Фандъкова обеща: Спортни салони във всички училища!

"До края на 2019 г. да решим окончателно въпроса"
29 авг 2018 18:45, Анисия Иванова
22
Фандъкова обеща: Спортни салони във всички училища!
Снимка: БТА

До края на 2019 г. предстои да решим окончателно въпроса с липсата на спортни зали и физкултурни салони в столичните училища. През последните години изградихме 10 спортни зали и физкултурни салони в различни училища, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Спортът трябва да се развива и в детските градини и училищата. Затова основните инвестиции от инвестиционната програма на общината насочихме към изграждане на физкултурни салони и спортни зали в детски градини и училища", заяви тя.

С всички усилия, които полагаме до края на следващата година, предстои да решим окончателно въпроса с липсата на спортни зали и физкултурни салони в столичните училища, допълни тя.

На пресконференция за обявяването на запазването на титлата "Европейска столица на спорта" и представянето на програмата от спортни прояви на фондация "София – Европейска столица на спорта“ за 2019 г. Фандъкова изброи плановете на общината за спорта на малките столичани.

За 2019 година сме предвидили изграждането на 5 спортни зали в 5 училища – 37-о училище в ж.к. "Люлин", 176-о училище в с. Негован, 175-о в с. Мрамор, 64-то в район "Витоша“, 30-о училище в район "Възраждане". Процедурите за тях вече се провеждат.

Приключи изграждането на зала в 149-о СОУ в "Овча купел". В 81-во СОУ изградихме и басейн, който се използва активно. Стартирахме и програмата за строеж на 6 малки многофункционални спортни зали в дворове на училищата.

Приключи и откритата процедура за обществена поръчка за изработване на типови инвестиционни проекти.

На 24 август изтече срокът за обжалване и до момента няма постъпили жалби, което означава, че на практика започва работното проектиране. Срокът за изпълнение е кратък - до 2-3 месеца ще приключи и оттук нататък следва поетапно да заложим средства по изграждането на тези 6 зали, каза още кметът Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Славена преди 5 години
Давай Фандъче, децата се нуждаят от спорт! Стига с тия Лафки, продаващи цигари, алкохол и дрога! Спортът може да ги извади от лошата среда и да ги направи пълноценни личности!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех, да има някой да ми обещае (и да го изпълни!) че Фандъкова и бандата й ще изчезнат от София - ще черпя!
15
0
 
0
 
! Отговори
БОЙКООО преди 5 години
ОБЕЩАВА , ТОВА КОЕТО Е ДЛЪЖНА ДА ОСИГУРИ НА ВСЯКО УЧИЛИЩЕ , А НЕ ДА ГО ОТКРАДНЕ !
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
SPORT NA FANDYCI
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а в кв. захарна фабрика къде ще се построи спортната зала? на поляната ли? защото там училище НЯМА. както няма в квартала лекар, зъболекар, аптека..........дори павилион за банички няма. има само бъдещи гласоподавателчета, дето обикалят контейнерите по цял ден с едни колички и с тумба озъбени кучета.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандъкова е една послушна Некадърница.Ако повече ви харесва може и некадърна Послушница. Пак ще бъде вярно.
11
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
То училища закриват тя салони прави.Отрече те, и в сф има закрити уща.След някоя година там плъхове ще тичат
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 4 години мъки със Софийските детски градини и 5 години мъки с училищата вече емигрирахме. Много и здраве и на фън-дъкова и на премиера слънце. Пожелавам им да си отгледат милиони нови ромски гласоподаватели в новите училища.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандъкова да направи детски ясли и градини, че 5 000 майки не могат да работят, защото толкова са официално обявените неприети деца в ясли и градини. На това май му казват дискриминация.
8
0
 
5
 
! Отговори
Али баба преди 5 години
В кварталите Манастирски ливади- ИЗТОК И Запад, Витоша,Мирчо Драганов Хладилника,Малинова долина ВЪОБЩЕ НЯМА УЧИЛИЩА,ДЕТСКИ ГРАДИНИ, паркове.??????
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А деца ще има ли , щото останаха само ромеите в тази *** , а те не обичат да ходят много много на училище
6
0
 
13
 
! Отговори
Егати иновацията преди 5 години
Ми че това го имаше преди 20 години бе, мила. Драпаме да докараме нивото от преди демокрацията ли бе, герберастчета мамини? И ще го пишем невероятен напредък? Ай да идете по дяво лите до един
5
1
 
5
 
! Отговори
оо преди 5 години
само ако са за мма и бокс !!!!
4
0
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
А зала за кърлинг ще има ли?
3
0
 
9
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Фъндъковаааа в лошото след тоталитарно време което явно си изпуснала въпреки възрастта си или късата демократична памет във всяко училище имаше спортен салон и...отбори по футбол и др.спортове ,борба и бокс,вдигане на тежести без химия и всичко това безплатно и с преподавател .Не откривайте топлата вода и ние да ви плащаме сметката .
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уф,с тази новина скочих от стола.То бива простотии и излишни харчове,ама нали ви е удобно?!
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трескаво бълнуване за усвояване на много пари.