Авария остави без топла вода и парно центъра на София

Очаква се топлоподаването да бъде възстановено днес
11

Част от центъра на София остана без парно и топла вода заради голяма авария. До повредата се е стигнало след пробив в топлопровод на улица "Отец Паисий" между бул. "Тодор Александров" и улица "Пиротска". Близо 1000 абонатни станции са без топла вода.

Топлоподаването е спряно около 15:30 часа във вторник. Съгласно изискванията повредата трябва да бъде отстранена до 48 часа след спирането на топлоподаването. През нощта екипи разкопаха участъка.

От "Топлофикация" съобщиха, че се прави дренаж, за да се източи събралата се гореща вода в канала. Поставят се новите тръбопроводи, след което ще започне заравянето им. Очаква се топлоподаването да бъде възстановено днес.

По думите на Камелия Сталева пред Bulgaria ON AIR, която живее в центъра, там всеки месец има авария или ремонти, които причиняват проблеми с топлата вода.

От дружеството се извиниха за причиненото неудобство и обясниха, че клиентите им няма да плащат по-високи сметки, заради възникналата авария.

По улицата минава трамвай № 20, който ще се движи по скъсен маршрут - от депо "Искър" до Младежкия театър. От тази сутрин до 8 март ще бъде забранено движението на моторни превозни средства по улица "Отец Паисий" между бул. "Тодор Александров" и ул. "Пиротска".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
tzvetabg2018 преди 5 години
Докога ще стои г-жа кметът на Столична голяма обшина г-жа фандъкова и зам.председателят на ПГ на ПП "ГЕРБ" в НС г-н Цветанов и няма да правят нищо - питам вече две години и от никъде няма отговор - в ОЦ "Земляне" г-н Кювлиев и свитата му буквално "колят и бесят" и крадат на "воля" държавни и езропейски пари и никой не му иска сметка за това - защо ли?ЗАЩОТО ТОЙ И ДРУГИТЕ ОКОЛО НЕГО ПРАЩАТ НА ТЕЗИ,КОИТО СА НА ВЛАСТ - ДОСТА МИЛИОНИ ИМ ПЛАТИХА ДОСЕГА?!?ЗОКОГА ЩЕ Е ТАКА - ИМА ВИДОВДЕН ЗА ВСЕКИ!
8
1
 
0
 
! Отговори
Йоанна преди 5 години
Все още сме без топла вода! Това е 5-ти ден! Няма ли някой да обърне внимание на проблема? До кога???
7
2
 
4
 
! Отговори
dmx преди 5 години
До АнонименНямал бил ТЕЦ и не се минавал... сиромашка радост.
6
2
 
9
 
! Отговори
Генади преди 5 години
Как ше се подмием? Пита съседката?
5
4
 
7
 
! Отговори
Пол Смръзнат преди 5 години
до 1: Днес особено много ще мръзнеш при 15-17 градуса!
4
1
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Краси, не се поставят тръбопроводи, а топлопроводи. Софийска вода също няма тръбопроводи, а водопроводи. Ограмоти се технически, преди да пишеш.
3
2
 
10
 
! Отговори
14451 преди 5 години
И както винаги са си намерили някоя мало.мна, тотално скъсала лентата майка, която си няма друга работа, за да се изявява. Потрес!
2
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аре бе, мръзнете... Никога не съм ползвал услуги на Топлофикация и не мръзна...
1
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно този магистрален топлопровод са пука за поне 10 път, дори след като тръбите бяха подменени - как се случва това да обяснят от Топлофикация? Класическо източване на публични средства, а ни мръзнем.