С 63 млн. София модернизира 26 училища и забавачки

Повечето дейности ще бъдат приключени в края на 2019-а
5 ное 2018 14:07,
20
С 63 млн. София модернизира 26 училища и забавачки
Снимка: BulFoto

Общо 26 столични училища и детски градини ще бъдат модернизирани по оперативна програма "Региони в растеж", обяви кметът Йорданка Фандъкова.

По думите й повечето дейности ще бъдат приключени в края на следващата година, а стойността на договора по проекта с Министерството на регионалното развитие е над 63 милиона лева, като 58 милиона са безвъзмездно европейско финансиране. Останалите са финансирани от бюджета на Столичната община.

Според Фандъкова това е първият много голям проект, който цели цялостна модернизация на детски градини и училища и за първи път включва и дворовете.

Между 40-60 % са спестяванията, които общината очаква да има след цялостното саниране и въвеждането на мерки за енергийна ефективност в тези училища и детски градини.

"Това е и важна мярка за борбата с климатичните промени и съответно за по-чист въздух в София", обясни Фандъкова.

В пет столични района – "Илинден", "Връбница", "Надежда", "Красна поляна" и Френската гимназия в район "Средец", този проект трябва да се финализира в рамките на две-три години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Данче.Добре работиш с твоя работодател ОТ Банкя.Действайте като за последно докато има Еврофондове.Усвоявайте и присвоявайте,защото всичко е до време.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не споменаваме за кражбите, то е ясно че по един или друг начин парите ще ги откраднат, но разместиха масово учениците в по няколко различни училища и в отдалечени квартали. Никога не е бивало такова нещо - ремонт посред зима и за цялата учебна година???!!! Безобразие!!!Явно една шуро-баджанашка фирма само е компетентна
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно, че 63 милиона са отишли за толкова малък брой сгради. Нови можеха да построят за тези пари. Пак голямо крадене!
16
0
 
9
 
! Отговори
Още ли??? преди 5 години
Това лято "ремонтираха" детската градина на сина ми. Сега вече има мухъл в стаите, тоалетните се повредиха, гаранцията не важи поради "големия брой деца и несъобразено натоварване". На въпроса "и сега какво?", отговорът е - "оправяйте се, нека някой от бащите на децата да го поправи"
15
0
 
5
 
! Отговори
до предния преди 5 години
Като се замисля, поне едно 50 млн ще тръгнат към споменатите сметки.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак едни 10 милиона тръгват по веригата към офшорните сметки на общинари и лично на кметицата...
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
63 miliona 26 uchilischta eeeeeeeeeeeeeee mnogo se krade v bg ujasno mnogo eeeeeeeee
12
0
 
6
 
! Отговори
ad преди 5 години
До колкото зависи до мен, аз не желая нито един лев от моите данъци да бъде разходван по решение нито на правителство, нито на кмет. Причините всеки ги знае. Да се махат колкото може по-бързо. И малките тролчета да не ми обясняват какво ще стане после, защото 10 години да чакам от мутра да стане в управник нямам...още по-малко още 10! Ако има избори и пак си ги изберат, ок. Ако изберат друг, пак ок. Но границата на търпимост на народа трябва да е много по-ниска и като не стават да си заминават!
11
0
 
6
 
! Отговори
ОКРАДЕ ДАНЪЦИТЕ преди 5 години
ФАНДЪКОВА ОКРАДЕ ДАНЪЦИТЕ А НИТО ЛЕВ ЗА АСФАЛТ И ДУПКИ ЕМИГРАЦИЯ МУ Е МАИКАТА
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тези пари трябва да построят и обзаведат поне 100 нови детски градини. Яко крадене за козметични ремонти.
9
1
 
4
 
! Отговори
Гери преди 5 години
Прекрасна кметица!
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От тия 63 млн, картофрната мафия ще открадне поне 45 млн
7
0
 
11
 
! Отговори
Аз преди 5 години
С тези пари могат да се ремонтират поне 60 училища извън София, думата провинция не я употребих, тя е обида и е сеградивна.
6
0
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Цветелине, в България няма забавачки. Да беше проверил, преди да пишеш ****ло*умни заглавия. Детската градина и детската ясла не са забавачки.
5
1
 
16
 
! Отговори
Непозната преди 5 години
По два милиона и половина ли има нужда всяко от тези училища или забавачки за ремонт? Направо не е истина как крадат парите ни и ни оставят да живеем в бедност и мизерия.
4
0
 
19
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Тази програма имаше програмен период от 2,5г.Защо фирмата изпълнител е само една и съответно маржът се прибира само от нея?Следствието от това е целогодишни ремонти вместо 3-4месеца,защото не може да оперира навсякъде по едно и също време.Цели училища се местят в други докато трае ремонтът със съпътстващите неудобства за ученици и родители.Защо?Защо?Защо?Народе????
3
0
 
26
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
63 МИИЛИОНА за "модернизиране" на 26 /ДВАДЕСЕТ И ШЕСТ/ училища и детски градини!!!!!!Което прави ЦЕЛИ 2.4 МИЛИОНА на "детска градина" ,за "модернизиране"!!!!!!!СПИТЕ ЛИ?!?!?!Какво ще "модернизира" картофката за 2.4 МИЛИОНА в детската градина?!Та за една четвърт от тая сума ще построи НОВА!!!!!!СПИТЕ ЛИ,хора?!?!?!...Такова КРАДЕНЕ,завоалирано зад бръщолевиници за "добри намерения",Историята не познава!!От Праисторическо време,до сега!!!!!!
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко ли е процента на кражба тук?
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако тези не се хвалят сами, човек спокойно може да си помисли че времето върви назад.