Протест с ултиматум: Таксиджиите искат и по-високи цени, и в бус лента

Дават срок до края на януари да бъдат уважени исканията им
Обновена: 12 дек 2018 15:45 | 12 дек 2018 15:30,
118

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Исканията им си остават същите - увеличение на минималните цени за километър пробег, актуализация на максималните тарифи, промяна в броя и местата на стоянките в столицата и възможност такситата да се движат в бус лентите.

От Националния таксиметров синдикат заявиха, че ако не бъдат чути до края на януари, планират протестите им да станат национални.

Таксиметровите шофьори днес отново излязоха на улицата, втори протест в рамките на две седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 90Пречат ми с това, че ми заразиха родния град с тъпнята си.
80
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като ви чета глупостите писани за такситата --та ви е ги мразите и не се возите в тях ,не ви харесват физиономиите им ,миришело ви , обноските им лоши колите им бракми---какво ви пречат тогава вие нямате нищо общо с тях ? Да ви с....ра в устите !
79
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей.. що не станах бакшиш... Щях да си въртя един геврек и всичко да ми е криво. Да мрънкам по цял ден и да смърдя на фасове.
78
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такситата са постоянно по газстанции и бензиностанции -консумативите изкупени от тях са поне-3-пъти повече от на другите каращи автомобили ,защо държавата не им връща поне 50% от ДДС-то--- е за това трябва да се стачкува. КОСВЕНИТЕ данъци са трепача в такситата....Като гледах исканията им мисля ,че протеста е организиран от собственици на таксиметрови компании ,защото искаха да прехвърлят патента на шофьорите ,а не на автомобила както е сега !
77
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следва протест на продавачките по супермаркетите, на основание, че са с начално образование и им се изръбва дупарата на касата по цял ден.
76
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който му пречат задръстванията в София да си хваща багажчето и да се връща на село. Само така ще се реши проблема, никакви бус ленти, никви левчета на километър. Ходете си на село.
75
2
 
9
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Тези лъмпени какво искат ? Регулацията е за МАСИМАЛНИТЕ ЦЕНИ ! ! Никой не ги спира да си вдигнат сегашните цени. За София, Даскалицата по руски език, която се о****, няма да посмее и дума да обели......
74
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То стига само да разгледате снимките на протестиращите и ще ви стане ясно що за хора са се събрали... през компютъра ми смърдят на пот и джибри. Като си ударят един душ и си срешат мазната косица, тогава да излизат с лозунгите.
73
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не е обществен транспорт защо за превишена скорост глобяват с повече такситата защото били обществен транспорт ??? Човек който си кара собствената кола без застраховка 250 лв. глоба --таксиджия в чужда кола без клиент 400 лв. глоба ? Има едни стикери на който пише община еди-коя си --те са с различни цени просто пари който се дават в общината е-те-та -ка...на времето казаха ,че това се въвежда да бъдат изградени стоянки -ръкави около и на спирките за удобство на такситата и т.н.т.
72
2
 
11
 
! Отговори
Какво, бе? преди 5 години
Вижте какви хора са на някои от снимките!!!!!!!!
71
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тази държава най-некадърните са с най-големи претенции.
70
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма какво да ревете-цената на таксито не е данък ,ако имаш да си платиш се качваш ,като не ти отърва поради някаква причина ,па ако ще и физиономията на возещия да е --не се качваш ,какво има да мрънкате ? На мен ни за зъболекар ми стигат парите ни за адвокат ,на туй отгоре там искаш не искаш ходиш... в таксито дори можеш да попиташ колко ще ти излезе до еди-къде си...и като ви кажат цената --тоя бил такъв ,че не сте можели да си го позволите--таксито не е задължително и няма да бъде социална у
69
4
 
12
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
Между другото който не става за нищо се бута за полицай или бакшиш да става
68
3
 
4
 
! Отговори
Мишо Шамара преди 5 години
Аз се возя само с ОК. Суперлукс - 6 лв на километър.
67
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да верно. Някой нм ли да създаде някой хаштаг София без такси. Да им спретнем и ние по някой друг протест
66
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да им обявим бойкот на услугите на тия, да видим с кскво ще изкарват пари без клиенти. Искали да си вдигат цените, но качество не предлагат!
65
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И почти навсякъде такситата имат статут на градски транспорт и са регулирани."Егати градския транспорт. От Ц.Гара до Люлин 35 лева такси срещу 1.60 лв. същото разстояние с метрото, че и по-бързо вози.
64
2
 
18
 
! Отговори
! преди 5 години
За бус лентата да ме прощават. Като направят 1.60 курса може!
63
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъпоумни бакшиши. следващата година ще има глобална рецесия и ми се струва че ще приритат да се махне минималната цена като почнат да хабят парно с часове по стоянките. Аз си признавам че често хващам такси за да избегна блъсканицата в метрото, но при левче на километър ще си ходя в метрото
62
2
 
20
 
! Отговори
Иван Пешев преди 5 години
Пуснете Убер и тези ще се урегулират сами , истината е че сега от такситата печелят само собствениците на фирмите - бивша номенклатура и ушати.