София сега: Разбити тротоари, улици без ток

Ако видите нередност, подайте сигнал в HelpBook
5 окт 2018 12:15, Анисия Иванова
32

Снимка: HelpBook.info

Гражданите продължават да ни сигнализират за нередности чрез платформата HelpBook. Този път обзорът на сигналите е само от София.

Първият сигнал е за разбит тротоар: "Тротоарът пред зеленчуковия пазар в Младост 1 е в ужасно състояние. Всекидневно пешеходците се спъват в разклатените плочки, които не са една или две. С идването на предстоящите дъждове и снегове се очертават оплискани дрехи, джвакащи обувки, не са изключени и травми. През въпросното трасе непрекъснато преминават хора, тъй като е в близост до метрото и пазарът, който е силно посещаем. Моля, вземете мерки - и сега е гадно, но това, което предстои, ще е в пъти по-неприятно. Благодаря предварително!“ От изпратените снимки е видно, че е необходима цялостна подмяна на тротоарните плочки.

Вторият сигнал е отново за разбит тротоар и бордюр: "В качеството си на Професионални Домоуправители на жилищна сграда с адрес ул. "Еловица" 46, получихме сигнал и снимков материал от управителя на жилищната сграда, а също така и след наша проверка за пропаднали бордюри и разрушени капаци на тротоара пред тяхната сграда. Приложено Ви изпращам и снимков материал.

Моля за съдействие за предприемане на необходимите мерки по възстановяването им. Същите са потенциално опасни за преминаващите живущи и от съседните кооперации. На ул. "Еловица“ няма изградено улично осветление и с наближаването на зимния сезон, при снеговалеж, има опасност от получаване на фрактури и други инциденти.
Очакваме вашия отговор по компетентност и съдействие за отстраняване на възникналите проблеми.“

Още един сигнал от платформата с молба за съдействие. След подаден сигнал през юли месец от потребител към Столична община район "Слатина“ от последната е възложено почистване на тревните площи на ул. "Марагидик" 32. За съжаление новопостъпилия сигнал е отправен към същата община с информация, че въпросното почистване изобщо не е извършено. Потребителят моли за отговор дали такова ще се състои някога и ако да- кога?

Потребител ни алармира за изчезнали кофи за смет. Авторът на сигнала отправя молба към Столична община - район "Витоша“ за отговор на въпроса дали контейнерите са преместени и къде, за да може все пак да изхвърля боклука си.

Получихме и поредната снимка на изоставен автомобил от повече от 2 години, което си личи и от израсналите треви около него. "Моля да се огледа целият паркинг около блока - има още такива изиставени автомобили, които замърсяват обществените площи и не позволяват на други хора да паркират.“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В банановите републики е така а за коментарите и в моите нямаше псувни и обиди но съдържаха непопулярни и което е по- лошото аргументирани и проверими неща.За разлика от коментарите пълни със сексуалните подвизи на ненормалния Маньо от четвърти километър в София и пропагандата пълна със заплахи и псувни на троловете коментарите с интелигентно представена и аргументирана доказана информация се трият, но изобщо няма цензура.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо ми изтрихте коментара за платформата - казах нещо, което е невярно, съдържа нецензурни или обидни думи, или какво? Просто срокът за отговор при електронно подадена жалба е 7 дни, което не ми се вписва в това да се пожалиш през април и да ти отговорят полуадекватно с 1 изречение през юли...https://helpbook.info/signal/view/244
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
SOFIQ STANA NA FANDYCI OSTAVKA NA TAQ VONQ I NA GERB
22
1
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
"През въпросното трасе непрекъснато преминават хора, тъй като е в близост до метрото и пазарът, който е силно посещаем."Въпрос с повишена лесност:Коя дума в горното изречение е написана неграмотно?
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До График НатиевТи може и да живееш в *** но преди 15 години докато още не прииждахте към така омразната за вас София града си беше ''слънчице''.Дойдохте и осрахте.Това е положението.
20
0
 
13
 
! Отговори
аф преди 5 години
Абе тука един *** май са му казали, че трябва да плюе по Радев, но не му е стигнал акъла поне подходящи новини да подбере!
19
11
 
7
 
! Отговори
График Натиев преди 5 години
Първата национална катастрофа на България се случва когато калното шопско-еврейско село е избрано за столица.
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да видя кметицата Фандъкова в затвора за всичките престъпления , които извърши в София!!
17
0
 
14
 
! Отговори
Жителка на Младост преди 5 години
Не е само това.Докога но околовръстното няма една спирка със покрив над главата.Духa ,вее, скоро идва студ и дъжд.Много хора работят и пътуват.Това не са ли хора?И това не е от вчера.Надлезът при Икеа и Рингмол има циментова мантинела и няма никаква видимост.Стават не една и две катастрофи.
16
2
 
2
 
! Отговори
To6 преди 5 години
Точно така Кали и аз им се чудя ??? На село е по-хубаво, но нейсе. А де се обвиняват други, че са гласували за Данчено и Бойко, не е честно. ВИЕ СОФИЯНЦИ НИ НАБУТАХТЕ ВСИЧКИ ТЕЗИ.
15
22
 
1
 
! Отговори
Професор преди 5 години
При Радев е така. Ако бяхте избрали Госпожа Цачева днес София нямаше да прилича на ***.
14
5
 
16
 
! Отговори
Кали преди 5 години
Защо всички се бутате в София? В чужбина е по-добре.
13
4
 
12
 
! Отговори
Средец преди 5 години
Самоковлийка и любов към София като върховен приоритет...няма как... И понеже софиянци толкова са софиянци затова гласуваха за кметица от провинцията. Само в България може да се случи такава простотия!Герб трябва да са изцяло провинциална партия за да нямат да и един кореняк софиянец кадърен за кмет.Да отбележа само: БСП също не са стока! Нали и техните бащи слязоха от баирите преди 74 години - разбитите тротоари в София не са от вчера.
12
17
 
1
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Стига с тези обобщения на база отделни части. Разбити тротоари и дупки по улиците съм виждал и в Париж, Лондон, Рим, Виена и къде ли не. Трябва ли да кажем и за тях, че са със съсипана ифраструктура. Да, има доста за оправяне, но сега София е по-добре отпреди.
11
10
 
3
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До Лозен. Глуппак, да не би преди ГЕРБ тротоарите и улиците да бяха цветущи? Айде стига с тези тъппи манипулации.
10
4
 
2
 
! Отговори
3oacon преди 5 години
Ortodoksalna teroristichna darjava v eu.....
9
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е виновна ***,че ни я натресоха за кмет на София.Само с усмивка работа не се върши,трябва и акъл.Тя е една кукла на конци и изпълнява мръсните поръчки на баце и компания.Всички яко се нагушиха от тия ремонти,затова е време да си ходят,ама без наша помощ няма да стане.
8
3
 
17
 
! Отговори
Лозен преди 5 години
Освен това, главния път за Лозен е в окаяно състояние , и е опасен за движение. Изключително разбит!При ГЕРБ е така.!!!
7
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да си се родил и израснал в Самоков и да имаш визия за София.
6
6
 
7
 
! Отговори
така ще е преди 5 години
Никъде другаде в Европа го няма този феномен- град с население близо 2млн.д. разположен в котловина!