22 дни светофар свети само зелено! Общинар: Световни стандарти!

Хората искат оставки, заради неадекватната реакция
17 сеп 2018 12:20, Петя Славова
41

Жители на София искат оставката на Димитър Петров - служител на Столичната община, заради светофар на  бул. "Никола Мушанов" и бул. "Възкресение", който 22 дни е светил зелено едновременно за пешеходци и коли.

Цветан Фиков е един от организаторите на протест, който ще започне в 11.00 часа днес. В него ще се включат жители на "Красна поляна" и родители на деца, които учат в 28 СУ "Алеко Константинов".

Фиков обяви в ефира на "България сутрин", че исканията на хората са адекватна и постоянна поддръжка на маркировката и светофарните уредби на кръстовищата, които са в близост до училища и детски градини.

"Интегрираната светофарна система в София да работи в полза на пешеходците и да ги предпазва, а не да ги пуска тогава, когато пуска и автомобилите, както беше на този светофар и най-вече оставка на Димитър Петров", настоя Цветан Фиков пред камерата на Bulgaria ON AIR.

По думите му служителят от Центъра за управление на трафика към общината се е подиграл на жителите на района, защото първо е обяснявал за това, че светофара работи по европейски практики и световни стандарти, а след това през нощта е бил променен режимът му на работа.

Пред Bulgaria ON AIR самият Димитър Петров заяви, че са правени няколко проверки на работата на светофара и по думите му те са показали, че той работи по всички законови и нормативни изисквания, а също и че отговаря на добрите практики. Въпреки това Петров не отрече, че е сменен режимът на работа на светофара.

"Като отговорна институция, ние зачитаме и ценим мнението на гражданите, в дадената ситуация екипът от експерти, който работи за организацията на движение на светофарните уредби, прецени, че е удачно да се върне старата организация на движение", добави Димитър Петров.

Служителят на Центъра за управление на трафика към общината подчерта, че не е чакано 22 дни да се оправи светофара, защото проблем с работата му не е имало, а е сменен само режимът на работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
2
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Организацията на движението в София е плачевна.. На затворени за ремонт улици, светофарите работят с режима преди ремонта, а и той не е съобразен с движението.. Не трябва да се прилага първия стандарт, а да се търси подходящия за нашите условия. Ей това не схващат тия тупaни от общини и паланки!
28
2
 
7
 
! Отговори
Бен Хур преди 5 години
Тия двамата "протестъри" са го взели момчето под прицел на лична основа, да му покажат колко са велики (комплексари)! Ако имат книжки, трябва веднага да им се вземат и да се пратят на изпит - очевидно не знаят как работи един обикновен светофар и кой е с предимство на него. Хейтъчета, които търсят медийна слава на гърба на пича от общината. За какво му искат оставката, че е спазил закона ли? Това е мечтата на всеки българин - да има много строг закон и да важи за всички, с изключение на мен!
27
2
 
7
 
! Отговори
до 28 преди 5 години
Пич каква истина бе ? Още при миналото представление на тия 2мата клоуни, човека каза, че има такова време, което обаче не е достатъчно, за да минат пешеходците. Ти ако тичаш, сигурно и за 5 секунди ще пресечеш, ама баба ти няма да може да го направи. Едно си баба знае, едно си баба бае. Аз за първи път виждам толкова много хора да си направят труда да защитят някой от администрацията. Обикновено те са виновни по подразбиране. Явно има защо ... А тия палячовци,още не са изтрезнели деца спасяват
26
7
 
0
 
! Отговори
Пак Пешо преди 5 години
Автомобилите излизащи от Разсадника и искащи да продължат движението си към Гешов трябва да правят обратен завой на Възкресение. Предполагам, че сме единствените поставени при такива условия на движение. Преди години повдигнахме въпроса пред общината да направи светофар с възможно завиване наляво, който да се постави на едната от двете излизащи на Възкресение улици. От общината пълно мълчание, как да познаем колко е работлив и интелегентен г-н Петров?
25
7
 
1
 
! Отговори
Пешо от факултета преди 5 години
Цитат: "Аз живея в Люлин, лично познавам момчето от общината и мога да кажа, че е изключително интелигентно и работливо"....За ваша информация, следващия светофар, на кръстовището на Възкресение с ж.п. прелеза също има сериозен проблем със светофарния цикъл - така наречената циклограма. От доста време сме го информирали, не си мърда пръста. Как да познаем, че е интелегентен и работлив? А трябват и познания по организация на движението...
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
безнаказаност цари, народе вдигай се и ги помитай тия ненакрали се и ненаяли се некадърници
23
6
 
2
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Проблемът на светофара в новия режим беше, че в един момент светва червено за всички участници, а само за трамвая дава зелено. Да но трамвая не минава често и пешеходците се чудят какво става, защо за тях не е зелено и започват да пресичат Мушанов. Парадоксът е, че в това време при предишния режим на светофара за пешеходците пресичащи Възкресение беше зелено и те пресичаха без да се страхуват от автомобилния поток. А при новия режим - седят и чакат...на Петков да му дойде акъла.
22
2
 
7
 
! Отговори
75944 преди 5 години
Поведението и изражението на младежа просто не ми приличат на виновен общински хрантутник... А спор няма че в СО има къде къде по заслужили артисти да им се търси отговорност!
21
3
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Малеееее тия са на много силни стимуланти. Толкова силни, че са им изпили мозъка. Предлагам да поискат оставката на кмета на Берлин, на кмета на Париж и на кмета на Лондон, защото и там са така светофарите. Това е безобразие, тия двамата им плащат заплатите, чрез вноската на РБ в ЕС и е недопустимо да не поемат тази отговорност за бездействието си в продължение на 50 години вече, откакто има светофари в тези западнали западни градове.
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз живея в Люлин, лично познавам момчето от общината и мога да кажа, че е изключително интелигентно и работливо. Преди година отидох при него с проблем, който вече 20години висеше без решение. Човека ме изслуша и след няколко дни всичко беше оправено. Да не говорим, че преди да оправят светофарите висях по 1 час в тунела, а сега го минавам за 30 сек. Успяха да спрат и тежките катастрофи в тунела, така че оставете експертите да работят и си правете pr другаде.
19
4
 
3
 
! Отговори
Пипи преди 5 години
До От БотушаА има ли светофар на ботуша, който да свети на всички червено, да дава зелено на трамвай, НО ТРАМВАЙ НЯМА И НЯМА. Един трамвай минава на всяко пето или повече дадено зелено за него. Това беше големия проблем на светофара.
18
3
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
Ами всъщност Красна поляна е един от старите (1910 година) квартали на София. Така че не се излагай с коментарите си. Та трай си и си спинкай в коптора Манастирски ливади, че с този изказ си под ботуш! Хахаха
17
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз, като пешеходец съм възмутен от светофарите, изискващи натискане на копче, за да светне след 5 минути зелено за пешеходците. С кой акъл го направиха?
16
6
 
3
 
! Отговори
Корнелия преди 5 години
ОСТАВКААААААААААААААААААААААА
15
4
 
7
 
! Отговори
От Ботуша преди 5 години
И в Италия е така, в един момент, на оживено кръстовище колите спират на червено и светофарите за пешеходци в четирите посоки светят зелено за 15-20 секунди. Направено е с цел да се улеснят пешеходците. Не да пресечеш в една посока и после да чакаш на червено за другата.Ама тия по Никола Мушанов са от новозаселилите се софиянци, те не знаят какво е това светофар.
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В милата ни държава вече явно е прието не да се спазват законите, а да се слушат "активистите", жадни за медийна слава. Лошото, е че заради такива половината ни държава е в недомислици - едни искат промяна в закона, сядат на по ракия пишат 1 страница и отиват да врещят за 20 лв. на ден на жълтите павета или някъде другаде.А още по-лошото, е че медиите са ни толкова некомпетентни, че допускат подобни индивиди до ефир и изкривяват общественото мнение, само и само да вземат и те някоя стотинка.
13
5
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Тия двамата протестъри са нагли и безочливи! Като не ви харесва светофара не минавайте от там! Жалки сте!
12
5
 
16
 
! Отговори
Hex преди 5 години
Абсолютно няма никакъв проблем със светофара. В цял свят е така. Тоя не си пие хапчетата, че да реве защо светело зелено на пешеходците, а автомобилите завивали надясно.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ехеее тоя Плевенски *** пък защо му дават право изобщо да говори. Едно, че е необразован, второ че всички го знаят, че не е добре с главата- бълнува все за комунизъм, тато....
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тези двамата. по всички телевизии си показаха простотията