Столичният КАТ топи опашките, удължи работното време

Посрещат ни цветя, безплатен интернет и нови климатици
21
Столичният КАТ топи опашките, удължи работното време
Снимка: КАТ - София

Опашките и напрежението пред каналите на КАТ намаляха след удължаването на работния ден с 1 час, коментираха очевидци пред "Труд" и допълват, че вече не е необходимо да се взима отпуск при регистрация на автомобил.

"Приятно съм изненадан – минах през каналите за регистрация с автомобила, сложиха му номера и си получих талоните за около час и половина, без да чакам по опашки. Освен това хората бяха приветливи, навсякъде има цветя, а в помещенията – климатици", разказа пред изданието купувач на току-що докаран от чужбина автомобил. Преди около 10 г. той пак е бил по същия повод пред пункта на КАТ - София. Тогава чакал от сутринта до 16:00 часа следобед. "Тогава си бяха взел отпуска, за да си регистрирам колата, спомням си, че тогава тук нямаше даже и една тоалетна", добави столичанинът.

Над 2500 души и 1200 коли минават всеки ден през КАТ-София, като потокът постоянно се увеличава. За да стопят опашките, пътните полицаи са въвели удължено работно време от 7:30 часа сутринта.

Пускането в двора пред каналите започва към 7:00 ч и така изчезват автоколоните по улица "Лъчезар Станчев". Обмисля се и въвеждането на две смени на работа, но това ще бъде възможно, ако се назначат допълнително още 20 служители. Вече има такова искане до МВР и то не е нелогично, тъй като всеки ден от пункта директно в държавния бюджет влизат над 100 000 лв. от такси за регистрация на автомобили, смяна на талони и книжки на шофьорите, както и от глоби на нарушители.

От КАТ са благодарни на Столична община, че са отпуснати средства за ремонт и разширение на тротоара края пункта, поставено е ново улично осветление и се възстановява градинката с фонтан откъм входа за техническите прегледи.

След спечелени обществени поръчки, фирми вече са оборудвали пункта с безжичен интернет, нови климатици, нова система от 70 камери за видеонаблюдение, генератор за ток, който да се включва при авария, за да не спират компютрите на КАТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
3
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Защо обновяват и оборудват, нали ще им изземат функциите по регистрацията на автомобилите?!?
19
1
 
9
 
! Отговори
Кон преди 5 години
Статията е поръчкова, тъй като представя единичен случай като общ, не представя някакви връзки между нещата, поне изводът да е обоснован.КАТ е безумна не просто недемократична, а антидемократична институция в България. Получава права за произволна саморазправа с граждани, собственици на автомобили, при това редовно. Храни лобита в парламента и сред журналистите.Какво ще кажете за безобразието, че група селяни имат право да дупчат не евтиния автомобил с бормашина за да му сложат номер?
18
1
 
9
 
! Отговори
Нов преди 5 години
По света подобряват качеството на услугата с автоматизация, технологии и намаляване на участието на хора в процеса. Тук се опитваме да го правим с увеличаване на хората. Дано поне да има резултат. Явно в тази структура не са свикнали да мислят на каква цена се постигат резултати
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 16Но най-ме кефи оня киселяк дето слага табелите. Ако не му бутнеш двайска, ти бодва номера накриво.Аз имам двуместен кабриолет и тоя сигурно си помисли, че това е някаква много скъпа кола(а тя 12000) а аз съм някой и беше доста старателен :-)За КАТ София област говоря
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да не ги разтурят, корумпетата са готови на всичко. Взели че се разработили. Но най-ме кефи оня киселяк дето слага табелите. Ако не му бутнеш двайска, ти бодва номера накриво.
15
1
 
17
 
! Отговори
pipo преди 5 години
Смяна на собственик през месец юни ми отне 2 часа, а опашката с колите отвън беше огромна към 15ч. Един канал работеше и видях с очите си как се бутат пари и и как човек след мен минава за 15 мин. Корупцията няма да се оправи с нови климатици, генератор или принтери.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добро утро днес се питам пак ли щее същото като вчера на някои хора не им омръзва думата вчера живота да е сложен на народа му писна от нерви а на вас место да си гледате кафетата може да ядосвате хората довиждане и приятно ви море че сигорно с тия прости хора сте там аз си копам пипера за нас море няма аиде приятен ден и да сте пълни както винаги празно нема 12;30 петък е
13
1
 
9
 
! Отговори
Константин преди 5 години
До Анонимен 10И ти си прав, но просто няма такива мързеливци в кат, толкова ги мързи тези на каналите, седи кола по 2-3 часа и нищо не се върши по нея. Това може би е начин да те принудят да им предлагаш пари. Мързели.
12
1
 
7
 
! Отговори
Константин преди 5 години
До АнонименДо 11, само три часа, аз седях 6 за същото. хахаха
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато има журналисти, всичко е цветя и рози. Реалността - три часа на опашка само за смяна на собственост.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1200 коли на ден ? Не е ли очевидно , че трябва т още канали и персонал и ред. Защо стават такива опашки, като всеки може да си има запазен ред през Интернет и да е попълнил всичко необходимо онлайн. Тея МВР наистина ще излязат най глупавотееее от администрацитве. Всички се оправиха само те са 90тее години .
9
1
 
9
 
! Отговори
70 год преди 5 години
От над 50 години съм водач.И тази институция върви срещу реда, интересите на обикновените хора. Създава им затрудненияи имитира че има ред.Да вземе опит от ЕС Герматия, Швейцария е по малка държава от нас.
8
1
 
18
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Погрешно е да се слагат думите "КАТ" и "работа" в едно изречение.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опашките напълно ще изчезнат, ако КАТ го закрием като вредна структура, каквато реално е.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо на първата опашка са само 2 жени? Защо трябва уж да се прави преглед като това не е работа на кат? Не може ли само да сверят шасито и после в срок от една седмица да си задължен да минеш преглед? Като имаш валиден немски преглед за година и половина като мен защо не ти издават български документ автоматично? Защо за номера се чака толкова като просто трябва да се изпечатат 2 талона и да се ламинират + да се произведат 2 табели? Ако кат не се справят тази дейност да мине към общините
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не могат да насмогнат на покупката на автомобили от бедстващия и умиращ от глад народец.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Час и половина да мина каналите, след това още толкова чакане за номера. Най голямото чакане е на каналите, там ми направиха и технически преглед уж. Поне като време си изчакахме за толкова. Единствено свериха шасито.
3
1
 
11
 
! Отговори
Fgjf преди 5 години
Това бързо минаване е пр акция, най вероятно и хората са по-малко. Преди 2 месеца регистрирах кола, час и половина висях на опашката за документи докато изведнъж не се разбързаха, разтичаха се полицаи сред хората да си преместят колите пред каналите та да намалее опашката, опашката за документи за 20 мин се стопи колкото за 2 часа преди това. Двете жени вътре работеха с невероятна за държавен служител скорост между половин и една минута обработиха моите. След това бях 3 кола на един канал но още
2
5
 
7
 
! Отговори
.. преди 5 години
Не знам на какво се дължи, но е факт, преди години се висеше много повече в КАТ.Сега, за да регистрираш автомобил отнема 1-2 часа, а ако не сменяш регистрационни табели и само прехвърляш колата става за половин час.
1
3
 
26
 
! Отговори
pipo преди 5 години
Опашките са създадени за да си платите и да минете по-бързо. И сега могат да ви регистрират за 20 мин, но тогава няма да изкарат поне 50лв. от вас.