13 нови трамваи по линия №5. Сметката: 45 млн. лева

Полски са, ще имат климатици, видеонаблюдение, платформи
31
13 нови трамваи по линия №5. Сметката: 45 млн. лева
Снимка: Столична община

София ще има нови трамваи, след като "Столичен електротранспорт" сключи договор с полската компания PESA Bydgoszcz за доставката на 13 нови нископодови съчленени трамваи.

Машините ще пристигнат на две партиди до края на октомври, а в рамките на 2019 г. трябва да тръгнат по трасето на линия №5.

Договорът е на обща стойност 44 796 377,36 лв., като са предвидени доставки на резервни части, диагностично оборудване и обучение на персонала.

"За тази сума получаваме мотриси с климатик, платформа за детски колички, видеонаблюдение, места са хора с увреждания и детски колички", пишат от пресцентъра на Столичната община.

Вероятно новите трамваи ще са аналогични на доставените през последните години за нуждите на линии №1 и №7 от същия полски производител.

В официалното съобщение се посочва, че целта на новата доставка е да се обнови изцяло емблематичната линия №5.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
В самия град Bydgoszcz има съвсем същите трамвай. Към 200 км е общата дължина на трасетата там - близо 2 пъти повече от София. А Фандъкова закрива 6-тица, преди това 9-ка и т.н.
25
0
 
1
 
! Отговори
Компас преди 5 години
Окей, а тези по линия 22 или 20? Какво ли питам, те не минават толкова много през центъра, само за малко, по-трудно се забелязват..
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"евтини трамваи"!!!!Направи е болезнено да се чете! Кой те е пуснал да минеш начално училище?
23
0
 
5
 
! Отговори
Gostenin преди 5 години
Моля за уточнение кое е 10 милиона комисионата или ДДС то (нали са произведени в Полша откога плащаме ДДС в Полша)
22
0
 
0
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До до шматкаСамо ДДС е 10млн
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3.5 млн. за един трамвай и то полски??? По добре да си купим още самолети. Нещо гнило има пак.
20
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
По цял свят като се изпълняват договори за много пари и се купува техника, то се купуват до 5-10 а за останалото се прави завод при купувача .... колко рейсове и трамвай се купиха ..... поне 2 завода да бяха направили ... и те така щеше да има за цяла БГ .... и на по ниски цени но .... трябва да се крадеееее .,.. ей за това няма заводи ....
19
3
 
5
 
! Отговори
Батко преди 5 години
Участък 5 го ремонтират по 10 пъти в годината. Казва ти го човек от Княжево.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До шматкаЕгати ефтините трамвай. Няма и по 4 млн. парчето. Все пак това са си 20 т висококачествена китайска ламарина с по 2 електромотора и по 30-40 седалки. Кво им плащат - 50-60 тесли модел 3.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога се е ремонтирал участъкът на номер 5? Преди 40 г. Тогава смениха релсите.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано. Новите са съвсем друга работа.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако... са нови и се обновият линиите и се ремонтира участъка е ясно, че ще са по-бързи и ще са по-редовни. Затова може с по-малко мотриси да се върши същата работа.
14
4
 
14
 
! Отговори
ГРОБ до гроб преди 5 години
Сега по линия 5 се движат 17 мотриси, те ще бъдат заменени от 13 за да се тъпчем още повече. А Данчето на работа с трамвай не ходи, нея я возят с кола със син буркан.
13
0
 
2
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До до шматкаВярно е че не съм наясно с дан.система на Германия.А ти наясно ли си че Гер. е федерална република.За това всяка федерална област си има парламент дан система и т нКазвам ти че и сега държавата отпуска на малките населени места ПОВЕЧЕ отколкото те генерират като данъци.Аз живея на село и ти го казвам за да не си помислиш че съм софиянец и затова пискам
12
0
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Заглавието е написано неграмотно.13 нови трамваЯ е правилното изписване.
11
0
 
8
 
! Отговори
до шматка преди 5 години
не си наясно как работи данъчната система в германия но мога да те улесня след като не знаеш немски, 10 пр са за държавата, 45 за областта, 45 за общината, там общини с 200 души няма! от областния бюджет се разпределя вторично по показател средна покупателна сила в областта и брой жители и др сложни фин показатели пари от силните към слабите общини, СИРЕЧ за местни дейности реално отиват 90 от общия бюджет, имат местни президенти и парламенти. фабриката да е в мюнхен а данъците в берлин няма как
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опорките по отношение на Столична община са две, или вижте кметицата пак прави глупости, или а за нас от провинцията кога... Само ще напомня мъдростта на другарката Корнелия, "Асфалта не се яде", да и трамваите не се ядът, само "Техноимпекс" се яде ама от много, много тесен кръг хора!!! Е тия същите хора искат отново да са на власт!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По линия 20. Смрадливи, мръсни.
8
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В съвременния свят тоя вид транспорт не е за работа. И е удобен за пенсионери, безработни и за атракция.
7
1
 
8
 
! Отговори
ДругитеКога преди 5 години
Направлението номер 5 номер 7, се ремонтира поне три пъти в последните 10 години, там постоянно се движат трамваите в най-добро състояние, а остнаалите линии кучета ги яли :(