С баба Бонка начело: Жители на "Младост 1" пак на протест

Гражданите са против строеж в градинка за отдих в квартала
15 фев 2019 13:30, Красимир Ангелов
34

Живеещите в "Младост 1" излизат на протест срещу застрояването на градинка за отдих в квартала. Лице на протеста е Баба Бонка, която е изпратила писмо до премиера, в което разказва как преди 40 години е засаждала дръвчета в градинката, която ще се изсече.

Проблемно е мястото в карето между 3 блока. Преди години този терен е взет от държавата, след което през 2009 година е върнат на пет от наследниците. Те са намерили инвеститор, който иска да строи два пететажни магазина. Хората от квартала обаче са категорично против.

Жителите желаят строежът да бъде спрян изцяло и да не се слагат заграждения.

От ефира на Bulgaria ON AIR жителите се обърнаха с апел към премиера да се запознае с техния случай, да им обърне внимание и да не позволи строеж и заграждане на мястото.

"От Столична община са наясно, че проблемите с презастрояването в София са сериозни, и в тази част на "Младост 1", и в други райони. Оказа се, че подробните устройствени планове не работят. Отстоянията между блоковете не са достатъчни, конкретно в "Младост 1" няма останали блокови пространства, няма достатъчно паркинги, всичко се опорочава", сподели Кристияна Тодорова от Инициативния комитет "За Зелен Младост" в "България сутрин".

Петимата собственици на терена са съгласни да се откажат от строителството, ако на всеки от тях се даде обезщетение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
боикот на изборите
6
5
 
15
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
кви магазини пак бе хора?магазини и кафета едно до друго а хора за тях няма нито работештите в магазините са на добра заплата нито собствениците са доволни от оборот спрете тази пренаситеност от тези безмисленни бизнеси
5
15
 
4
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 5 години
Тези протестъри да си налягат парцалките, че ще им пратим умните и красивите. Столицата е столица, тук трябва да я караме столично, все пак сме столичани. Имаме столична община, столична агенция на НАП и т.н., все столични неща.
4
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скроиха шапката на Деси Иванчева и сега могат да си правят каквото си искат. Това е реалността в БГ - ако си честен, почтен и работиш в интерес на обикновения човек - ти организират 4-часово показно и те мятат в ареста. Да си знаят другите - много много да не вдигат глава. Я всички долу ничком в блатото! Съсипаха живота на Иванчева, тя е и със сериозно заболяване. За убийци и изнасилвачи не са прилагани такива крути мерки, както за тая крехка женица. Господ да ги съди насилниците й.
3
11
 
10
 
! Отговори
Шок преди 5 години
Стига с този Младост! Има квартали без улици, канализация, комуникация, а ни занимават само с Младост. Като се инвестираха пари в метро, водопроводи, булеварди не протестираха, а само смятаха как им поскъпват жилищата.Като не им харесва да продават на високите цени и да купят на друго място.Какво да правят хората, чиито квартали са превърнати на гета от липса на инвестиции на Столична община?
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работниците свикнаха да почиват, да имат права, градинки им построиха. Това е вредно за производителностт на труда. Едно прекъсване за 16 часа почивка разстройва производствения процес на работонаемателите.
1
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откакто тиквата и малоyмника с апартаментите сготвиха кметицата на младост, нерези с бетонпомпи вилнеят навсякъде денонощно.