Фандъкова: "Перките" на "Графа" отиват в историята

На тяхно място ще стоят старите чугунени колчета
22 апр 2019 21:15,
50
Фандъкова: "Перките" на "Графа" отиват в историята
Снимка: архив, Булфото

След дълги дебати относно ограничителите на ул. „Граф Игнатиев“, кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че е възложила да се премахнат старите „перки“ от съображения за сигурност.

На въпрос, свързан с нов инцидент с жена, която се спънала на „Графа“, Фандъкова коментира, че е поискала и вече има разрешение да бъдат премахнати ограничителите, които в момента са там.

„Ограничителите ще бъдат заменени с познатите за всички чугунени колчета“, заяви кметицата. Тя подчерта, че е било взето такова решение от експертнияя съвет и вече е подготвен проектът за смяната.

„Утре на Комисията за безопасност на движението ще бъде разгледан проектът и ако бъде одобрен и съгласуван с „Пътна полиция“, това означава, че ще може да започне неговата реализация. Възложила съм да се премахнат старите ограничители и да ес създаде организация това да се случи. Надявам се, че по този начин ще изпълним най-важната ни задача – опазването живота и здравето на хората“, каза още тя.

Вече има няколко известни случая за спънали се в ограничителите граждани. Причината е, че „перките“ се сливат с едноцветната настилка и не се забелязват от пешеходците. Още през март месец кметът Фандъкова обяви, че е възложила на главния архитект на София Здравко Здравков да предложи варианти за смяна на "перките".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е тея колчета на снимката ми харесват ,това е друго вече,не е ръбесто недоразумение
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Фандъкова: "Перките" на "Графа" отиват в историятаНа тяхно място ще стоят старите чугунени колчета"Кому беше нужно цялото това излишно упражнение?
12
1
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
и никой не пита:-"Госпожо Кромпирка,с това "решение" вие ПРИЗНАВАТЕ,ЧЕ ПОСТАВЯНЕТО на "опашките" Е ГРЕШКА!?!!!!!!!..Та:-ЩЕ ПОЕМЕТЕ ЛИ ОТГОВОРНОСТ за тая ГРЕШКА и за хвърлените на вятъра пари ?"..или да го разбираме така:.-"Извинете,софиянци,за пореден път ви изработих,но както виждате,коригирам се!..Просто бъдете търпеливи и проявете снизхождение:-Все пак съм даскалка по руски език,не са ми ясни проблемите на град като София!".....Сега ми стана ясно защо апела "Боже,пази България!" не действа
11
1
 
18
 
! Отговори
Петко В преди 5 години
Боже , наистина колкото повече гледам и слушам за гафовете на този кмет на София все повече се убеждавам че онази женици Иванчева и Петрова са невинни ! Това са очебийни схеми за измами с общински пари по проекти за инфраструктура . Колко хора пострадаха , а тази психо/па. т/ ка КАЗВАШЕ САМО 'Не, та НЕ ,не са опасни " . Накрая се оправда с инженерите при положение че тя самата се подписала по тяхното създаване и слагане .
10
1
 
3
 
! Отговори
Ромеле преди 5 години
Аз обичам шогуна ,прай ме штаслиф.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като се пребиха 8 човека, а една жена дори почина в Пирогов от раните си....
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей, брей на тая Фандъкова най-накрая и дойде правилна мисъл. Много време измина докато албанския реотан загрее. Браво, хвала, аш колсун бе Фандъкова.
7
4
 
19
 
! Отговори
Пеньо преди 5 години
Някой трябва да поеме политическата отговорност и да подаде оставка, не може такава огромна некадърност да се замита под масата. Маса народ се изтрепа на тези недомислени изделия.
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е че едни пари отидоха в едни джобове по проекти за "перки ", акули и тъй нататък .Иванчева била уж взела едни половинн милион евра , а Фандъчкова колко ли е прибрала от такива модерни проекти като този ?Ама фандъчкова е наш човек не се пипа? Кво стана със санирането ,нали беше задължително или май "по желание" беше натрапено ? А алармите в АСАНСЬОРИТЕ , ползвате ли ги , плащате ли си за тях ?Колко падащи асансъори има досега ?
5
1
 
14
 
! Отговори
Ти! преди 5 години
До до кога?Вече си платил. Другият път пак за ГЕРБ да гласуваш :)
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Фандъкова: "Перките" на "Графа" отиват в историята"А парите за тях отиват на вятъра.
3
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И перките и колчетата трябва да останат.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея колкото и да мислят НЕ УСПЯВАТ ДА НАПРАВЯТ ЕДНО АДЕКВАТНО НЕЩО НЕ В София а в Страната :(
1
1
 
28
 
! Отговори
до кога? преди 5 години
А кой ще плати сметката за тези и подобни гафове?пак ни я....