169 снегорина са чистили София тази нощ

Снеговалежът продължава, техниката остава на терен
10 яну 2019 08:20, Анисия Иванова
11
169 снегорина са чистили София тази нощ
Архив: Булфото

169 машини-снегопочистваща техника са били на терен през изминалата нощ и са работили по почистването на София от снега, съобщиха от Столична община.

Обработени са пътните платна на всички улици, по които се движи градският транспорт, Южната дъга, общинските пътища свързващи селата на територията на Столичната община, както и опасни и стръмни участъци в районите на София.

Почистени са пътищата в природен парк "Витоша“- Драгалевци- Алеко и Бояна- Златни мостове. Към този час е започнало и почистването на вътрешнокварталните улици, както и на подлезите и подходите към спирки. По прогноза снегът ще продължи да вали и през деня и снегопочистващата техника ще остане на терен.

Три екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са извършвали обходи в южните райони и централната част на столицата, подпомагайки работата на Столичния инспекторат.

Към момента се изпълняват всички маршрути на градския транспорт.

В кризисните центрове на Столичната община са намерили подслон 162 души. Призоваваме гражданите да подават сигнали на телефон 112 за хора, останали без дом.

Напомняме на управителите на търговски обекти и етажна собственост да предприемат действия по почистване на прилежащите към сградите тротоарни площи, а на водачите на моторни превозни средства да излизат на пътя само с добре оборудвани за зимата автомобили, както и да шофират със съобразена с пътната обстановка скорост, допълват от общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
хаха преди 5 години
Ами сигурно това е наличната техника за цялата територия и тя е впегната да чисти столицата на ***, а в провинцията кво става....И това при 5-10 см сняг, а като падне да речем около 40 или 50 см кво ли ще правят....
9
1
 
2
 
! Отговори
До анонимен 6 преди 5 години
Защото паднаха само 169 снежинки.
8
1
 
2
 
! Отговори
Ай стига бе преди 5 години
Новини от този род има само при нас, другите държави тихомълком си вършат работата. Кой добре кой по добре.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и по другите държави вали сняг, ама такава простотия като нашата никъде я няма
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, госпожо Фандъкова!Твоя работа ли е денонощно да се занимаваш със снегорини?За всички е пределно ясно, че си само една маша, а играта в нещастната ни Столица я командват други.Нали си имаш дом и семейство, пък и нормална професия. Не е ли време е да си спомниш за тях?
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не са 170?
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чистили са ама друг път. Снощи се прибрах към 23.30 и минах по околовръстното шосе, снегорините седяха отстрани на пътя снега беше натрупал и се и пързаляше. Доста беше натрупал и *** да си ще разбереш, че тия снегорини не са вързали с часове.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типично по гербаджийски уличните платна чистят и изриват всичко на тротоарите, там хората с лопати изриват всичко обратно на улицата. Преливане от пусто в празно, това е мотото на тази групировка.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко сантиметра сняг има в София, та толкова много машини са чистили.
1
2
 
8
 
! Отговори
Чими преди 5 години
Абе, факт! Чистиха! Направо не повярвах, ама чистиха и хвърляха сол и то доста системно и организирано, даже и задръстване не предизвикаха. Дали пък няма някаква светлина в тунела...