Нова мода: Крадци задигат телефони от магазини, салони...

Поредният случай е от столичния кв. "Драгалевци"
7 фев 2019 10:50, Боряна Павлова
14

Бум на кражбите в луксозни квартали на София е налице през последния месец. Схемата е нова и се изпълнява от млад мъж, който не обира частни домове, а търговски обекти.

Не взима стока или пари, а заговаря хора от персонала на съответния обект, отвлича вниманието им и ловко успява да задигне мобилни телефони.

Извършителят е заснет от камерите в няколко обекта, а последната му жертва е салон за красота в столичния квартал "Драгалевци".

Камерите в и около салона са заснели цялото престъпление, а Василена Велева, която работи в салона, разказа пред камерата на Bulgaria ON AIR, че с колежката ѝ освен да споделят видеото от камерите в социалните мрежи, вече са подали сигнал в полицията.

"Алармирахме 112, вчера отидохме в полицията, подадохме жалба и се оказа, че това не е единственият случай. Има още поне 4 такива в салони, в магазини. Вижда се много добре лицето на човека", разказа Велева.

В ефира на "България сутрин" тя обаче подчерта, че една от причините за това полицаите да не са направили нищо срещу извършителя, е свързана с това, че за всички случаи сигналите са в социалните мрежи, но не и при разследващите.

"Ако всеки, който е пострадал, не отиде и не упражни своето право да алармира полиция, органи - няма как да се знае", допълни още тя.
 


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдааа вече е по-важно да се кпоментора дали видеозаписът е доказателство, а не престъплението. Така е планирано обществото да стане *** и малодушно към престъпленията. Цел номер 1 на платените лепиларки. Честито на обществото.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По цял свят става преразпределение на благата. Всичко се намества.
10
0
 
5
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
доказателството не е видеозаписа а свидетелското показание на потърпевша в полицията не в фейсбук а видеозаписа е за подсилване на свидетелското показание .Видеозаписа сам по себе си без свидетелско показание наистина няма особена стойност.Той служи само за уточняване на свидетелските показания, също така и за разпознаване на по точен образ на извършителя.Но това не премахва разпознаването от свидетеля.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма как видеозаписи от нелицензирана и нериегистрирана камера да са доказателство!записи се манипулират от повече от 50 години и ако не контролираш камерата, няма гаранция, че записа отговаря на истината.В русия приемат видео от видеорегистратора в колата, ако го предадеш веднага при настъпването на инцидента.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Социалната мрежа е просто един уеб сайт, да споделят своите преживяния хората други си измислят преживявания които да споделят, но не подаването на сигнал към полицията е странно наистина.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да има протест за това видео записите да се приемат като доказателство в съда!!!!!!!!!
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търпете още..0вце!Те социалните мрежи ще ви спасят!Хаха!Издебваш го..една тръба в главата и в най близкия водоем!
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изгладнял и глупав джебджия. За колко ще го шитне тоя телефон в заложната vs риска, който поема.
4
1
 
10
 
! Отговори
Б преди 2 години
това че полицията не прави нищо , защото сигналите били само в социалните мрежи направо ме разби
3
2
 
16
 
! Отговори
РС преди 2 години
Поредното доказателство за безполезността на българската полиция.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижда се добре от кои е
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази "новина" я въртяха по телевазията преди месец. Дай нещо ново!