Задържаха банда, следила убития данъчен! В нея - и депутатски брат!

Той бил ръководител на организирана престъпна група за рекет
Обновена: 4 юли 2018 17:22 | 4 юли 2018 17:15,
48
Задържаха банда, следила убития данъчен! В нея - и депутатски брат!
Простреляният Иво Стаменов; Снимка: Facebook

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за рекет, действала на територията на София и други градове от март 2016 г. Бандата, в която влиза брат на депутат, е следяла убития на 18 декември м.г. в София данъчен Иво Стаменов, съобщиха от прокуратурата, предаде "24 часа".

Още по темата
Трима от обвинените, сред които и ръководителят на групата /който е брат на народен представител/, са били задържани на 3 юли 2018 г. Четвъртият участник в момента е в Бургаския затвор, където изтърпява присъда за незаконно притежание на оръжие.

Депутатът е Димитър Аврамов от ДПС, а името на брат му е Борис, информира Нова тв.

Според събраните доказателства групата е решавала чрез брутални силови действия и срещу солидно заплащане
финансови спорове, поемала е и е изпълнявала поръчки за "наказателни акции" срещу конкретни хора или е възлагала изпълнението им на трети лица. Събрани са доказателства, че групата е възлагала поръчки за следене и побой над застреляния на 18 декември 2017 г. в София директор на звено "Фискален контрол" в НАП Иво Стаменов.

Сред основните задачи на разследващите дейността на престъпната група е да установят дали нейни участници или лица, на които са възлагани поръчки за насилствени действия, имат връзка с покушението над данъчния служител.

43-годишният Иво Стаменов бе прострелян на 18 декември 2017 г. в центъра на София. Веднага след това той бе приет във Военномедицинска академия в критично състояние и бе опериран два пъти, като му бяха прелети десетки сакове с кръв и плазма. Той имаше поражения в десния бял дроб и големите кръвоносни съдове в областта.

Медиците бяха стабилизирали състоянието му, но на 12 януари 2018 г. Иво Стаменов издъхна.

Междувременно стана ясно, че е открит джипът, от който вероятно е стреляно по данъчния служител. Превозното средство било намерено в столичния квартал "Хаджи Димитър".

При проведена спецакция на територията на три града – Приморско, Бургас и София, през февруари бяха задържани трима души, заподозрени в убийството на директора на звено "Фискален контрол" в НАП.

Стаменов е бивш служител на МВР, а от няколко години работел в НАП. Той отговарял за контрол над рискови стоки, каквито са месо, месни продукти, зърно, зеленчуци, горива, цигари и алкохол и други.

Основната версия за покушението бе именно работата му - най-вероятно пресичане на ДДС схеми при внос на месо и месни продукти за стотици милиони лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
5
 
! Отговори
Гласувай преди 5 години
Това очакваш като гласуваш за ГЕРБ.
40
3
 
11
 
! Отговори
ПРАКТИКА преди 5 години
ЧОВЕК СЪВЕСТЕН, КОЙТО РАБОТИ СПОРЕД ЗАКОНИТЕ И НЕ СЕ ВЛИЯ ОТ ПАРИ И СУБЕКТИ......ТЕЗИ ХОРА НЕ ГИ РАЗСТРЕЛВАТ....А ПРОСТО ГИ УВОЛНЯВАТ....ТАКА , ЧЕ МОЖЕБИ ДАНЪЧНИЯТ Е БИЛ В ИГРАТА И СИСТЕМНО Е ИЗНУДВАЛ НЯКОЙ ИЛИ НЯКОЛКО.....ПРОСТО НЯКОЙ НЕ Е ИЗДАРЖАЛ......
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли учудени от този факт?
38
1
 
4
 
! Отговори
НАЧАЛНИКА преди 5 години
Всички в парламента са безмозъчни комунистически вампири,смучащи държавата.Христовия кръст срещу вампири е вДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!!!!
37
4
 
5
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 5 години
Всички срещу комунистическите бандити,избори до дупка.ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-70%
36
0
 
14
 
! Отговори
Mutrowland преди 5 години
Филм по сценарий на Тарантино.
35
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина много жалко ква държава живеем,няма оправия,жалко за семейството на загиналия,явно си е вършил работата.
34
1
 
30
 
! Отговори
ДА преди 5 години
Бе,аз казАх ли ви,че мафията си има държава!?
33
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
..звено "Фискален контрол" в НАП ... са яко в играта
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не можаха да го приспят като Ахмед Емин , убиха момчето за назидание на другите тарикати да внимават пред ГЕРБ и ДПС!
31
3
 
9
 
! Отговори
продължение преди 5 години
.Този натиск идваше от ръководството на ГЕРБ,твърди Аврамов пред журналисти в Съдебната палата през 2013 г.Явно ексдепутатът тогава бе разлюбил народните идеи на партия ГЕРБ и прегърнал"либералните"такива на ДПС.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аврамов бе депутат от партията на Бойко Борисов от Монтана,дясна ръка на небезизвестната Искра Фидосова.Три години никой не беше чувал за него в парламента,докато през юли 2012 г.той не бе арестуван за подкуп в особено големи размери в дома си.Във времето,когато тръгна делото срещу мен, политическият натиск върху съдебната система беше огромен и оказа решаващо значение за това да бъда обвинен.Този натиск идваше от ръководството на ГЕРБ,твърди Аврамов пред журналисти в Съдебната палата през 2013 г.Явно ексдепутатът тогава бе разлюбил народните идеи на партия ГЕРБ и прегърнал"либералните"такив
29
0
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Много се набива на очи,крайно време е да изчезне.
28
3
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Димитър Аврамов (вероятно с еврейско потекло), първом е част от ПП ГЕРБ, а след това минава към ДПС. Всъщност той е топлата и жива връзка между двете партии;)))
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прочее, депутатинът е била от ГЕРБ преди, и дясна ръка на Фидосова в района!Как е минал в ДПС - питайте Кукловодите!Те знаят...
26
1
 
22
 
! Отговори
Рогослагач на депута преди 5 години
А бандата Жълтите павета кога?
25
0
 
19
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Дано поне по 100 лв да им назначат гаранция преди пак даги пуснат да убиват.
24
1
 
14
 
! Отговори
1 преди 5 години
Къде у рома,толкова мозък,че да организира,такова нещо,сигурно има друг човек организатор.
23
2
 
18
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
Да ама нашите бандити се избиват помежду си, а вашите затриват нашите възрастни пенсионери----Хах още един късоглед! Ако вашите бандити не бяха окрали държавата сега България нямаше да се бори с демографска криза! И българските пенсионери нямаше да мизеруват с 200 лв пенсия!
22
0
 
39
 
! Отговори
Аврамов преди 5 години
Димитър Аврамов е бивш депутат от ГеПи, който всъщност е много, ама много черен РОМ, голям измамник и схемаджия, който беше арестуван заради лобистка схема. Та, по-леко с "българите" дето правили схеми с ДДС, месо и т.н., за да не се окаже, че са кубински РОМ-и