Студентски град става кампус? Реално ли е?

Идеята датира още от 2008 г., обясни кметът на района Димитър Дилчев
18 апр 2019 10:10, Красимир Ангелов
35

Едно от най-обичаните места в София от младите - Студентски град, може да се превърне в кампус. Целта обаче не е да се изграждат още общежития, а да се построят обществени сгради, които да станат център за срещи и събития на учащите се.

Още по темата
Идейните проекти за това се събират до 7 май.

Кметът на район "Студентски" Димитър Дилчев разкри в "България сутрин", че идеята за изграждане на кампус датира още от 2008 година. Той допълни, че това е сложна задача, тъй като има много проблеми със собствеността на терените.

"Точно тази територия е добра възможност да видим как хората си представят този кампус - общежития, паркоместа, право на достъп. Всеки, който иска може да участва в проекта и да даде своята идея", каза Дилчев.

Кметът обясни, че няма как кампуса да обхване целия Студентски град. Въпреки това той е категоричен, че изграждането на подобно нещо ще спомогне за въвеждането на ред в района.

"Нямаме възможност кампуса да обхване целия Студентски град. В плана са предвидени 12 малки кампуси, чиято цел е да бъде въведен ред тук. Когато проекта бъде готов и сметките са ясни ще говорим за финансиране. Всеки е отговорен за средата, в която живее", разказа Дилчев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
25
 
! Отговори
PR преди 5 години
Неприемлив е факта че в Студентски Град, по главните улици има 2 платна във всяка посока, но едното е превзето от паркирани коли. Време е общината да се захване с строене на многоетажни паркинги в целия град!
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То си имаше такива сгради. Сега са магазини и чалготеки.
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кампус с чалготеки, това е само.
8
2
 
28
 
! Отговори
НИК преди 5 години
Заглавието и статията са за раздел на вицове -"черен хумор" .
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хахаха, по-голяма тъпотия, отдавна не бях чел
6
0
 
23
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Нов бaрдак със старите дами... ***, мола висе...
5
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха-ха! Това ще бъде първият кампус в света в който кръчмите и баровете са повече от библиотеките!
4
0
 
51
 
! Отговори
scbg преди 5 години
Студенски град беше кампус, някъде преди 20-25 години.... Сега си един гъсто-населен жилищен комплекс. Изтърваха питомно, сега ще гонят дивото... кампус...
3
6
 
9
 
! Отговори
Психодиспансер преди 5 години
До Анонимен 1 Хапчетата ! Каквото и да направят с тази *** ще е за добро. А на теб като не ти харевсва целуни двуглавия орел и беж към петбуквието което тероризира светът
2
0
 
38
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Стидентски град с пряка самолетна връзка със Слънчев бряг.Както ББС писа и двете места са академични центрове , еманация на българския дух ,и най евтини места за дрога , алкохол и второ поколение ***
1
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Кметът на район "Студентски" Димитър Дилчев разкри в "България сутрин", че идеята за изграждане на кампус датира още от 2008 година. Той допълни, че това е сложна задача, тъй като има много проблеми със собствеността на терените."Да си взима идеята и да се ............ там където слънце не огрява и един билет за трибуквието което терориира света С.А.Щ