Паркингът при стадиона: Вече по 8 лв. за ден! Или по 2 лв. за половин

80 000 лв. ще бъдат дадени за строеж на тоалетна, 6000 лв. - за антипаркинг колчета
28
Паркингът при стадиона: Вече по 8 лв. за ден! Или по 2 лв. за половин
Снимка: архив "Булфото"

8 лева за 9 часа ще струва от септември паркирането около Националния стадион "Васил Левски". От понеделник започва разчистването на района от автомобили на южната половина на паркинга.

Паркингът на стадиона минава под шапката на "Пазари Запад" и Столична община. Според схемата там ще бъдат обособени 100 места.

Според тарифите от септември за паркиране над 4 часа ще се плаща по 2 лева на час. По 1 лв. ще е таксата, ако престоят е по-кратък, пише "Монитор".

Още по темата

Шефката на "Пазари Запад" Галина Бежанска обясни, че през първите 4 часа от престоя ще се плаща по 1 лев на час. След първите 4 часа ще се плащат по 2 лева за час. От 22 до 8 часа паркингът ще е по левче.

Ще се предлага и дневен пакет за хората, които искат да си остават колите, който ще е за продължителност 9 часа и на стойност 8 лева.

Търговците от традиционният пазар за ски, спортни стоки и колела, който се провежда всяка събота и неделя пред стадиона, също ще трябва да плащат от септември. Тарифата при тях ще е 10 лева на ден.

Решението паркингът около стадиона да стане платен е от началото на април. Според разчетите "Пазари Запад" трябва да инвестира около 180 000 лева, като 18 000 лева от тях ще отидат за системата за контрол на достъпа, 15 000 лева за разплащателен терминал, а около 6000 лева за антипаркинг колчета.

80 000 лева ще бъдат инвестирани в изграждане и на тоалетна за паркинга, която ще е като тази пред НДК.
През уикенда 44 от паркоместата ще се превръщат в търговски площи, където търговците да разполагат спортните си стоки.
 


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Жибор преди 5 месеца
Парите,с които можеше да се изградят много обществени паркинги и тоалетни ги обраха комунорусофилите и ги дадоха на своя Кремълски шеф,за да развива ядрените си технологии и да има с какво да ни бомбардира,ако стане нужда разбира се.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Такива трябва да станат цените не около Националния стадион,а около стадиона на ЦСКА и не за 9 часа,а за 1 час!
22
1
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 6 месеца
Чудесно! Крайно време беше тази *** там да се разчисти. На когото не му харесва, да оставя колата и да се качва на градския, колелото или кракомобила.
21
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не го разбирам това. Влагат стотици милиони в пътища и правят всичко възможно никой да не иска да ги ползва. Синята и зелената зона са направени така, че да пречат на работещите в центъра да ходят с кола. Но в същото време градския транспорт е бавен несигурен и скъп. И има общо два буферни паркинга в София.
20
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Щавенето няма спирка!!!
Ганьо го дерат така както турчин не го е драл.

П.П. А собственика на Олимпик застраховки ЕТ се оказа...........човек на Маргините.
Ох на батя зайчИтЪтЪ, пак опънаха редвият ганьо както едно време........О-ЛИ-ЛЙйййй
19
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Шопия от ден на ден става по-зле във всяко едно отношеие. Аз вече я напуснах!
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За жалост в София почти няма обществени тоалетни. В чужбина има и са безплатни.
17
2
 
6
 
! Отговори
Край преди 6 месеца
При някой мачове стадиона се събират към 40-50 хил. човека. И къркат основно бири. На стадиона си има тоалетни, но и на паркинга хич не са излишни. Големи хубави лъскави ке не фи. Щото изсъхнаха дърветата около стадиона. Та 80 хил не са кой знае какво. Ще има обществена поръчка - като можеш цани се и ги направи за 79хил. Кражбите си ги представяте доста по елементарно отколкото реално стават.
16
2
 
10
 
! Отговори
до 17 преди 6 месеца
Вместо да се правиш на остроумен, пробвай да си направиш тоалетна за 80 хил. Само да не се окаже, че си построил къща за тази сума. Защото съм бил в тази до НДК и не бих я оценил на толкова, колкото и да е съвременна.
15
13
 
6
 
! Отговори
Край преди 6 месеца
Ми различна е от вашата скована от дъски и с дупка отдолу. Ма е дълго да ти обяснявам.
14
4
 
10
 
! Отговори
Vilislav преди 6 месеца
Каква е тая тоалетна за 80 хиляди?!
13
8
 
15
 
! Отговори
Край преди 6 месеца
Всички възможни средства за намаляване на колите в София наполовина са оправдани и за съжаление ЗАКЪСНЕЛИ.
12
18
 
10
 
! Отговори
Край преди 6 месеца
АААА забравих тука са тия дето искат да има безплатни удобни паркинги навсякъде където им е необходимо. Ми няма. И няма и да има. В САЩ паркинга е безплатен само там където никой не иска да паркира. Където всеки иска - цената е от 35 долара за първия час. После по 30.
11
22
 
15
 
! Отговори
Край преди 6 месеца
Привържениците на "безплатното" да почват да плюят сега.

Умния човек знае - трябва да е платен паркинга и цената да е такава, че когато му потрябва да паркира да има поне три свободни места там.

Бедните са като вятъра и това е щото са глупави.
10
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
2 лева за половин ден?! Факюбе, така нищо няма да постигнете! Трябва да са десет пъти по-високи цените, за да се замислят миндилчетата да си оставят автомобилите там.
9
4
 
20
 
! Отговори
Да попитам преди 6 месеца
Още ли можем да се рем безплатно? Докога герб ще търпи такива самоволности? Необложеното ла йно - трън в устата на гербераста.
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
УжасТ!
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В град с население от 1.5 мил. Има десетки подземни и надземни гаражи. В Германия. Тук нямали пари да се изградят , а се кара на изнудване от общината.
6
14
 
17
 
! Отговори
NoName преди 6 месеца
8 лева на ден хахахаха та те хората изкарват толкова за цел ден работа, Шегаджий
5
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
80000 НЕ Е ГОЛЯМА КРАЖБА, ТОВА Е ДРЕБНА РАБОТА ЗА НЯКОЕ МЛАДО ГЕРБЕРЧЕ. ИНАЧЕ ГОЛЕМИТЕ КРАЖБИ ЗАПОЧВАТ ОТ МИЛИОН НАГОРЕ И МОГАТ ДА СТИГНАТ ДО 4 МИЛИАРДА (КАКТО БЕШЕ ПРИ КТБ) това вече е кражба за стар печен лъв от ГЕРБ.