Видими резултати: ГЕРБ пак издига за кмет Йорданка Фандъкова!

Друга кандидатура в редиците въобще не се обсъждала
20 дек 2018 12:30,
308
Видими резултати: ГЕРБ пак издига за кмет Йорданка Фандъкова!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Йорданка Фандъкова отново ще получи номинацията на ГЕРБ за кмет на София за догодина. Друга кандидатура, освен нейната, в редиците на ГЕРБ не се обсъжда.

Самата Фандъкова категорично отбягва въпроса за кметския вот наесен с аргумента, че за нея е важно да се върши работата за града, а не отсега да се влиза в кампания. И обвини опозицията, че прави именно това със скандалите около ремонтите в София, пише "24 часа".

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обаче даде да се разбере, че отново тя е човекът за столицата, след като всякакви спекулации вървяха неофициално през последните седмици.

Още по темата

"Към Йорданка Фандъкова напоследък се изляха много тежки и безпринципни нападки. Ето защо ние всички трябва да застанем твърдо зад нея и зад видимите резултати от работата ѝ", обяви той във вторник вечерта пред столичния актив на ГЕРБ, говорейки колко ключови ще са предстоящите избори за Европейския парламент през пролетта и следващите ги кметски през есента.

"Очертава се 2019 г. да бъде ключова. На изборите за членове на ЕП през май трябва да подкрепим кандидатите на ГЕРБ за евродепутати, нашето европейско политическо семейство ЕНП, както и водещия кандидат на ЕНП за председател на ЕК Манфред Вебер", обърна се Цветанов към партийците в Музикалния театър, където заедно изгледаха "Царицата на чардаша".

Фандъкова печели три пъти поред изборите в София и в края на мандата си ще е закръглила точно 10 г. на поста, тъй като първият - след като Бойко Борисов стана министър-председател, беше половинка.

Така тя ще се изравни по години управление с рекордьорите на поста Стефан Софиянски и инж. Иван Иванов, който между 1934 и 1944 г. докарва водата на София по рилския водопровод и по чието време столицата ни е наричана Балканската Виена.

Очаква се ГЕРБ да заложи отново и на всичките си останали 19 областни кметове (бяха общо 21, преди да се откаже от хасковския Добри Беливанов - б.а.).

Подкрепа ще получи и Петър Паунов в Кюстендил, който официално е човек на Реформаторския блок, но негласно се ползва и с подкрепата на най-голямата партия.

Единствените 3-ма извън са Златко Живков на Монтана и Георг Спартански на Плевен (и двамата от РБ) и Хасан Азис от ДПС на Кърджали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С ГЕРБ и без тях ,Фандъкова ще бъде избрана за кмет,,,.такува личности са нужни на България ,но не само кметове ,а и като министри....А такива като Пазарджишкия,Хасковския,Пловдивския и много други поБългатия ,трябва абсолютно разследване ,и понеже няма начин как да не се докаже че не са крадци ,в съда ,конфискация на всичко тяхно ,забрана за развитие на цялата му фамилия и род за три поколения и от там на топло ,при бай Ставри за дълго....
217
6
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
А,самоковската овца с банкянско дистанционно управление може и да мине още един път,за разлика от мага.рицата,предложена за майка на нацията.Явно на софиянци им харесва за парите,достатъчни за половин България да получават трохи.Това,че те са ощетени,ще го преживеем,ама това че се загробва/загербва цялата държава-идва в малко повече...
216
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 215Най-ми е смешно като кажат, че фандъкова КОНТРОЛИРАЛА строителството на метрото************А от смешното най-смешната сценка беше как тя беше нахлупила бяла каска и контролираше в Германия "къртицата", която щеше да рие метрото. На мои и твои пари, брато, беше си затътрила трътката до Германията сигурно в качеството си на инженер-специалист по землеровни машини!
215
1
 
6
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 5 години
До зъл /пост 226/Записал си следното:Трябваше да ми чуете мнението за даскалицата по руски вчера следобед на спирката на тролей 9 на "Раковска" до БИЛА! И каруцарите щяха да си обогатят речника!Сигурен съм в първото изречение.За второто се съмнявам!Все пак те имат сметки за уреждане с даскалицата по руски/ ама не финансови/.По -добре ще е да и честитиш Коледа с някоя яка дряновица.Все пак бъди кавалер.
214
4
 
8
 
! Отговори
Зъл преди 5 години
Трябваше да ми чуете мнението за даскалицата по руски вчера следобед на спирката на тролей 9 на "Раковска" до БИЛА! И каруцарите щяха да си обогатят речника!
213
7
 
3
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 5 години
Да подкрепим видимите резултати. Ние имаме и Воля, имаме и патриотите.
212
6
 
19
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
До тонкатаБЛАГОДАРЕНИЕ НА МАФИЯТА ГЕРБ НЯМА ПАРИ ЗА НИЩО КАМО ЛИ ЗА МЯТАНЕ И НА ДРУГИ БАНДИТИ !!!
211
15
 
6
 
! Отговори
1212 преди 5 години
А пак ще си я изберем, след последните готини неща които направи.
210
8
 
21
 
! Отговори
1 преди 5 години
Софиянци,гласувайте за бореца против герберите,г-жа ИВАНЧЕВА,тя ще ви измъкне от блатото герб.
209
5
 
25
 
! Отговори
Лисан преди 5 години
Честито, съграждани! Вече съм 100% сигурен, че следващият кмет на София няма да е от герб, дори и Цецо *** лично да брои бюлетините.
208
26
 
5
 
! Отговори
един преди 5 години
Вече е ясно, че следващия кмет на София ще се казва отново Йорданка Фандъкова! Сега остава и Борисов да се кандидатира за президент и ще знаем кой е следващия президент на България---Борисов естествено!
207
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ужас...
206
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-ми е смешно като кажат, че фандъкова КОНТРОЛИРАЛА строителството на метрото. Направо ми пада капата. Мама му да е... хептен за мюрета ни взимат. Представям си, че е завършила самаковската академия по строителство, специалност "подземно строителство" и специализирала в Египет при разравяне гробове на фараоните. От там е придобила и образ на мумия от преди 50 века.
205
13
 
3
 
! Отговори
баба пена преди 5 години
а бьесипету общо колко кмета имат в областните градове?
204
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кво дрънкате кво да е като всички знаете че пак ще бъде избрана фандъкова и то с голямо мнозинство
203
2
 
22
 
! Отговори
K преди 5 години
Касичката на Герб е тая.Софиянци са мега .... парчета
202
5
 
19
 
! Отговори
оффффф преди 5 години
от тая Фънда няма отърване!
201
31
 
6
 
! Отговори
тотев преди 5 години
Данчето в момента дори да бъде издигната за кмет и от Ал-кайда или пък от БСП, което е още по-лошо и страшно, отново ще бъде избрана от Софиянци, защото направеното, постигнатото и построеното от нея е видимо и за слепите дори!
200
6
 
27
 
! Отговори
морски преди 5 години
Като се приземява самолета на летище София се открива една гледка ,каквато и в Абиджан не съм виждал-абсолютна мизерия !!
199
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софиянци ако още си мислят,че учителницата по руски им е кмет... Бою ви е кмета,бе софюндери.