АПИ търси шеф за IT-отдела на ТОЛ–а срещу... 510 лв. заплата!

Висше образование и 4 години трудов стаж за заплата под минималната
Обновена: 13 яну 2019 10:23 | 12 яну 2019 18:20, Павел Гълъбов
371
АПИ търси шеф за IT-отдела на ТОЛ–а срещу... 510 лв. заплата!

Агенция "Пътна инфраструктура" е готова да плаща 510 лв. заплата за ръководител на IT инфраструктурата зад новата ТОЛ система. Това става ясно от публикува обява за работа за вакантен пост началник отдел "Управление на информационна система и инфраструктура" в Национално ТОЛ управление, пише Economic.bg

Още по темата

От кандидатите се изисква да имат минимум висше образование с квалификационна степен магистър в сферата на компютърните и информационни технологии, както и да имат професионален опит от поне 4 години.

Като допълнителни умения АПИ очаква от кандидатстващите да познават и прилагат правилно различните нормативни актове, като например Кодекса на труда, Закона за държавния служител и Закона за обществените поръчки. Необходимо е да се познават също операционните системи Linux и Windows Server, програмният език за съхраняване на данни SQL, офис пакетът Microsoft Office и др.

От АПИ посочват, че заплатата на свободния пост започва от 510 лв., което е дори под минималната работна заплата, влязла в сила от 1 януари 2019 г. – 560 лв.


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Невярна информация,поставена да генерира трафик...и всички се хванахте :) Тя и заплатата на митничарите е толкова(на хартия по щат)!Да има празни места при тях?!?НЕВЪЗМОЖНО е в държавна структура да има по-малка заплата от минималната за страната!Най-вероятно се знае вече кой ще е на мястото-и бъдете сигурни,че заплатата му няма да е 500 лв.!!!
288
1
 
13
 
! Отговори
бончо преди 3 месеца
Става! Навих се! 510 кинта! Не разбирам нищо от ИТ, но пък мога да сърфирам в интерет 24/7! Работя с уиндос експлорър и мозила, в момента се упгрейдвам изучавайки гугъл хром. Мога да пращам и приемам електронна поща. Ще ми предоставите ли служебен компютър или аз трябва да си донеса моят- ХДМАЙ МИНИ ПС, превръща всеки ТВ в компютър. За тази заплата, трябва ли да идвам всеки ден на работа или мога и от вкъщи. Тоалетната хартия и питейната вода ще си я нося от нас, както и филията хляб с мас.
287
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
510 лв. на ден, сигурно нещо са се объркали!
286
0
 
26
 
! Отговори
Иван преди 3 месеца
Това е един много добър пример за това че държавата е неадекватна. Системата насърчава абсурдите и затова трябва да има голяма промяна.
285
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
чакайте после е-свинетки или е- каквото и да било.
магистър, че и с 4 години опит за 500 лв. хаххаха тия ще ме утрепат
направо не знам аец-а как не е гръмнал още с такива ИТ специалисти
284
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
стига сте завиждали? знаете ли колко трабанта може да си купи с тези пари? айде айде подсъзнателната завист на българина избуява отново...
283
1
 
5
 
! Отговори
31934 преди 3 месеца
Защо не си внесат от чужбина да ги освежи с "иновативни" идеи, с които на "надгражда" вее постигнатото?
282
0
 
8
 
! Отговори
69545 преди 3 месеца
До МнениеСмесваш различни пластове от даминистрацията. Едно е шафското място - висока заплата, платен телефон, служебна кола с шофьор. Друго е партийното протеже с висока заплата и ДМС до тавана на синекурна длъжност. Съвсем различно е положението на същинския бачкатор с мизерна заплата, жестока екплоатация и унижения всеки ден. Все повече се оголат именно тези позиции и за тяях не се намират кандидати. Иституциите са в истински колапс след метлата на държэавните сужители с пенсии.
281
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ОБАЧЕ ЗА ПЛОВДИВ СТОЛИЦА НА ХАЛТУРАТА ДАВАТ ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ
280
0
 
13
 
! Отговори
17746 преди 3 месеца
Ами сега!Калинка на този ветровит пост не може да уредим и за това заплатата си е отпреди 20 години една и съща! Да, ама се налага някой да им работи... Дори неграмотен няма да се цани там. Неграмотният си знае павата и живее на помощи и по разни програми за заетост, без пръстчето си да мръдне. нек някойй от сърцатите ни политици да прати детето си там да работи - мнозина от потомците им се кичат с дипломи за АйТи от всевъзможни учебни заведения.
279
0
 
6
 
! Отговори
GOD преди 3 месеца
hahahahahahahahahahahaha
278
2
 
22
 
! Отговори
Мнение преди 3 месеца
Някой мисли ли, че наистина търсят? Явно целта е да не намерят! И никой да не ми говори, че в държавната администрация заплатите били такива ниски - щом в ДКЕВР и за шефа на БНБ има по 10-15 бона на месец (нещо такова беше ориентировъчно), значи могат да намерят едни 5-6 хиляди месечно за IT-професионалист, могат ама не искат. Затова тук нищо не върви - ще се оправдаят, че няма и ще набутат стотици хиляди в някоя приближена фирма за съпорт, която няма да може да реагира веднага на проблема.
277
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А никой не зададе въпроса за какво изобщо ни е тол система и още 1000 калинки на държавната софра.
276
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хахаха тия са ненормални...и да няма да намерят хахаха.Докато разни политици и чиновници си раздадоха бонуси за НЕсвършвба работа за милиони и полицаи също,то това е подигравка бе еййй ненаяли се бе ей
275
1
 
20
 
! Отговори
Баламурници преди 3 месеца
А па чистачката кака Пенка взема 700 кинта. Нема такава държава. *** ***. Калинки.
274
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоест,АПИ не търси грамотен специалист който да им мъти водата!
Само ,че го съобщава по заобиколен начин!
А иначе на АПИ му трябва някой послушко неграмотен пенсьонериран ,,специалист"който да докара някой лев към пенсията си!
273
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе,ей 510 лв. е нормална заплата.
510 лв × 12 месеца + 2000 год. бонус + 500 000.00 лв (еднократен подкуп за държавни поръчки на "нашите" фирми) = 508,120.00 лв годишно.

Кога ще вземете такива пари като ИТ шеф във частна БГ компания? Кога?
272
2
 
42
 
! Отговори
Светлоносец преди 3 месеца
Сериозна заплата, за началник отдел IT, под минималната . Вече става ясно малоумщината в държавата, министър с 3500 лв месечна заплата със стандарт на олигарх, началник отдел с 510 лв отговарящ за обществена поръчка от 170 млн лв. С трици маймуни, и цял народ балъци , циркове гледат. Сета чакаме новите касови апарати в НАП, Нова система за бензиностанциите, нови софтуери за всички търговци ѝ всичко това по 100-200 млн лв. Браво на министъра така се стимулира потреблението и се увеличава БВП .
271
18
 
7
 
! Отговори
Не вярвайте на всичк преди 3 месеца
Второ, в обявата става въпрос за заплата започваща ОТ 510лв. нето, което няма връзка с 560 лева мин. работна заплата БРУТО, въпреки че звучи интересно сравнение, всъщност е доста тъпо.
А 510 нето е минимален осигурителен доход за сектор информационни технологии. Това е минимума който работодател може да даде на програмист назначавайки го. Максимума не е уточнен в обявата. Заради тези неща статията става абсолютно подвеждаща. Обявата я има в ***-a, не е кой знае колко професионална, но все пак..
270
4
 
10
 
! Отговори
Офертата е добра преди 3 месеца
Мн яка заплата направо си купя един трабант. Мн яко. Къде да кандидатствам?