Welcome to Bulgaria... от една бездомна кобила на Летище София

Животното имало чип, според който било изядено от диви животни
6 окт 2018 11:45, Петя Славова
50

Пасторална гледка посрещаше тази сутрин шофьори и пътници, отиващи на Летище "София" - безстопанствена кобила пред "Терминал 1"!

След проверка се оказа, че животното има регистрационен чип. Според информацията от този чип обаче, кобилата била изядена от диви животни още през април, предаде Bulgaria ON AIR.

Какво ще си помислите, ако на летището видите самотна кобила, която търси своя стопанин? Със сигурност не, че сте в Европа. София обаче е точно там, а случката с кобилата - уви, съвсем реална.

Свидетели разказват, че животното се е появило още през нощта с части от каруца. Добри хора са го освободили от товара и го оставили да пасе.

"По данни на информационната система конят се води в село Регина, община Своге. Това значи, че е продаден неправомерно, без спазване на закона и сега ще издирваме собственика в Своге. Там се извършва проверка", отбеляза началникът на отдел "Здравеопазване на животните" към ОДБХ София-град д-р Емил Цонев.

Как обаче конят е стигнал от Своге до Летище "София", остава загадка.

Законът задължава собствениците на каруци да ги регистрират, в район "Слатина", към който принадлежи и близкият до летището квартал "Христо Ботев". Въпреки това няма нито една регистрирана каруца. А глобата за нарушителите стига до 500 лева.

Който не я плати, не може да си получи коня. В нашия случай талисманът на летището беше откаран на полигона на Столичната община в Панчарево. От тук нататък предстои процедура по откриване на собственика, изясняване на ситуацията и налагане на глоба.

Голяма част от конете нямат идентификационен номер и откриването на техния стопанин се оказва трудна работа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
4
 
! Отговори
кобилата Х споделя преди 5 години
Аз съм по-умна от Пенка,нямаше да ходя до Сърбия и да се връщам. Щях да хвана самолетът еднопосочно към Европата. Търсех Терминал 2,ама къде ме хванаха.Ех карай,ще забравят за мен и пак ще пробвам. Без това по документи съм умряла,изядена от диви животни.
43
4
 
2
 
! Отговори
Цвента Ц преди 5 години
Такава е на тиквата политиката. Корупция, крадене и лъжи, но хората сме овце и си трайкаме с години. Колко години вече живеем като роби-бедни и мизерни.
42
4
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Ще стане суджук от кобилата накрая.
41
2
 
6
 
! Отговори
както прасето Гошко преди 5 години
След като писахте,скоро и тя ще изчезне, както и онова прааасе дето преди 2 месеца се разхождаше само по софийските улици.
40
2
 
10
 
! Отговори
Бг.реалност преди 5 години
Картини от абсурдистан.К'во толкова.Само псевдопатриотчетата вярват,че живеят в бяла държава.Нормалните хора знаят що за бита карта е чалгария.
39
9
 
10
 
! Отговори
до Анонимен преди 5 години
*** изобщо не е комунистическа, а герберска.
38
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конят е тръгнал за западна Европа през терминал 2, но се е спрял да похапне преди дългият път! Скоро и кравите и свинете ще емигрират от тази корумпирана комунистическа ***!
37
4
 
25
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
През Терминал 2,хората с проверка или без проверка,през Терминал 1 - животните с проверка.Както казва един колега -в България ще останат само луди и пияни.Успехи!
36
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИ ТО СЛЕД КРАВАТА Пенка какво очаквате да видите?
35
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Какво ще си помислите, ако на летището видите самотна кобила."---Ами, че е на "жител" на кв. "Хр. Ботев" (зад летището), и че е дошла по маршрута:ул. "Източна тангента"- ул. "Мими Балканска" - бул. "Брюксел" - Терминал 1. :)То много мислене не трябва. Там обитава компактна маса "избиратели" на ГЕРБ. :)
34
3
 
3
 
! Отговори
Атакист преди 5 години
Защо някой ще тръгне да произвежда чипове за изядени от вълците коне ? Когато нещо е изядено то на него нему трябва никакъв чип 1
33
2
 
26
 
! Отговори
Свидетел преди 5 години
Какво се чудите бе? То преди две години в София съм виждал кон на тераса, прасе в мазе, куче в детска количка, вие ми говорите за някаква кобила решила да емигрира :DЩом и животните взеха да бягат, значи в Българстан наистина е ЗЛЕ!!!
32
5
 
20
 
! Отговори
Фен на Бойко преди 5 години
Амиий не е бездомна, а е върл фен на Боцко! Цяла нощ го е чакала под дъжда да го посрещне от визитата му в Украйна! Тя и евроромеите са най верните гласоподаватели на греб
31
3
 
20
 
! Отговори
Слав преди 5 години
София не е в европа.. Всичко е нормално!И не ми разправяйте за картография те хората с акъл разбраха:)
30
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откъде дойде този варварски обичай да се слагат табели по ушите на животните? Българите сме конен народ, кoнете и конските опашки са наш символ, който не му харесва да се маха, никой не сме канили тукA летището си е наше каквото искаме туй ще го правим, не ни интересува мнението на някакви жендъри.
29
4
 
8
 
! Отговори
Евроатлантик преди 5 години
Ако на летището няма поне 4 000 брадясали тюрбани не мога да разпозная дали съм си в ЕС, какви кобили бе. Кацам и гледам кобила помислих, че съм в Канада или Япония или Аляскам мамицата им от БАБХ .
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на кобилата и на летището от тази фалшива новина оставам с впечатление, че всеки ден на летището има избягали кобили. А когато във ЕС избяга лъв от циpка или кон влети в бар това европейско ли е ?
27
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е и по-европейско кобилата да е на свобода, защо трябва да я затваряме и да я мъчим, какво ни интересуват нас западните жендъри нека те да се учат от нас. Кoбилата явно се загубила и са сметнали, че са я изяли вълци а жорналистите вместо да се зарадвад за кобилата решили да си очернят държавата. "Мозъци"
26
2
 
16
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Коня не е стигнал от Своге до летище София, а от махалата до летище София и няма нищо чудно в това. Всеки ден минават каруци по бул. "Христофор Колумб", че даже и по бул."Брюксел" ама на кого му пука!? Също и крави се появяват на втория булевард, ама пак на кого ли му пука?!
25
2
 
17
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 5 години
България е една дълбока провинция! Не само в географския смисъл!