Отбелязваме 15 години България в НАТО с юбилейна марка

Тя изобразява трабант, следван от знамената на страните-членки
Обновена: 20 фев 2019 17:23 | 20 фев 2019 16:00, Веселина Йорданова
32

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Юбилейна пощенска марка, посветена на 15-годишнината от членството на България в НАТО, беше валидирана на церемония в Гранитната зала на Министерския съвет. Художник на проекта, изобразяващ трабант, следван от знамена на страните-членки, е Николай Михайлов.
Още по темата
20 фев 2019 11:44

"От 2004 година, когато станахме съюзници в НАТО, последователно и трайно всички правителства сме отстоявали, че най-добрият начин за мир, просперитет, сигурност в региона ни е политиката на отворените врати на НАТО", заяви вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

Тя отбеляза, че това е и политически съюз на близкомислещи демократични държави, а за 15 г. членство БВП на страната ни се е увеличил три пъти. Захариева напомни, че днес парламентът ни ратифицира протокола за присъединяване в НАТО на Северна Македония.

По-рано, в началото на заседанието на кабинета, премиерът Бойко Борисов благодари на депутатите за ратификацията и посочи, че са били положени много усилия в тази посока. Съседката ни ще бъде 30-ят член на Алианса.

На церемонията в Гранитната зала присъства и Соломон Паси, външен министър през 2004 г., основател и президент на Атлантическия клуб в България.

Филателното издание е 11-то, посветено на НАТО, отбеляза транспортният министър Росен Желязков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
10
 
25
 
! Отговори
НАТО е ОКУПАТОР преди 5 години
САЩ изви ръцете на васалите си от НАТО и от тази година вноската за НАТО се увеличава със 100 милярда $ !!! от тези 100 милиарда $ на бедна България ще се паднат поне 2 милиарда $ увеличение !!! УВЕЛИЧЕНИЕ !!!!Питай юдо-масонските гадове които ни продадоха на НАТО колко милиарда ни струва НАТО !!!НАТО е ОКУПАТОР !България е поробена държава !!!
7
8
 
9
 
! Отговори
До Пенко преди 5 години
Спокойно Пенко, по кротко, сипи си малко лосионче
6
6
 
28
 
! Отговори
Обективно преди 5 години
Трябва да отбележим тази дата с траурно шествие и некролог, а не с марка :(
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Хлябът има 2 края.
4
7
 
14
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ЗАБЛУДА Е ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е В НАТО !!! АЗ СЪЩО СЪМ БЪЛГАРИЯ И НЕ СЪМ В НАТО ! ПРИ ДОСТАТЪЧНО МОТИВАЦИЯ ЩЕ УБИВАМ ЧЛЕНОВЕ НА НАТО!!! ПРИ РЕФЕРЕНДУМ СПЕЧЕЛЕН ЗА НАТО НЯМАШЕ ДА УБИВАМ !!! ПЪРВИТЕ ЖЕЛАНИ ОТ МЕН ГЛАВИ СА - СОЛМОНЕЛ ПСИХИ И КРАДЛАТА ЕВРЕЙКА !!!!!
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко си има начало и край.
2
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"а за 15 г. членство БВП на страната ни се е увеличил три пъти". Няма общо с членството във военнен съюз, а и бърза справка в интернет веднага опровергава това долнопробно, лъжливо твърдение. Пълна отврат.
1
4
 
21
 
! Отговори
Kreti преди 5 години
А на Бойко и кмета на Симитли в екстаз няма ли да има?