Спри, детето запази! Джигитите бързат, нямат почивен ден...

Граждани алармират за нередности в платформата Helpbook.info
28 окт 2018 11:00, Анисия Иванова
36
Спри, детето запази! Джигитите бързат, нямат почивен ден...
Снимка: Helpbook

Започваме днешния обзор с част от пристигналите сигнали в платформата на Helpbook.info със случай, който за малко да доведе до непоправими последствия.

Потребителят описва как като всеки друг ден закарал детето си на училище, но излизайки на пешеходната пътека за малко е щяло да стане жертва на пътен джигит. Учудващо това е било жена на 35-40 г., най-вероятно и тя майка.

"Водачът на горепосочения автомобил изпреварваше в лентата за насрещно движение с висока скорост, аз бях спрял преди пешеходната пътека, намираща се на улица "Пиротска", пред 134 СУ "Димчо Дебелянов", за да пропусна пресичащият по нея 10-годишен син, който отиваше на училище. В това време в огледалото за обратно виждане видях идващия в лентата за насрещно движение с висока скорост автомобил, който изпреварваше автомобилите намиращи се в дясната лента.

Автомобилът се размина на сантиметри от детето ми намиращо се на пешеходната пътека и само това че му извиках да спре предотврати това той да бъде прегазен. Водачката на автомобила просто профуча напред, без дори да спре със същата висока скорост в насрещното и премина и през следващата пешеходна пътека по същия безотговорен и високо рисков начин. След като се уверих, че детето ми е наред настигнах автомобила и успях да снимам водачката и регистрационния номер".

Продължаваме със сигнал за ежденевен тормоз, причинен от шумната дейност на автомивка. След многобройни жалби към Район "Сердика", решение на проблема липсва. Ситуацията, в която живущите наоколо се намират, е наличие на постоянно вредно и наднормено шумово замърсяване, което е предизвикано от водните пистолети на пръскачките на автомивката и прахосмукачките.

След извършено предписание търговецът е монтирал щори, които да закриват клиетките, в които се мият автомобили, но на практика ги ползвал единствено, когато предстоят проверки от контролните органи.

Това са част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
18
 
! Отговори
яко дране на цифри преди 5 години
Върни го "тариката" с една година назад финансово,ти да видиш как после при ограничение 50 км ,ще кара с 30 за всеки случай!
7
0
 
21
 
! Отговори
фен преди 5 години
Навсякъде хората са едни и също по света,но в цивилизацията страха от неизбежни и жестоки глоби е голям,и съвсем реален!
6
0
 
19
 
! Отговори
БС преди 5 години
Много просто обяснение.Култура на такъв водач = НУЛА
5
0
 
16
 
! Отговори
ваню хокинг преди 5 години
ти сам ще си я продадеш бараката,като ти с сложат една четицифрена сума за шревишаване в населено място. И като ушите ти отънеят като вестник от глад!
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не могат да карат да им се отнемат колите и книжките още при първо нарушение, само с глоби не става явно, тоя дебилен и олигофреничен народ може да съществува само под една светска диктатура. После колите им да се продават на отпадъци и парите да се даряват на болните деца така ще се пречисти и мръсния въздух като намаеят колите.
3
19
 
4
 
! Отговори
lol преди 5 години
До стефчокак ще се отнеме лична собственост бе комунист мазен и беден? то само конфискация на парите на другите ти е в главата
2
5
 
23
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
МНого е лесно държавата да се справи с джигитите,но просто не иска и не и пука за живота на гражданите. Отнеми му колата,вземи му книжката и остави него и семеиството му 3 месеца гладни и ето ти резултата ще е на 100%......! Да ама ме,ние Пакистан на Европа,,,
1
15
 
5
 
! Отговори
Джигит преди 5 години
Koй колко най-много е вдигал на магистрала?Моят рекорд е 210 км/ч.