Спор за паркиране: Инвалидна количка vs. инвалиден талон!

Девойка с ново "Ауди" взе мястото на млад мъж с увреждания
123
Спор за паркиране: Инвалидна количка vs. инвалиден талон!
Снимка: Facebook

Млад мъж с инвалидна количка не успя да паркира на място за хора с увреждания, защото младо момиче с инвалиден талон го изпревари.

Случката се разиграва преди дни на столичния бул. "Раковски" и за нея разказа потърпевшият, Владимир Гюров, във Facebook. Видеото му бе споделено многократно и предизвика множество коментари.

"В опита си да спра на инвалидно място, което е в непосредствена близост до мястото на което отивам, на него спира симпатично "Ауди" А 3, ново, синьо, управлявано от една симпатична девойка, която може би току що е навършила пълнолетие", разказва Владимир в клипа.

Той учтиво помолил девойката да премести автомобила си, за да може да спре той.

"Тя ми се ухили ехидно и каза, че няма да премести автомобила. След като й казах отново, че съм с инвалидна количка и имам нужда да спра близо до мястото, където трябва да стигна и че в района няма друго свободно, тя най-нагло се пресегна, извади от жабката си син инвалиден талон, който сложи на предното си стъкло, ухили ми се пак ехидно и след като я попитах така ли е редно да постъпват интелигентните млади хора, тя отвърна: "Да, така трябва да постъпват", продължава разказът на младия мъж.

Премеждията му не свършват дотук. След като се оказва в невъзможност да паркира, той звъни на тел. 112.

"Опитаха се да ме отсвирят, помолих операторката да ме свърже с човек от Първо районно, той убедително, в продължение на 15 минути ми обясни, че ако пусна жалба в някакъв момент, те евентуално ще я разгледат. Все едно говорех със стена", обяснява още Владимир във видеото.

Той допълва, че не знае какво още трябва да се случи, за да се променят нещата.

"Най мразя да мрънкам, да плюя срещу държавата и срещу това, което се случва, но някои неща наистина не мога да преглътна", казва още Владимир и допълва: "Съжалявам, че мрънкам, но в момента се чувствам безпомощен за това да се боря за правата си. Не зная към кого да се обърна".

Младият мъж казва, че докато записва видеото си, момичето с инвалидния стикер стои в заведение на 10 метра и пие коктейл с възрастен спонсор, който също наблюдавал безучастно  случката.

"За съжаление не съм способен на физическа саморазправа, иначе с удоволствие бих прибегнал до нея", признава Владимир.

Днес той обясни, че е възмутен и ядосан от бездействието на институциите.

"Винаги ще има хора, които ще злоупотребяват със стикерите за паркиране на инвалидни места. Проблемът е в институциите, които ги издават и не се грижат за правилното им прилагане", каза той пред bTV.

"Това, което ме изнерви много беше, че в опита си да потърся правата си ме пратиха в "трета глуха". Спрях полицай, обясних му проблема и той каза да се обадя на 112. Там ми казаха, че нищо не могат да направят и да подам жалба в полицията. Говорих с човек от Първо районно, опитах се да му обясня и отговорът беше, че нищо не може да се направи", обобощи Гюров.


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен104

А не мислиш ли, че с подобни възгледи и евентуално действия лесно можеш ти да стигнеш до инвалидната количка?
100
0
 
4
 
! Отговори
Мимокмок преди 8 месеца
Пистолет,Пистолет ти требва,братче!!!!
99
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако някой ме нарече “възрастен спонсор”, защото ме е видял да пия кафе с дъщеря ми, ще му разбия муцуната, та ако ще да е в инвалидна количка.
98
1
 
15
 
! Отговори
шматка преди 8 месеца
В такива случай се казва

Дано и даде Господ с право да си ползва талона
97
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трябва ако инвалида не е в колата, а мястото се заема да има 1000лв глоба.
96
1
 
14
 
! Отговори
Голям прос преди 8 месеца
Мацката сигурно е мозъчен инвалид, а полицаите нехаят, защото я знаят коя е. Вероятно "приятелка" на някоя дърта мутра или отроче на татко "бизнесмен"
95
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
9 часа коментираш тук, един работен ден проследих ти постовете, нищо лично, но според мен не е нормално здрав мъж да виси 9 ч във форума, или не си толкова здрав или толкова мъж
94
3
 
9
 
! Отговори
ИНВАЛИД преди 8 месеца
Анонимно момче от Бургас, моли се бог или на когото щеш да не ти се наложи да си от нашия отбор... жалко че коментирате и не Ви пука, че всеки може да го сполети. Я бързо си кажи молитвата за Бог да ми прости и в леглото..
93
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има много свободно време да си боядисва косата и да си прави прически, но ако спре по-далече от инвалидното място става голям проблем
92
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чета някои коментари и се възмущавам , защото тук става въпрос за човещината която изчезна във хората.
91
3
 
11
 
! Отговори
And justice for all преди 8 месеца
90 % от списващите тук са осакатени умствено и емоционално. Тежко ни...
90
5
 
10
 
! Отговори
до 93 преди 8 месеца
ти си най-истинския инвалид, върви си поискай картонче за паркиране- две ти се полагат даже!Това че Владимир има физически проблем с краката, не го прави негоден шофьор, но ти откъде да си чувал, че кола може да се управлява само с ръце,със съответните лостове на кормилото.Колкото до момичето с правата,ще ѝ се даде каквото иска!Ама тогава няма да е в състояние да използва заветното талонче!
89
42
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Каквито и закани да правите момичето си е в правото - има си талон. От чисто човешка гледна точка постъпката и е абсолютно просташка. Но ми е по-чудно, като ви чета коментарите, че местата за инвалиди са едва ли не само за хора в инвалидни колички, бастуни или тем подобни, как човек в подобно състояние ще управлява автомобил? Та той е потенциален убиец на пътя. Същото се отнася и за човека направил клипа. Като е в инвалидна количка как шофира? Кой му позволява да шофира в подобно състояние?
88
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ма на тая освен ауди и спонсор ли са и подарили? Баси яката дупара го раздава.
87
3
 
48
 
! Отговори
До 36 преди 8 месеца
Ще се опитам да го кажа просто, за да ме разберете. Дори и вашият роднина-инвалид да е с вас в колата и се наложи да спрете, за да напазарувате, ако вие ще слизате от колата и ще пазарувате, с вашите 2 здрави крака, би трябвало съвестта ви да не ви позволи да паркирате на инвалидното място. Защото с вашите 2 здрави крака не е проблем да си дотътрите мързеливия задн*ик на 50 метра до входа на магазина. Тези места са направени, за да улеснят трудно-подвижните хора. Набийте си го в кухата глава!
86
2
 
30
 
! Отговори
Боро преди 8 месеца
Ако искаш помощ даи номера на колата и повече няма да чуеш за неа
85
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сори, Гюров! Тъжно е да го кажа, но си имал нещастието да се родиш в балканската клоакка и то във епохата на развития байганизъм.
84
2
 
36
 
! Отговори
Изумена преди 8 месеца
Как може нормален човек дори да си помисли да злоупотребява с такова нещо като здравето си?!? Дори да ми предлагат такъв талон,категорично отказвам!
Който има капацитет,да си направи извод,елементарно е!
83
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дай ми номера на Аудито.
82
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Държава управлявана от простаци. Това е.