Нескопосано поставени, мистериозно свити... колчетата от "Зелена зона"

Останали са само дупките в земята столичния квартал Зона Б-18
Обновена: 24 окт 2018 14:57 | 24 окт 2018 14:45,
45

Снимка: Павел Гълъбов

"Зелена зона" в столицата се разраства от началото на ноември, това съобщение бе разлепено по всички блокове в централната част на София.

Трескавите приготовления в кварталите, които попадат под действието на зоната, усъмниха гражданите на София, имайки предвид всички скандали с налазилото ни некачествено строителство.

В Dnes.bg постъпи сигнал за масово нескопосано поставяне на предпазни колчета и последвалото им мистериозно изчезване.

Гражданите на столичния квартал Зона Б-18 бяха свидетели на абсурдното, според тях, поставяне на загражденията. Те били вкопани на ниска дълбочина и зациментирани изключително грозно. След няколко дни една част от колчетата изчезнали, оставяйки ни въпроси: Кой е платил за дните, в които те са били поставяни? Защо след като са сложени се махат? Кой е отговорен за поредния нискокачествено изпълнен проект в София?

Прекрояването на столицата – изменението на движението в различни улици, поставянето на нови зони за паркиране, включването на паркинги в платената зона, обновяването на централни части в града, е работа с висока отговорност, която трябва да помага за по-доброто съществуване настоличани, а не да ги затруднява, смятат жителите на столичния квартал. 

Галерията ни от снимки показва как е изглеждало мястото преди и след поставянето/изчезването на предпазните колчета. Бонус снимка: Как се пази паркомястото за инвалиди около пазара "Димитър Петков".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-нът не е снимал също как от една седмица им стоят торбите с *** и още никой не е минал, за да го събере.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поставиха тонове колци, вместо да ремонтират тротоарите.Направиха километри паркинги по улиците за да затруднят движението.Сега ще решават въпросите със задръстванията, а колите когато работят на место не е много екологично!?ЛОГИЧНО
35
0
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
Така се работи, защото най-лесно се краде. И после се оправдава. Ремонт на ремонта. А санкции се налагат САМО ако има сигнал, и то - за нещо конкретно посочено (и за нищо друго). Само "наши" фирми печелят обществените поръчки. Така се източват обществените средства, а обикновения гражданин е безпомощен да спре разграбването, защото се изправя срещу мафията-държава. В резултат - всеки, който може хваща Терминал 2.
34
0
 
4
 
! Отговори
opetkov преди 5 години
До Анонимен28 Действително има колчета тук там, но всеки осмелил се да паркира на тротоар ще бъде санкциониран на мига със солена глоба. В Холандия например можеш да си оставиш колата през нощта почти по средата на платното, но не и на тротоара. Веднага ще те изпеят комшиите и ще докарат полицията, която с удоволствие ще ти напише акта. В България полицията е абдикирала от задълженията си. Това е коренът на злото.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми, те колчетата са от джилязу ... лесно се берат... :)
32
0
 
0
 
! Отговори
Лудоя преди 5 години
Сега е 300
31
0
 
6
 
! Отговори
Изненадан преди 5 години
Никой Законите не спазва,с колци добитъка предпазва!!!
30
7
 
9
 
! Отговори
! преди 5 години
С нетърпение чакам цяла София да стана Зелена зона и центъра да бъде платен!!!!!!!!!!!!
29
6
 
6
 
! Отговори
Орландовци преди 5 години
До Чиновник. Това как нашето семейство се озовало в Орландовци не е ваша работа. Моля да не измествате темата. А по въпроса с паркинга - защо общината не е премахнала незаконно паркираните ПС, които са в нарушение при поставянето на колците ?
28
2
 
21
 
! Отговори
Max преди 5 години
Всеки, който е бил на запад е видял, че ние сме още много далеко от Европа.
27
4
 
25
 
! Отговори
Крадливита кметица преди 5 години
Кметицата Фандъки ще остане в историята с най не качествените ремонти и кражбата за милиарди левове от Софиянци. Догодина има избори, пак да я изберете!
26
3
 
24
 
! Отговори
Край преди 5 години
Тротари в белия свят има - колци няма. Разходи се с стийт вюто на мапса като не можеш по друг начин и виж в кои столици има колци да се ограждат тротоари и градинки. За нормалните хора в белия свят качването на тротоар с колата е ТАБУ. Има паркиране на тротоар само където със знак е указано това.Да се налага ред е основната функция на държавата и това не е диктатура.
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КрайТова в кой виртуален розов свят се случва, защото аз поне не съм посещавал град в който да няма тротоари и ограничителни колчета?
24
11
 
5
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До КрайДържавата като се опита да сложи ред, започвате да мучите и да ревете, че това било диктатура. На такива като тебе няма угодия. Ще станете културни хора, ама по трудния начин.
23
2
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До ОрландовциОрландовци става квартал на София през 1960 г. Преди това е отделно село. Та не знам как хем си от Орландовци, хем семейството ти от "доста поколения е в София". За 58 г. не могат да се извъртят "доста" поколения, а само три. Що се отнася до тротоара, превърнат в паркинг, това е дело на живущите в квартала, а не на Столична община, правителството, Путин или Тръмп.
22
2
 
20
 
! Отговори
Край преди 5 години
Тези колчета са израз на липсата на власт и държава. По света никой не гради тротоарите. Просто като си качиш гумата горе и ти хвръква седмичния надник. Тук властта не желае да налага ред - интересува се само от харченето на обществените пари.
21
5
 
23
 
! Отговори
Булстан преди 5 години
Булгаристана продължава, колкото по грозно по добре. Слагат, махат, после пак слагат, изчезват, заграждат.Държавата уникат но скоро се доближаваме до Сомалия.
20
5
 
8
 
! Отговори
Орландовци преди 5 години
До Чиновник. Аз съм от София и семейството ми е от доста поколения в София. Ако можете да ми кажете къде е тротоара на тези снимки, защото аз виждам, че е превърнат в паркинг ?
19
11
 
2
 
! Отговори
DEM преди 5 години
Помня, че един от смърфовете се казваше Grouch. Той мразеше всичко и всички. Дори мразеше да мрази. Като нация сме стигнали до там да мразим всичко, което носи името България и/ или е направено в България. Плочките били като в баня, колчетата не били колчета, в зелените площи се паркирало като няма колчета. По тротоарите също, ако няма колци има коли, като сложат колци, "пфу да им .... ...... що са ги наслагали, аз сега ще ги предобря...". Абе омраза от всякъде и към всичко.
18
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо реване, че еди кой си паркирал в зелени площи и на тротоари, после реване защо имало колчета?