Фандъкова зад директорите на забавачки: Не са бандити!

Детско щастие на ул. "Детско щастие" – нова забавачка!
12

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичният кмет Йорданка Фандъкова защити шефовете на детските градини в София, които за пореден път са подложени на обществен натиск заради начина, по който приемат малчуганите и отсече, че те не са престъпници.

И тази година около кандидатстването за детските градини стотици родителите с оплакаха, че се приемат малчугани, които не отговарят на критериите на Столичната община, а влизат с предимство, защото децата им били хронично болни.

Според Фандъкова обаче родителската организация, която подава от няколко месеца сигналите прави политическа кампания, а не гражданска инициатива.

Още по темата

Тя твърди, че общината изпълнява условията, които организацията иска, но нейните представители пак недоволстват.

"Те казват, че не се строят детски градини, че има недостиг на свободни места, като цитират район "Витоша". Казват, че няма планове за строителства в кв. "Манастирски ливади", абсолютно всичко, което прочетох досега като техни подадени сигнали е това, по което всъщност ние работим последните години", заяви Фандъкова.

Според нея не трябва да се обобщават и атакуват всички директори на детски градини и училища в София, защото това е абсолютно неправилно.

"Аз приемам това като политическа атака, смятам, че трябва да има прозрачност, направени са проверки и има санкционирани директори, но не трябва да се хвърля сянка върху работата на всички директори и учители", настоя градоначалникът.

А иначе тя припомни, че вече е създадена работна група, която анализира и прави списък с хронични заболявания, при които децата задължително трябва да се социализират.

Кметицата посочи, че ще продължават със строителството, подобряването на условията, както и модернизацията на старите сгради.

"Полагаме усилия и за яслените групи, но трябва да ви уверя, че никъде в европейските страни няма изцяло покритие на яслената възраст", обясни Фанкъкова.

Кметицата, която посети новоизградената детска градина 76 "Сърничка" на ул. "Детско щастие" 20 в ж.к. "Младост 4", се похвали, че това е най-голямата в София. В нея вече са записани 232 деца.

Парите за откриването на детски градини в София за тази година са около 8 млн. лв.

"Започнахме строителството на нови 9, които ще бъдат готови следващата година за над 23 млн. лв.", уточни Фандъкова.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
65 преди 6 месеца
И тук самите родители се ,,цакат ” гадно .Измислят си болести на децата.А кой им помага,другарко Фадъкова? Другата шайка бандити.Лекарите.Дето източват здр.каса и я вточват в джобовете ,а после реват.И интересно _уж не се раждат деца ,пък няма места?Явно по селата ги крият
8
0
 
0
 
! Отговори
65 преди 6 месеца
Другарко Фадъкова ,добро утро!Съвсем сероизно .Не че са бандти,а ми много голями бандити ,А и вие като част от системата вте такива.знаете ли ,че 1500лв е често срещата сума за прием на дете?Наезнаете явно.Другият вариант е точно обратен-Родителите имат пари и децата не ги приемат ,щото отиват в частни ясли или градини.Много им нила таксата таксата на родителите?Малко им е акъла.Ако и двамата пушат по 1 кут.цигари ×5лв=30дни ×10лв= 300лв.Иначе 60 лв са им много.Я вижте с какви коли вземат децат
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
S.O.S.! – Селяните Оставиха Селата!
S.O.S.! – Селяните Окупираха София!
S.O.S.! – Селяните Ос*раха Столицата!
S.O.S.! – Селяни, Отпрашвайте за Село!
S.O.S.! – Селянко, Отивай си в Самоковско!
6
3
 
7
 
! Отговори
аиде преди 6 месеца
всички селяни да си отидат по родните места начело с кметицата от
Самоков
5
1
 
13
 
! Отговори
sante_dog преди 6 месеца
Тогава защо изгонихте тази от Горна Баня? Или не отчиташе достатъчно процент? Защото сега са подадени сигнали за същите нарушения срещу поне 3-ма директори на детски градини, но този път 'не са бандити'! Стига с този двоен аршин Гербаджииски!

От догодина нов кмет!
4
0
 
16
 
! Отговори
До Фандъкова преди 6 месеца
Г-жо Кмет, разбирам желанието ви да се приемат възможно най-голям брой деца, но каква е цената!!!! Официално от тази година ще са по 30 в група (т.е. поне по 35 и нагоре) с по 1 учителка на смяна! Това свинарник ли е или детска градина! Пардон, *** са в по-добри условия!!!!
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Забавачки и школа няма, не го ли запомниха ,,журналистите''?
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То на вас, управляващите, когато не ви изнася нещо все са ви политически акции... само че тези недоволни граждани излизат и цитират конкретни случаи и конкретни неправомерно записани деца. И са прави. Аман от наш'те, ваш'те и калинките ви....
1
0
 
14
 
! Отговори
Стига лъжи ! преди 6 месеца
Фандъкова, колко мандата ти трябват за да решиш проблема с детските градини, цялото ви правителство правите всичко възможно българите или да нямат деца или да напускат родината !
ОСТАВКА !!!