След HelpBook сигнали: От "Красно село" с реакция за проблемите

Ако видите нередност, пишете в платформата на Investor Media Group
7 мар 2019 16:52, Анисия Иванова
8
След HelpBook сигнали: От "Красно село" с реакция за проблемите
Снимка: Helpbook

След поредицата от обзори на нередностите, за които гражданите алармират до институциите чрез платформата HelpBook.info, днес ще ви представим и обзор на постъпилите сигнали, касаещи проблеми в столичния район "Красно село“, по които  има адекватна и навременна реакция.

От години строяща се църква е превърната в наркоманско сборище и свърталище на клошари, която е в непосредствена близост до детска площадка. След сигнала община "Красно село“ реагира светкавично като извърши писмено уведомление към собственика за подобряване на санитарно-хигиенните условия, поддържането и стопанисването на прилежащия имот.

В друг сигнал, касаещ автомобилния трафик в квартала, жител предлага смяна на посоката на движение, с цел улесняване на преминаващите. В отговор общината сезира дирекция "Управление и анализ на трафика“.

След получен сигнал за повредено осветление на улица в квартала и след извършените предписания на общината към фирмата, отговаряща за поддръжката в района е извършен ремонт по апаратурата в електрическото табло и локацията е работеща и въведена в изправност.

Във връзка с постъпил сигнал за занемарен и силно замърсен подлез в района сигналът е предаден на компетентните органи, отговарящи за чистотата и поддръжката на съоръжението.

Не липсват и проблеми с дупките по централните улици в квартала, но след сигнал за огромна такава, намираща се на възлово място - информацията е предадена на отдел "Транспорт и транспортни комуникации" към Столична община с предписание за необходимост от извършване на спешен авариен ремонт на констатирани дефекти по пътната инфраструктура на територията на район "Красно село".

Това са само малка част на сигналите, по които има развитие, благодарение на бързата реакция на служителите в администрация на район "Красно село“, за което им благодарим!

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
Тео преди 5 години
Ами доколкото разбрах, само една лампа е оправена. Всичко друго - преместване в другия крачол. Написали са пет и -мейла и дотам! Може би, недай си Боже, някой като се утрепе ще вземат светкавично мерки!
3
1
 
4
 
! Отговори
Т преди 5 години
Да хвърлят и един поглед към Редута... Няма тротуари ,а тези който ги има се завладяват половината от новостоящи сгради ... безумие !
2
1
 
8
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Окрадоха КТБ... направете нещо!!!
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандъкова, кога ще завършите ремонта на Граф Игнатиев.Толкова милиони откраднахте, а улицата е от зле по-зле.