Мерджанов се притесни – БСП се "департизира"

Този процес не е нормален в демократична държава, смята той
17 мар 2019 14:39,
22
Мерджанов се притесни – БСП се "департизира"
Снимка: BulFoto архив

С начина, по който се въдворяват отделни граждански личности и граждански квоти, в БСП върви пълзящ процес по департизация. Това предупреди членът на Националния съвет на партията и ексдепутат Атанас Мерджанов преди началото на пленума. БСП се събра, за да избере водач на евролистата между Сергей Станишев, който има най-много номинации от структурите, и Елена Йончева, която е фаворитка на лидерката Корнелия Нинова и Изпълнителното бюро, съобщава "24 часа".

Още по темата

Такъв процес на департизация не е редно да има в една демократична държава, защото няма как партиите да бъдат обезценени и игнорирани в правенето на политика, коментира Мерджанов. Той разказа, че организациите от неговия регион - Ямболско, са излезли с решение, че водач трябва да е човек на БСП. И напомни, че водачите на всички партии в предстоящите избори ще са ярки партийни личности.

Мерджанов изрази надежда ръководството да прояви мъдрост, защото противопоставянето на авторитети в партията е непродуктивно и я лишава от сили да постигне така желаната победа.

Правилният избор е Станишев, все пак той е президент на ПЕС, заяви и Георги Гергов. Редно е Сергей да бъде, защото даваме лош знак към социалистите в Европа, допълни той.

Водачът трябва да бъде партиен член, заяви и депутатът Георги Гьоков. Но допълни, че Йончева също е добро решение, защото показала с работата си в НС показа, че може да води битки.

Водачът задължително трябва да е партиен член, каза и Георги Божинов.

Важно е след този пленум всички да сме живи и здрави, коментира пък с типичното си чувство за хумор евродепутатът Петър Курумбашев. Той отказа да се ангажира с коментар кой трябва да е водач на листата.

На въпрос, че е бил кандидат на Станишев за депутат, Курумбашев обясни: Бил съм кандидат по много различни времена, при различни председатели и е трудно да бъда определен като човек на някого.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а другаря Румен Гечев го сложили на неизбираема позиция - чак трети го писали :)
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тоя Мерджанов дядо му Мерцедес ли се е казвал .Мерджан де .
16
3
 
3
 
! Отговори
раша наша преди 5 години
станишев е най добрият и честен политик между всичките политици не съм за него но това е истината
15
3
 
20
 
! Отговори
БСП... преди 5 години
...никога не ми е харесвало. Само че ги адмирирам, че не избраха Станишев. А дано и други поред отидат на бунището на историята!
14
6
 
19
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Ocтрието на лявата буржоазия, ще "громи" джендърите в Евро парламента!Набързо като и свият cъpмите, ще тръгне със старата си любов, на рандеву из някоя уединена, романтична, брюкселска уличка, далеч от любопитните български маргинали.
13
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мерджанов,ти да не си троянския кон на ГЕРБ в БСП?Илки стррадаш,че не избраха теб за лидер?Айде кротни се малко,ако искате да спечелите.Стига сте се дърляли.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то партиите само за простолюдието,което продължава да *** мухи и да гласува за партии!Всичко останало е шаш и лъжа!
11
1
 
12
 
! Отговори
Арменеца Гаро преди 5 години
до 9 абсолютно си права тези на марешки са танцьорки на пилона днес правят кворумасигурно не могат да произнесат и думата "кворум"
10
1
 
11
 
! Отговори
Арменец преди 5 години
Нормално е Мерджановпомислихте се за всемогъщи партийните разделители на народаама не степартийни послушковцив една партия няма държавностгледате да се харесате на лидера не на народада не говорим да вършите нещо в полза на народа-това е кощунство за всеки партиен нагаждач и плужекпартиите на боклукав рецикъл бина
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партикрацията управлява. Демоса ходи да пуска по една хартия през 4 години. Демокрация няма, тя е само пиар на партикрацията.
8
16
 
22
 
! Отговори
телевизионер преди 5 години
Йончева е ,,личност",която за кариера минава през трупове.Амбициозна но и доста безапелационна и свикнала ВИНАГИ ДА ИМА НЯКОЙ ЗАД ГЪРБА И !Ако се разнищят някогашната и дейност с днешните и думи ще се видят бая разминавания.А ако някои сътрудници,отворят уста !?!?Но и те са ,,ползвали екстри"
7
1
 
22
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Не само в България,в цял свят е така,влезеш ли веднъж в политиката ,няма излизане.Професия-професионален политик Лошото е че нашите са били шофьори,сервитьори,бармани,крупиета!,
6
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мерджанов да се погледне първо в огледалото и да се вслуша в гласа си.Нека да не забравим, когато удобния пиян лидер Миков, сведе депутатите под 40.За неголи страдате, защото при него се чувствахтезначими?Йончева е личност, в чието присъствие тарикатите се притесняват.
5
10
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Ако останеше на тоя,Дългия инкасатор,Свинаря и куп други,БСП и 2 евродепутати нямаше да има.Права е Корнелка,това е начина за привличане на външни гласове!Щото хората определено мразят старите соц. муцуни...
4
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В превод на тоя чичак стар кОмониз да преведа - партиите трябва да се водят и държат като господари на народа ,а не да следва и изпълнява желанията на народа който го е избрал! Всеки член на партията трябва да следва водача на партията си без да показва и ДА СЕ ОТКРОЯВА СЪС СОБСТВЕНИ ИДЕИ И ТАКА ДА ИЗМЕСТВА ВОДАЧА !
3
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мерджанов, скрий се някъде и ти и Станишев. Жалки сте.
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понеже държавния капитализъм маха частната собственост номенклатурата може да краде неограничено.В една демокрация ако аз съм крадлив капиталист ще крада но ограничено от закони ог това че трябва да давам заплати и т.н.Но ако съм капиталист от номенклатураря в диктаторски режим аз имам всички права а народа никакви и мога да крада до припадък без контрол.Забогатява се най-много в диктатура и на второ място във война и така.А държавния капитализъм и БКП са е но и също.Бсп им е родната наследница
1
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нито Станишев нито Йончева още по-малко пък Нинова стават.А БСП кога едните ще престанат да се заблуждават а другите да лъжат че това е лява партия.Бсп са крайно десни капиталисти плутократи от типа на Тръмп в тях няма нищо ляво.Единствените истински комунисти бяха тези от ерата на революцията но те малко след тоеа бяха избити на фалшиви дела приготвени от Сталин и номенклатурните величия.От тогава няма комунизъм само държавен капитализъм.Той е същото като обикновения капитализъм но краде едро.