До €2500 кв.м в най-желания район на София. И топ 5 е?

Тези райони са с ограничено предлагане, няма и нови жилища
Обновена: 20 ное 2018 08:30 | 20 ное 2018 08:00, Златко Желев
57
До €2500 кв.м в най-желания район на София. И топ 5 е?
Снимка: flickr

Най-скъпите жилищни имоти в София са в района на Докторски паметник. Средната цена там е 1900 евро/кв.м., сочат данни на компания за имоти за второто тримесечие на годината. Сделки в района обаче се сключват и на нива до 2500 евро/кв. м.

На следващите места по цени на апартаментите се нареждат ж.к. "Иван Вазов", граничещ с Южен парк, НДК и бул. "Витоша" с цена на кв. м от 1647 евро, както и "Яворов" с 1606 евро/кв. м.

Топ 5 на най-скъпите квартали в столицата се допълва от Медицинска академия и "Изток" с цени от 1500 евро и 1446 евро за кв. м, пише "Труд".

"Лозенец" остава чак на шесто място сред най-скъпите квартали в София. Там цените на имотите са средно 1408 евро/кв. м.

Районът "Център" се нарежда на 7-мо място със средни цени от 1380 евро/кв. м. Центърът е по-обширно понятие и затова средната цена е по-ниска, но като цяло има отделни зони, в които цените достигат 1800-2000 евро/кв.м.

Най-скъпите квартали в София са с ограничено предлагане на имоти като цяло, включително и на ново строителство, припомнят брокери.
 


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
AZ123 преди 4 месеца
До Бизнесмен
Абсалютно съм съгласен с теб и едва ли ще има някой, който да не е, но за съжаление международните компании, които дават високи заплати са концентрирани в София така че не е случайно, че толкова хора са концентрирани в София. Но хора с заплати около 1к спокойно могат да изберат всяко едно кътче на България и да живеят по описания от теб начин съответно и с по малко пари.
54
0
 
6
 
! Отговори
Имотна батка преди 4 месеца
Цените са такива , защото българина масово е тъпо парче и се загробва с убийствени кредити за двустайни *** или разпадащи се панелки.Спрете масово да купувате сега и края на февруари гледайте сеира на брокери,банки и стротели.Не казвам,че имотите ще станат без пари,но едно 20% надолу са гарантирани!
53
2
 
9
 
! Отговори
Krali Marko преди 4 месеца
Особено като се имат предвид следните фактори:
1.Строй се като за световно
2.Населението постоянно намалява
3.Над 30% от апартаментите са празни
4.Мутроикономика в която основните инвеститори са "Гинки"
5.Заплатки от по 500 евра, които се изяздат от инфлацията
52
4
 
8
 
! Отговори
Krali Marko преди 4 месеца
Пише ви човек от Лондонското Сити, най които работата му е да преценява в какво си струва да си вложиш парите.
Гледам тука познати купуват апартаменти по 200.000 евра в София.
На всички по умни, които слушат им казвам, не правете тея глупости.
Себестойноста на тези имоти е макс 600 квм евра в идеален център. Това вклучва и подкупите. Ако се продават за 2500 квм евра, пазара ще се осети скоро и ще има жестока корекция.
51
1
 
3
 
! Отговори
Ahismeh преди 4 месеца
Hahahaha....to nema edin svesten garage tam, ko ostava za jiliste?! Hahahahah....
50
5
 
2
 
! Отговори
Ashli преди 4 месеца
Kupihte li si moderni urni?!
49
7
 
4
 
! Отговори
ИЗВЪН преди 4 месеца
И да само да чуя от всички чакащи балона да се спука и все още споделят дома на мама и татко... колко жилища си купихте, по времето на предишната криза ?
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Chudesno za oae...hahahaha...
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Сф 39
Старият чар може пък и да го помни някой, само че тогава ходех с къси панталони.
А и никой не ми пречи дори и сега - в гетата нямам работа, работата ми е на 10 минути пеша и нямам грижа с паркиране; само се дразня от необоснована агресия - не съм хукнал да обиждам някого от Стара или Нова Загора. И през ум не ми минава да се интересувам от цените в центъра - за разлика от някои брокери, които обикалят квартала, преструват се, че са сбъркали адреса и подпитват дали пък някой не продава.
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 19
Ти май дори не си стъпвал в центъра, камоли пък да си живял тук; да те светна - местните си имат вили и къщи извън града, не че това трябва да те интересува, казвам го, за да не им береш грижата със завистливия си селски манталитет.
Пише се "пОмия" и "пАрвенюта" - ти си там, поне това научи.
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Дзивко

сложи ръка на сърцето и ми кажи около Доктроската градина виждал ли си каруци да спират и да преравят контейнерите? Ако не си само 1,2 км в радиус завърти, ще срещнеш няколко.
44
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ако искам да си купя нещо от 2500 евро квадрат около 100 квадрат ще излезнат 250 000 евро или половин милион лева.
Ако имам половин милион лева, ще заобикалям София по северната и южната тангента и няма да стъпя вътре или хората с половин милион лева противно на логиката са глупави или цените ви са объркани.
43
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Балона се надува но ще се спука. Да му мислят балъците, ако все още има такива.
42
1
 
9
 
! Отговори
ЛАЗО преди 4 месеца
Вижте София от високо,не от птичи поглед,а от случайна магистрала и ще разберете всичко за София.Цени,имоти,здраве,благосъстояние,деца,пенсионери,а през зимата ще бъде малко,но малко по-зле.Не високи цени,а високи шмекери е пазара в София.
41
7
 
17
 
! Отговори
Жоре от Младост 5 преди 4 месеца
До коментиращите квадрата в Германия- мешате баби и жаби батенца! Германия е 80 милиона и продължва да расте, а БГ е най-бързо умиращата държава в света барабар с Авганистан...При 1000 нови блока които се пускат тази година в София и 980 следващата айде да видим дали няма да гръмне балона, така че да се чуе отвъд Шоплука...А на тия от центъра дето се мислят за роднини на краля слънце само да им пожелая да си газят кучешките фъшкии и повръщаното пред кооперациите....
40
4
 
9
 
! Отговори
Сф преди 4 месеца
До Анонимен 39
Кратка справка с случаен сайт за недвижими имоти показва, че се продават. Не съди по себе си, има хора, които могат да си позволят апартамент в центъра, дори на сегашните завишени цени, но просто не го правят, защото предпочитат да инвестират парите си в имоти на по-хубаво място. И аз съм от София, но хайде стига с този местен шовинизъм. Градът не прилича на нищо, сляп ли си? Да не би преди заселниците да беше рай? Винаги е бил мръсен и кален град. Старият чар никой не го помни.
39
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Има ли смисъл изобщо да коментирате, след като апартаменти в центъра НЕ се продават? Не че изобщо може някой от тук коментиращите "мъдреци" да си го позволи, но нека си поплюе на воля, нали? Е, вижте какво е хубаво в Търново, в Турну Мъгурели и в "Люлин"7, изтрябвало ви е гадното Софе - тъкмо да си поотдъхнем малко и ние, а?
38
5
 
16
 
! Отговори
Бизнесмен преди 4 месеца
Ко? Не! Миналата година си купих изцяло обзаведен апартамент с газификация на центъра на Търново за 460€ на квадрат. Изгледа ми ми е прекрасен към Царевец и Арбанаси. Има паркоместа колкото искаш, има ясла, детска градина, начални и средни училища, супермаркети, денонощна аптека и паркове с детски площадки и всичко това в радиус от 1000м. Въздуха е насравнимо по-чист, а присъствието на интернационални *** да не говорим. Халал да ви е тая София!!
37
5
 
12
 
! Отговори
R преди 4 месеца
Не е ли време, по аналогия с горивата, да се направи проверка за себестойността на строителството и колко е печалбата на строителните фирми...
36
3
 
26
 
! Отговори
hahaha преди 4 месеца
Цена на апартамент в Лозенец, до Булинс на Баучер, 450к евро, за 170 квадрата. Пиатм брокерката това шега ли е? Те отговаря, все пак сте в Лозенец, отсреща е хотел Маринела. В същото време майка с бебешка количка е принудена да слезе да си бута количката по платното за движение, щото тротоарът е с начупени капаци на комуникационните шахти и ест има кофа, която пречи. Ами даже са ниски цените. Предпочитам да си дам парите за имот в чист и подреден град. Останалите нека се набутват.