Без дом: А преди развода – собствен бизнес, апартамент, деца...

Животът на Димитър, търсещ подслон в Кризисния център
Обновена: 10 яну 2019 12:34 | 10 яну 2019 09:15, Петя Славова
132

Какво е да живееш без дом, разказва Димитър. Мъжът е имал собствен бизнес, апартамент, жена и две деца. Живее щастливо в "Младост", но всичко тръгва надолу, когато преди няколко години се развежда.

Днес няма нито дом, нито семейство, децата му не искат и да чуят за него. През деня търси начини да започне живота си на чисто, а нощем намира подслон в Кризисния център на София.

Преди да отвори центърът, 50-годишният мъж е живеел на улицата.

"Не е толкова трудно. Свиква се, а когато човек свикне да оцелява - оцелява", разказва той пред Bulgaria ON AIR.

Димитър сподели, че се облича дебело и понякога пиел алкохол, за да се стопли, но осъзнава, че това е само мимолетна топлина. Разказва, че се е опитвал да си стъпи на краката, но не успял да влезе в ритъм.

Надява се, че ще е започнал работа преди Кризисния център да затвори врати. Освен роднини, Димитър вече няма и приятели. Казва, че са изчезнали, когато загубил и парите си. Продал апартамента, но така и не е успял да започне частен бизнес. Времената били различни.

За съдбата си не обвинява жена си, децата си. Не обвинява никой друг. Само себе си!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре капиталистическа бизнес чорба и евроатлантическа фешън шапка отколкото лош комунистически апаратамент и стабилен брак и семейство и дори можеш да изядеш един банан от Африка и да си обършеш *** с тоалетна хартия.
70
0
 
56
 
! Отговори
Portugal преди 5 години
Тъжно. Всеки греши, но това не означава, че няма право на втори шанс. Успех човече, горе главата!
69
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Перу, Хайти, Хондурас и другите където изреждаш ве е демокрация а корупция със сева икономика над 80% . И затова са бедни.
68
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги се давят хората които могат да плуват ! - тези които не могат не влизат в дълбокото.
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До41 итоя с бананитеА къде отидохаДания,Холандия,Норвегия,Австрия,Белгия,Швеция. -малки като нас страни за същото време и без социализъм. А къде са страни като Нигерия, Ангола, Конго, Хаити, Ходнурас, Еквадор, Перу, Гватемала, Панама в които винаги е имало демокрация и никога не е имало социализъм?
66
11
 
21
 
! Отговори
До41 итоя с бананите преди 5 години
Те един път изградиха такава система,която ни доведе за 45 години до държавен банкрут.И лидера и я нарече НЕДОНОСЧЕ.През 1944сме на същото икономическо положение като Дания-селскостопански страни с наченки на индустрия.След това,едно развитие на социализъм ни докара през1990 ,да сме в икономически фалит.Не последните 30 ни вкараха в беля,а предишните 50 плюс следващите 30!А къде отидохаДания,Холандия,Норвегия,Австрия,Белгия,Швеция. -малки като нас страни за същото време и без социализъм.
65
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е че бизнесът е безпощаден !!! И като се опиташ да стартираш нещо доста хора ти пречат, държавата и институциите най вече. Защото така е измислена системамата,а за да се преборим със системата трябва обединение но това е друга тема. Отделно има и много други фактори но да обобщим никога няма да разбереш че не можеш ако не опиташ .
64
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези центрове Не трябва да се затварят ,а да работят целогодишно. Хората ,които ги посещават са психиатрично болни - Това може да се случи на всеки без значение на социалния статус,етнически произход и семейна среда - Вярвайте ми - страшна Болест!
63
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е човешка драма и не е за подигравка ! - понякога живота сервира ситуации които не си и сънувал.Има случаи на хора станали бездомници а преди това са били милиардери.Основното е да знаеш колко да искаш и да имаш мярка.Добре е човек да се радва на малките постижения и да не си въобразява че е хванал НАЧАЛНИКА за шлифера.
62
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гледна точкаА днес като има мандарини и портокали (врпочем при соца имаше хляб и олио в изобилие, никога не ограничавани) защо днес България е първа по смърстнос в света, бедна като африканска държва, пълна с просяци и бездомници а 3 милиона българи слугуват на Запад за мизерно заплащане защото в България ги чака съдба на бездомници и просяци.
61
18
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 5 години
Народа не бива да мисли!Вместо него мисли правителството му.То знае кое е добро и кое е лошо за него.Почне ли някой много да мисли как да забогатее например,обикновено катастрофира като въпросният г-н от статията и става клошар.Живота е уреден и има работа за всички,друг е въпросът,че парите не стигат за всичко,но ГЕРБ увеличава приходите на народа всяка година.С търпение и труд всичко се постига!
60
3
 
10
 
! Отговори
Шилето преди 5 години
Ей затова - фасове, кръчмета и под полата на мама.....Да ми е мирна овчата глава....
59
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 56Каквото и да ги е направил те не са се изпарили, а са отишли в нечий джоб тука е работата на държавата да приложи правилната данъчна политика и социална система за да не чакат тия на една чорба в кризисния център и дори да им намери работа с различни прогарами по социална заетост и подпомагане.
58
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работил вика за 1000 лв за да раздава брошурки по входове ? Малко се съмнявам това да е така . Човека може да е бил материално добре преди,но ми се струва че май алкохола му е размътил мозъка и затова е стигнал до бездомник. Дано все пак някой роднина да му стане гадно като види и да му помогне.Все пак кръвта, вода не става .
57
17
 
25
 
! Отговори
Мислеща до Демократ преди 5 години
Демокрацията е система, при която , за да бъдат едни хора богати, други трябва да са бедни. При капитализма основно е печалбата, а не потреблението. Мога с часове да ти изнасям лекции за разликата между Икономиката на устойчивото развитие и Икономиката на постоянния растеж, но не виждам смисъл. Препоръчвам видео лекциите на проф. Ричърз Уулф.!
56
0
 
47
 
! Отговори
Кси преди 5 години
Трябва да се дава възможност за работа срещу евтина стая и санитарен възел на такива хора. Всеки греши, редно е да подкрепяме тези, изпаднали в немилост.
55
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До The Fisher KingИнтересно защо преди 89та години българските професори не бяха гледали филма на Робин Уилям, си като се развеждаха се женеха за други жени вместо да стават бездомници, но това, при комунизма България беше концлагер и не пусках западни култура и филим с Робин Уилямс Джеф Бриджес да знаят и нашите професори как да правят като Робин Уилямс и Джеф Бриджис.
54
0
 
23
 
! Отговори
глупости преди 5 години
До АнонименВ днешно време, рядко се срещат истински приятели. Приятелство сега се измерва, аз на тебе , ти на мене! За това няма приятели. Истиски приятел е този, който в труден момент може да ти подаде ръка, но е важно и ти да разбереш да не дотягаи!
53
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продал апартамента, не отворил бизнес... много интересно какво е направил с парите? Изпил ли ги е или ги е изял, хайде познайте.
52
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - нито си купил апартамент, нито си купил кола... взел си апартамент на банката, защото кредита и лизинга са общо взето, харчиш чужди пари и си мислиш, че си собственик на нещо... так и колата ти е под наем, щом е лизингова... дано не разбереш колко съм прав, защото ще се топлите с Митака от Младост в кризисния център...