Паднало дърво остави без ток около 20 000 души в София

Скъсало е електропровод, захранващ няколко квартала
11
Паднало дърво остави без ток около 20 000 души в София
Снимка: Pixabay

Авария остави без ток около 20 хиляди абоната на ЧЕЗ в София.

Без електрозахранване бяха жителите на кварталите Горна баня, "Толстой", "Гео Милев", "Младост" 4, "Витоша", "Овча купел".

До спирането на тока се е стигнало, след като дърво е паднало и скъсало електропровод на ЕСО, който захранва няколко столични квартала и села в района на Витоша. 

Това е наложило и няколко технически прекъсвания от ЧЕЗ, за да прехвърлят абонатите на алтернативно захранване.

Електрозахранването вече е възстановено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Е не си ли взимахте почивка един час на всеки три? То по тошово време и докато нямаше ток ли е имало аварии?
6
0
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Кои "си бяхме"? Аз съм аз, държавата е държава, има разграничение. Не съм съгласен да се употребява названието "ние". Мен, никой не ме е питал. Държавата е държава, аз съм аз, няма "НИЕ"!
5
1
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 5 години
ама сме го спирали защото сме имали недостиг (и износ), а сега го спираме защото мрежата от същите тези 80 малко по малко сдава багажа.
4
0
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Това тук не е капитализъм а един пребоядисан соц, просто под формата на "холдинги" и "дружества", които са протектирани от държавния слугинаж и не работеща съдебна система :)
3
1
 
8
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
ако подкастриш дървото преди да падне ще ти коства 2-*** души, резачка и стълба.Ако отидеш на "авария" ще можеш да надпишеш разход какъвто си искаш.
2
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По времето на бай Тошо съм работил по подръжката на електропроводи й трафопостове. Дежурните групи които бяхме десетки постоянно обикаляхме и следехме за опасности по мрежата. Никой не чакаше дървото да падне и да скъса мрежата а предварително се отсичаха тези дървета които застрашаваха електропреноса. Но тогава нямаше капиталисти. Превантивните мерки са по важни от джобовете им ама няма кой да им каже. Капиталиста е такова животно което е опасно за живота ви.
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, бързо действат.