Ремонтите по "Графа" текат с пълни сили! До средата на октомври – обновен!

Реконструкцията на улицата започна през май
31 авг 2018 17:00,
19

Снимка: БТА

Усилени ремонти текат на ключовата ул. "Граф Игнатиев". Реконструкцията започна в началото на май тази година, а поетапно от Столичната община затвориха и други ключови булеварди за ремонт в София.

Макар и по-голямата част от жителите на града да са извън столицата през летните месеци, тапите по възловите булеварди не закъсняха.

Част от пътната настилка беше подновена на бул. "Васил Левски", като в момента реконструкцията продължава от Ректората на Софийски университет до Паметника на Васил Левски.

Акцент в ремонта на столицата обаче0 е именно ул. "Граф Игнатиев", където ще бъдат реконструирани трамвайните линии. Ремонтът предвижда цялостно реновиране, подмяна на ВиК инсталации и обновяване на площадите "Славейков" и "Гарибалди".

Според сроковете се очаква до средата на октомври ремонтните дейности да приключат. Ключовата улица ще се сдобие с нов облик и по-тихи трамвайни релси и ще е изцяло пешеходна зона, като изключим трамваите.

За времето, докато тече реконструкцията, от Центъра за градска мобилност въведоха заместващ транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: Софияулициремонти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
6
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
Явно не си от София .При нас става по добре. Ако мислиш че кабели,вода,водопровод,канализация в София са на двора или в реката като във вашето село,тук за два милиона е нужно сериозно обновяване на всичко.Много станахте,,гостите"
16
4
 
5
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 5 години
horata У БГ са просто БЕ- ЗО -БР-АЗ-НИ ....седят и гледат как ги крадат и рушат и нищо не правят .... ужас ! много калпава нация излезна това българското...
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След всеки ремонт на герберастката мафия става по-зле.Факт.
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако си мшслиш, че след ремонта ще е друго...
13
2
 
11
 
! Отговори
Дядо Петър преди 5 години
Не Графа, ние имаме нужда от ремонт.Да дано ни просветне най-накрая и изхвърлим цялата тая мафия, "управляваща" вече десетилетие нещастната ни Столица.И подложила на геноцид невинните софиянци.(Пълнила гушките на приятелчетата, както и собствените си джобове, естествено).
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как Графа не е имал нужда от ремонт бе, пробвали ли сте да вървите по тротоара от Славейков до Попа? А като вали пробвали ли сте? Защото всяка плочка почти се обръща и ви сипва кал и да не казвам какви други неща по краката. Кратерите по трамвайната линия не ги ли видяхте?
11
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хахачервените *** налазиха ....Графа нямал нужда от ремонт при положение, че 35 години не му е правен ...Това са некви страшни приказки , още повече че парите ги дават от ЕС за обновяване на централната част.
10
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато има балъци - ще има и тарикати.Ако не искате това безобразие да продължава -на 16 септември всички пред НС - да ги изгоним с шутове от властта.
9
5
 
19
 
! Отговори
ПРЕСТЪПНА СХЕМА преди 5 години
Вървя си точно там и вече виждам как настилката от нови павета е вълнообразна.Този ремонт струва над 100 милиона, повтарям 100 МИЛИОНА лева пари... И това ли се получава?
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трамвайното трасе по Граф Игнатиев и настилката на Васил Левски определено имаха нужда от ремонт - трасето беше с разбити панели и остарели гумени елементи за намаляване на шума, настилката на булеварда беше с неравности, деформации и изразено мрежовидно напукване.
7
4
 
17
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Журналистката със звучното българско име Джесика първо да обясни какво означава думата "реновиране".
6
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нито бул. Васил Левски, нито Графа, Славейков и Гарибалди имаха нужда от ремонт. ГЕРБ пак решиха да откраднат едни пари.
5
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Графа нямаше абсолютно никаква нужда от ремонт. Живея на близо и всеки ден минавах оттам.Обаче нали се сещате, че едни пари, такова де ... трябва да се усвоят от наши фирми.
4
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересува ме да посочите колко милиона ще се откраднат и колко варовик ще се сложи в асфалта ?Благодаря !
3
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ремонтират като бул. В.Левски си беше ок. Графа съшо си беше на ниво. Защо компирката не излезне извън центъра и не погледне трасето на автобус 120 78 и селските автобуси които се движат по улица Летоструи и Станислав Доспевски да види каква трагедия е. Едни *** преди година нахвърляха с лопатите в дупките подобие на асвалт и дупките сега са гробници. Така ли се ремонтира път по които вървят 10 тонни автобуси на градският транспорт другарко самоковска компирке.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербаджиите не могат да направят ремонт на бул.Монтевидео (участък от 50 метра от началото на август(мисля)) и седи затворен за околовръсното.
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А варовик, варовик има ли достатъчно в асфалта, а, Юрданке? Крадци.