Шушу-мушу веселба разваля: Нова наредба за шум!

От 22 часа до 8 сутринта без шум в столичните квартали
1 дек 2018 14:00, Петя Славова
38
Шушу-мушу веселба разваля: Нова наредба за шум!
Снимка: архив, Булфото

От днес влиза в сила приетата от Столичния общински съвет Наредба за обществения ред.

Тя регламентира нови правила, така че София да стане по-тих град. Според тях не можем да вдигаме шум от 22 часа до 8 сутринта и между 14 и 16 часа следобед.

Предвидените глоби при първо провинение са между 100 и 300 лева, а ако се повтори - от 300 до 500.

По новата наредба, уличните музиканти ще могат да свирят само на строго определени от районните кметове места и след разрешение от тях. Ако такова липсва, то уличните музиканти подлежат на санкция, която може да достигне 100 лв.

Промените предвиждат и забрана за събирането на парични дарения на места за обществено ползване като улици, булеварди и площади в столицата, като изключения се допускат само за кампании на БЧК. Юридически лица също ще могат да събират дарения, но само след получаване на разрешение. Нарушителите ще бъдат наказвани с глоба от 100 до 300 лв.

Според наредбата на санкции ще подлежат още и шофьори, които са платили за измиване на стъкла докато чакат на кръстовище. Глоба ще има и за самите миячи – от 100 до 300 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Става впрос за СУИТ ХОМ 3 вьв К.к Сльнчев бряг системен тормоз от грачешта серена повтаряща се през 30секунди от сутрин до вечер
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ще обьрне внимание на грачештите серени които ги слагат по покривите на хотелите неспират да грачат по цял ден от 6.00 сутринта до 9.00 вечерта .става вьпрос за комплекс "СУЙТ ХОУМ" вьв К.К СЛЬНЧЕВ БРЯГ. Това е системен стрес и Психически тормоз.
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЗ КАТО ИЗПЕРДАША ДВА-ТРИ ЧУ.КА ПО ПАРНОТО В 4 ЧАСА СУТРИНТА, ПОДСКАЧАТ ВСИЧКИТЕ 15 ЕТАЖА, ДА ВЪРВЯТ ДА ТЪРСЯТ КОЙ ГО ПРАВИ.
29
0
 
7
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Преди беше от 22 до 10, сега от 22 до 8. Не по тих, а по-шумен.
28
0
 
15
 
! Отговори
Бг.реалност преди 5 години
А нещо за държавата БЪЛГАРИЯ???Нали се сещате...унуй там извън райските софийски двери.Статията се отнася за града-държава софия и няма отново нищо общо с България.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всеки обжалван акт ще падне в съда защото шумът не е измерен с техническо средство.до сега не съм бил свидетел да е използвано такова и няма такава практика с изключение на една ромска свадба където учудващо уреда отчете че шумът е в норма а представете си дали ще отчете на някои нормален купон или ремонт.
26
1
 
19
 
! Отговори
Фалшива новина преди 5 години
Новата Наредба позволява повече шум от преди, т.е. целта е София да стане по-шумен град. Разликата между старата и новата Наредба е за шума в почивните дни, по-точно за ремонтите, които по старата Наредба бяха забранени в почивните дни, а новата Наредба позволява да се кърти и шуми и в почивните дни, т.е. оставаме без почивка в събота и неделя, заради новата Наредба
25
2
 
23
 
! Отговори
Дачо преди 5 години
А за маалата ще има ли глоби ?
24
2
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
1. Основавам фирма2. Събирам 3 000 от дарения без разрешение3. Плащам 300 лв. глобаВ СОС очевидно работят недооценени гении.
23
3
 
13
 
! Отговори
1 преди 5 години
Хмм ако хората искат да правят "кекс" през ноща дали ще има пак глоби?
22
1
 
11
 
! Отговори
кучкар преди 5 години
Мойто куче се изключва автоматично от тази Наредба, както и от всички закони на страната. За куче си трябва отделен закон.
21
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
- Кресливата дълга уста на Валери Симеонов ли стои зад тази наредба?
20
0
 
17
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
А, при викове само от мушу ще се разваля ли веселбата?
19
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много точни постове, и при мен има кафене отдолу, смаятайте кръчма, където се събират кварталните пияници, като се обадиш на полицията рядко ще дойдат, те имат телефона на собственика и му се обаждат да намали музиката, естетвено след 10 мин те пак я увеличават
18
1
 
25
 
! Отговори
Пинокио преди 5 години
Смях. И кой ще налага санкциите? Меверето ли? А магазините които зареждат в 4-5 сутринта нарушават ли наредбата или да? Фандъче, лельо, айде да си се прибираме у Самоков. Време е.
17
0
 
36
 
! Отговори
Бърз въпрос преди 5 години
Дали *** ни съграждани вече са се запознали с наредбата?
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заглавието кърти ... ама то тука е така :))))Смях!!!
15
1
 
19
 
! Отговори
мак преди 5 години
Наредба за шума е имало и преди, сос симулира дейност и приема нещо, което вече съществува. Моето мнение е, че тя не се спазва много-много, а полицията наистина не ще да реагира, нито на сигнали за шумни съседи, нито за заведения. За глобите ще кажа, че няма да се плащат, както е с шофьорите, колко несъбрани глоби има и никой не е в състояние да ги принуди да си платят. Което не значи, че няма смисъл от наказания.
14
1
 
35
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
сега е 15 часа кучето на горния етаж беснее и събаря каквото му попаднена кои господ да се оплача като имам работа с де=били
13
0
 
20
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
Някои хора чак сега ли се сетиха за това?То го има в закона отдавна. И това не е похвално а просто изпълнение на задълженията от страна на Общината, на която община се плащат най-скъпите данъци в България!