК инфраструктура".

По думите й са инвестирани над 470 млн. лв.

"Всички знаят, че липсващата инфраструктура в много населени места и квартали на София е най-големият проблем. Там, където вече е изградена, тя не се вижда. Трудностите са много за изграждането. Голяма част е свързана с големия финансов ресурс, но и с отчуждителните процедури", заяви Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Кметът на столицата посочи, че амбицията на Столична община през последните 8 години е насочена към намирането на максимални възможности и на източници на финансиране за изграждане на канализация и водопроводи с цел подобряване качеството на водата.

"През 2018 г. успяхме да защитим няколко проекта по ПУДООС на стойност 800 млн. лв. Продължаваме изграждане на канализация в местност „Кръстова вада-запад“ и в местност "Сливница" в "Люлин" и продължаваме със следващия етап на изграждане на канализация в кв. "Горна Баня", посочи още Йорданка Фандъкова.

По време на форума министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков съобщи, че основното предизвикателство пред ВиК сектора е не просто той да се реформира, а и да стане устойчив от финансова, социална и екологична гледна точка за всички потребители на услугата.

Министър Нанков припомни, че реформата в сектора тече от 2009 г., като секторът в институционален план вече се реформира.

Министърът изтъкна важността на сектора, защото е пряко свързан със здравето на хората. Отделно темата с инфраструктурата в сектора е все по-проблемна и актуална, защото говорим за 90 000 км инфраструктура във Вик сектора, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАЯ СТАТИЯ Е ДА НЕ БИ ДА НЕДОВОЛСТВАМЕ ОТ НОВОТО ПОРЕДНО ПОСКЪПВАНЕ НА ВОДАТА.А че водата е отвратителна няма нужда Ермевков да ни казва. Народът поголовно виси на опашки да си налее изворна вода.
11
2
 
2
 
! Отговори
gergana.zheleva преди 5 години
Браво!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато водата от чешмата престои в някакъв съд седмица и повече, дъното на съда става лигаво, има *** и водата променя цвета си. Пием жабуняк.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКО НЕ БЯХА ОТКРАДНАЛИ ПОЛОВИНАТА ОТ ПАРИТЕ, ЩЯХА ДА СА 400 КМ.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да отбележа, че живея във въпросната местност Сливница - жк Люлин и наскоро трябваше да си сменям смесителя за вода в кухнята. Направо се облещих, като видях каква кал изтече от тръбите за питейна вода, така че явно тези 800 млн. явно са отишли основно за рушвети.
7
1
 
2
 
! Отговори
МАТЕМАТИКА преди 5 години
НИЩО . Всеки знае колко има в къщи , това са десетки метри .
6
1
 
3
 
! Отговори
Народен преди 5 години
Браво на кметицата. Ама не 200 а 2000 км трябва да са построени като гледам че толкова км улици причат на швеъцарско сирене.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВиК какво общо има с тия източвачи на снимката?
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка лъжци, искаме кмет от БСП за да се спре краденето
3
2
 
13
 
! Отговори
бай х преди 5 години
За 8 г.: 200 км ВиК мрежа изградена и ремонтирана в София...... къдя бре ??? язе да не живея на луната ....... то бива крадене , ама тие се оляха .... ремонтите са само на хартия за да може да се изписват разходи и от там да се вдига цената на златната вода
2
2
 
9
 
! Отговори
Руцифер преди 5 години
Това не е ли работа на Софийска вода? Общината изгражда, а после кой лапка?
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Юрданка, , усмихнатото лице на корупцията. Как една послушница и гепачка от обществени поръчки стана милионерка. "Най-добрия кмет".....му-ха-ха!!!