Температурите под 12 градуса! В кризисните центрове – пълно

Снощи в столичния кризисен център подслон са намерили 148 души
8 яну 2019 11:07,
5

Въпреки че имаше няколко дни на затопляне, зимата в страната дойде с пълна сила, а снощи в столицата бяха отчетени поредните ниски температури: -12 градуса. На места в страната живакът на термометъра падна до -15.

И докато мнозина успяват да се спасят от ледените лапи на зимата в собствените си домове, други търсят подслон в кризисните центрове. За изминалата нощ в Кризисния център в София са били настанени 148 души при максимален капацитет 150. А през изминалата година от центъра са успели да намерят място дори за 200 души.

"Днес за закуска сме предвидили топъл чай и кроасани. Има кметска заповед по време на студовете Кризисният център да е отворен през целия ден. Всяка вечер пък имаме топла супа, пиле и други", обясни пред камерата на предаването "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR директора на центъра Йорданка Темелкова.

По думите и в нормален ден хората идват вечерта в 18 часа и напускат сутринта към 10 часа.

"Идват и хора на по 20 години, и на по 70 години. Всеки, които реши, може да дойде и да пренощува тук. Настаняването става след проверка на лична карта", коментира още директорът на Кризисния център

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
6
 
! Отговори
do 2 преди 5 години
Ами ако искаш да лежиш на пожълтели от урина дюшеци и да те ръбат дървеници, отиди! Има клошари които предпочитат бялата смърт пред това! Въпрос на чест...
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе пишете нещо за русия или русописеца ви е иван
3
0
 
11
 
! Отговори
202 преди 5 години
Мъчно ми е за тези хора.
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тогава да не плащам за хотел в София.
1
0
 
4
 
! Отговори
Сашо преди 5 години
Щом е под 12...Благодаря за новината ! Номер едно сте