Случаите на корумпирани полицаи – много! А присъдите?

Станаха ясни имената на петимата рекетьори от 4-то РПУ
25 яну 2019 10:15,
25

Станаха ясни имената на петимата служители от 4-то РПУ, задържани при акцията на звено "Вътрешна сигурност" към МВР в София. Това са началникът на сектор "Икономическа полиция" - Красимир Кръстев и полицейските служители Георги Найденов, Марио Дринцолов, Радослав Томов, Антони Апостолов.

Още по темата

Припомняме, че те бяха задържани по време на работа след полицейска проверка в сградата в квартал "Лозенец”. Полицаите изнудвали за такса "спокойствие" търговци в столичния квартал "Лозенец", за чийто район отговаря именно 4-то РПУ.

В един момент обаче исканите суми станали прекалено високи и жертвите на рекета подали сигнал. "Таксите" са били различни според бизнеса на търговците.

Журналистът Богдана Лазарова е на мнение, че има много случаи на задържани корумпирани полицаи, но малко са случаите, които завършват с присъди.

"Мислех си, че времената на рекетите и трибуквените групировки, които рекетираха хората, са отминали. Оказва се, че полицаите много творчески претворяват тази дейност. Едно е обаче да ги изловиш, друго е да ги осъдиш", сигурна е Лазарова в "България сутрин".

Тя е категорична, че е хубаво хората да се ограмотят в това отношение и да започнат да подават сигнали при най-дребни наченки за рекет.

Според журналиста Стефан Ташев не е добре за държавата, когато именно полицаите рекетират хората.

"В 4-то Районно са задържани с белязани пари - около 2000 лв. Може би целият сектор "Икономическа полиция" в районното начело с техния началник са замесени. Не виждам обаче много полицаи, влезли в затвора заради рекет", коментира журналистът пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се проверят и служителите в Районо Управление КАОЛИНОВО ШУМЕНСКО,че направиха големи шкембета,не могат да се движат от затлъстяване и пр.........!!!!
22
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 5 години
Питам се - защо ли полицията е с толкова нисък рейтинг?
21
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 5 години
Те се защитават един друг ,така че правосъдие не ги лови
20
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
А СЪДЕБНАТА СИСТЕМА?ЗАЩО СЕ МЪЛЧИ КАКВО ПРАВЯТ ТАМ ЧЕРВЕНИТЕ КАСКЕТИ И ТЕХНИТЕ ХОРА?ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ.А ТИЯ ПОЛИЦАЙЧЕТА СА МАЛКИТЕ ДЕТО ПОСЛЕ НОСЯТ НА ГОЛЕМИТЕ.ПО ТОШОВО ВРЕМЕ ВСЕКИ ОТ МАЙОР НАГОРЕ СИ ИМАШЕ ПО ЕДИН БАРМА,СЕРВИТЬОР ИЛИ ЗАРЗАВАТЧИЯ ДА МУ СНАСЯ ПО ЕДНА ЗАПЛАТКА НА МЕСЕЦ.400 ЛВ КАТО ОФИЦЕР-И ТРИМА ДОНОРА ПО 400 ТЕ ТИ 1600 НА МЕСЕЦ.ХРАНТУТЕНЕ.А НИЕ БАЧКАХМЕ ЗА ПО 200 ЛЕВА НА НОРМА.ЕГАТИ И КОМУНИЗЪМА.ТЕ ЗАТОВА НЕЩАТ ДА ПУСНАТ КОКАЛА.А ГОЛЕМИТЕ КАСКЕТИ-МИЛИОНИ.
19
0
 
5
 
! Отговори
4epa преди 5 години
NIAMA PO LO6O OT KORUNPIRANO 4ENGE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VSE EDNO DA SLOJI6 VALK DA PAZI STADO !!!!!!!!!!!!
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВР винаги е била мутренска структура. Но действително в последните години не се търпи! Разумните хора отдавна избягват всякакви контакти с тези престъпници. Дори и да станеш жертва на престъпление е по-разумно да не им казваш, става още по-лошо.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 1989 година заслужавате само упреци и презрение.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 1989 година, демократите от СДС изхвърлиха способните полицаи на улицата и ги замениха с техни мутри, за да могат спокойно да крадат, както и стана. От тогава МВР в България е мутренска структура.
15
0
 
6
 
! Отговори
batmario преди 5 години
И аз се напънах и казвам че тези които нищо не става от тях стават милиционери...Щото немогат да искарат 2 лева на улицата и като ги помилват по главицата шефовете им и почват...на Моники са замязали...щото нямат грам достойнство...Хубави са им жените зажадняли за мъже с груби работи...уф ше повърна-от ко *** няа са праиш...
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
V kv losenez jivejat novobogataschite imat milioni sega bloka ot strani na japonskia schte e 25 et na bogata6i po 359,000 eur 140 lv ot kade sa vseli parite no tia mutri mutrsedi nikoi ne gi kontrolira goranov raschidov i dr bogataschi slavi komika i dr vs sa v lisenez pod koe ime strojat i jivejat prokoraturata schte vidi da ama ne demokrazia e pavlova i tja jivee i pee kato partisanina i dadoPo ch se rashojdasche a prost zarvul besche
13
1
 
10
 
! Отговори
ххахаха преди 5 години
"Милицията принадлежи на народа и народа принадлежи на милицията" - това беше по Тошково време. А сега вие се напънете и ми кажете една, само ЕДНА причина някой да иска да стане полицай. Заплатата? тц. Престижна професия? тц. Уважавана? тц. ДА е полезен на обществото? тц. Общество няма а и да се напъне да работи - обществото си го плюе а ръководството го рита. Защитен от закона? тц. И всеки влачи каквото може и не му дреме. Имаш ли пари, оправяш се. Почтен ли си- духаш на заплата. Избора е ясен
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За пореден път..но прах в очите..и тук няма да изкочи зайчето..ще ги освободят))
11
2
 
8
 
! Отговори
batmario преди 5 години
Изтриха ми поста без да съм обидил никой.С една дума-светнаха ми синята лампа.Според мен родната милиция е най-хубавото нещо в момента в България...48 часа в неизвестност...ключовете от якето и разходка у дома-каквото има...Глад майка...електрошок ей тъй за кеф...нямат имена,цивилни изобщо бащиния...
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма присъди , защото всеки корумпиран полицай се отчита на началника си и това се знае прекрасно от всички. Нали никой не вярва, че няколко полицаи ще живеят в разкош ,а началника на управлението ще мизерува.
9
1
 
17
 
! Отговори
Бла бла преди 5 години
Няма незаконна дейност в която по някакъв начин да няма полицаи!! Икономическа полиция??айде бе ,за какво е? Когато е държавно..има логика,ама нали НАП следи за данъци и сива икономика.Оставили са вратички тип хранилки! Че полицай ли е икономист ли е??ама 20 заплати на куп имат,ама 40 дни отпуск също.Трябва като в Грузия(прочетете).всички вън и коренно нова служба! Сега в МВР има над 40 отдела?? Но нали гласуват за Тик вен Ум..
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички българи знаем истината.Никога няма да заприличаме на нормална държава. Евакуация е нужна.
7
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
vdignete im zaplatite i te ste prestanat da se opitvat da tarsjat nachini da zabogatjavat
6
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквато ни е държавата, такава ни е и полицията! Корупция, изнудване, рекет и търговия от всякъде! Лекарите търговци, образованието се търгува, животът ни се търгува! Ще загинем като държава, така като са загинали Аварският хаганат! Според българските хроники, кан Крум издава законите си след споделеното от покорените авари за беззаконието, предизвикало упадъка и изчезването на тяхната държава.
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пък после ги биели по махалите и т.н.,ами как няма да ви бият бе,хората да не са слепи какви ги вършат ушевите,никакъв респект и уважение.
4
1
 
25
 
! Отговори
odpo преди 5 години
Доверие на Полицай и Поп - НИКОГА!